Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Ce se mai aude despre construirea skatepark-ului de 900.000 de euro din Cetatea Alba Carolina

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au votat aprobarea bugetului pentru construirea unui parc modern pentru skateri, roleri sau bicicliști, în zona istorică a orașului, la jumătatea anului 2013. Visul părea să devină realitate într-un timp cât mai scurt, iar iubitorii de giumbușlucuri se vedeau în plină acțiune, dar iată că ne aflăm la începutul lunii septembrie și lucrările nu au fost demarate și datorită faptului că administrația locală a vrut ca practicanții skateboard-ingului să fie consultați și implicați în mod direct, în ceea ce privește mobilarea, pentru ca aceasta să corespundă cât mai bine nevoilor lor.

Licitația pentru achiziționarea contractului ”Amenajarea Skate Parc – Cetatea Alba Carolina – Contragarda Bastionului Sf. Elisabeta, Municipiul Alba Iulia – Proiectare, execuție și Asistență locală” a avut loc la mijlocul veri, dar în prezent procedura de organizare se află la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Proiectul parcului a fost elaborat de arhitectul Lăncrăjan Franchini în colaborare cu specialiști din domeniu, iar cel mai probabil lucrările vor începe în această toamnă.

Skatepark01Construirea obiectivului a stârnit opinia publică, suma prea mare fiind contestată și de Opoziția (consilierii locali ai PSD), în vreme ce Puterea avea ca și argumente faptul că o bună parte din fonduri provin din dintr-un proiect cu finanțare europeană, iar orașul are nevoie de un asemenea obiectiv.

Suprafața platformei propusă pentru acest obiectiv este de 1.868 mp iar valoarea estimată de către proiectant este de 3.970.900 de lei și cuprinde toate costurile, inclusiv proiectare, cercetarea terenului (descărcare de sarcini arheologice), utilități, consolidare, sistematizare.

Costurile estimate pentru mai multe lucrări specifice sunt:

247.000 de lei – alei de acces;

402.000 de lei – platforme betonate;

46.000 de lei – iluminat;

218.000 de lei – mobilier urban;

80.000 de lei – amenajare protecția mediului;

13.000 de lei –  racord apă și canalizare;

1.085.000 de lei – module și elemente din compunerea skatepark-ului.

Obiectivul de bază, skateparkul propriu-zis are un cost estimat de 1.561.000 lei şi se va amenaja pe o platformă cu suprafeţe variat accidentate, tersată, cu plan înclinat având în dotare rampe şi balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau bmx. Faţa de cotă accesului pietonal din latura de est a Cetăţii se vor înregistră diferenţe de nivel de la – 1,20m până la – 2,50m. În proiectarea acestui parc se vor regăsi sugestiile comunităţii practicanţilor de sporturi extreme şi propunerile specialiştilor, existând posibilitatea de a se opta pentru variante alternative de proiectare.

[nggallery id=2268]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică din cauza unei viituri: Ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică din cauza unei viituri: Ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni Traficul feroviar este oprit temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică, deoarece ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni, în urma unei viituri puternice care a provocat creșterea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea