Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Campioana Volei Alba Blaj a cucerit, acasă, Supercupa României! Inaugurare de poveste pentru Sala Polivalentă din Blaj!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inaugurare de poveste a Sălii Polivalente din Blaj, într-o zi istorică pentru sportul din Alba: campioana Volei Alba Blaj a câștigat Supercupa României, acasă, într-un meci intens disputat într-o atmosferă incredibilă.

Ce poate fi mai frumos decât să cucerești un trofeu într-o asemenea zi, cu 2000 de spectatori în spate, învingându-ți coșmarul din sezonul trecut, scor 3-1 cu CSM Lugoj? Este al 13-lea trofeu adjudecat de gruparea din Alba, a doua Supercupă a României adăugându-se celor 7 titluri și 4 Cupe ale României.

Un spectacol de gală disputat într-o atmosferă incredibilă, o adevărată nebunie, aceasta a fost epopeea Supercupei României, eveniment de seamă care a marcat inaugurarea Sălii Polivalente „Blaj Arena”, partida încheindu-se după 126 de minute. Scorul a fost Volei Alba Blaj – CSM Lugoj 3-1 (25-21, 20-25, 25-22, 25-22). Andrei Butnaru (Arcada Galați) și Nneka Onyejekwe (Volei Alba Blaj) au primit premiile cuvenite MVP-urilor celor două întâlniri. Festivitatea de premiere a fost precedată de discursurile ținute de Gheorghe Rotar, primarul Blajului, Adin Cojocaru, președintele FRV, și Ion Dumitrel, președintele CJ Alba.

*Atmosferă de vis, într-o sală extraordinară!

Atmosferă extraordinară în Sala Polivalentă „Alba Blaj” la Supercupa României la volei feminin. La Intonarea Imnului Național, „tricolorul” din tribune a colorat și mai mult o atmosferă de vis. Totul a fost la superlativ, iar organizatorii merită aprecieri și felicitări pentru această zi memorabilă.

Peste 2000 de spectatori s-au bucurat de o zi istorică: „mândria Albei” și-a inaugurat noua casă cu un meci pentru un trofeu. Deplasările la Sibiu sau Tg. Mureș pentru partidele europene au devenit amintire, iar Blajul a dovedit că merită să respire volei de înaltă clasă. Galeria a dat tonul ca de fiecare dată, iar fanii locali au fost mereu generoși  cu încurajările și aplauzele. În replică, suporterii Lugojului au încercat să facă față, încurajându-și favoritele.

Noua echipă a Blajului, una extrem de tânără și cu două titulare din sezonul trecut, a început ezitant, dar și-a revenit treptat și a reușit să-și adjudece primul set 25-21. S-a produs egalitatea după un set secund controlat de gruparea din Banat, care s-a aflat mai mereu în față.

Al treilea parțial a stat sub semnul echilibrului, mergându-se cap la cap, până la 19-16. Lugojul mu a renunțat, a egalat la „20” și a preluat conducerea (21-20). S-a jucat intens, pe muchie de cuțit, cu 23-22 pentru gazde și o primă minge de set fructificată, 25-22.

*Setul 4, electrizant!!!

La 4-lea set începe în nota de dominare a Lugojului (9-4) și cu accidentarea gravă la genunchiul stâng a Loredanei Popa. Blajul nu renunță însă, revine miraculos cu 8 puncte la rând și se la 7-11 a ajuns la 15-11!!! Amfitrioanele se distanțează la 18-14 și 20-15, cu Nneka imperială la blocaj. A fost rândul oaspetelor să strângă scorul (21-19 și 23-21). A fost anulată o primă minge de meci, dar apoi totul s-a încheiat

După regalul sportiv de lângă fileu a urmat festivitatea de premiere și ziua se va încheia cu un concert al trupei Voltaj (ora 22.00). Cele două dispute au deschis practic sezonul voleibalistic, ediția 2023/2024, iar printre surprizele pregătite de organizatori s-au numărat spectacole de majorete, dar și  de lasere și lumini, plus prezentarea echipelor.

Volei Alba Blaj: Jovana Kocić – 5 puncte, Iarina Axinte – două, Bogumila Biarda – 15, Isidora Kockarević – 18, Drussyla Costa – 3, Nneka Onyejekwe – 13, Andra Cojocaru (l), au mai intrat Britt Rampelberg (l), Katarina Jović – 11, Lea Deak, Raisa Ioan, Anneclaire Ter Brugge – 3; Paula Partnoi. Antrenor Stevan Ljubičic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea