Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | Carburanți mai scumpi de astăzi: Cât costă benzina și motorina de la 1 iulie în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Carburanți mai scumpi de astăzi: Cât costă benzina și motorina de la 1 iulie în Alba

De astăzi, în plin sezon de vacanțe, intră în vigoare a doua majorare de accize la carburanți, ceea ce va duce face ca prețul benzinei și motorinei să se majoreze cu aproximativ 40 de bani/litru.

Scumpirile înseamnă că fiecare plin făcut de la 1 iulie, calculat la un rezervor de 40 de litri, va duce în vistieria statului aproape 20 de lei în plus din accize.

În urma deciziei Guvernului de la finalul anului trecut, luni, motorina se va scumpi cu 40 de bani/l, iar benzina cu 43 de bani/l, ceea ce va însemna că şoferii vor scoate în plus din buzunar 16 lei, respectiv 17,2 lei pentru un plin. Asta după ce, din acelaşi motiv de politică fiscală, benzina s-a scumpit cu 29 bani/l, iar motorina, cu 26 bani/l, în ianuarie, scrie News.ro.

Prețuri benzină standard:

-Florea Oil: 6,98

-OMV: 7,54

-Petrom: 7,48

-Mol: 7,54

Prețuri motorină standard:

-Florea Oil: 7,14,98

-OMV: 7,65

-Petrom: 7,59

-Mol: 7,65

„În fapt, este o actualizare cu inflaţia. Este un demers prevăzut în directiva Uniunii Europene privind actualizarea accizelor”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

Din preţul unui litru de combustibil, statul colectează 41%, prin TVA şi accize. Restul de 59% reprezintă partea producătorului şi distribuitorului.

Specialiștii se așteaptă ca scumpirea combustibililor să se propage mai departe și să ducă la creșteri de preț la alimente și servicii.

România se află pe locul al 3-lea in Uniunea Europeana în topul ţărilor cu cei mai ieftini carburanţi, după Bulgaria şi Malta.

Tot de la 1 iulie se așteaptă scumpiri la gaze naturale după ce Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat o majorare de 19% a tarifelor de distribuție. De asemenea, 1 iulie 2024, salariul minim brut pe țară garantat în plată va crește de la 3.300 de lei la 3.700 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 280 de lei în plus, net.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | Alertă neconfirmată de ACCIDENT în Alba Iulia, pe strada Zlatnei, la Micești

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE | Alertă neconfirmată de ACCIDENT în Alba Iulia, pe strada Zlatnei, la Micești Un accident rutier a avut loc luni la amiază, în jurul orei 12.00, pe strada Zlatnei, din cartierul Micești. Citește și: ACCIDENT pe DN 75, la Arieșeni: Un bărbat a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu mașina în afara […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea