Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Călugărița care este cea mai vârstnică persoană din prezent: Iubește vinul și ciocolata

Publicat

în

Călugărița care este cea mai vârstnică persoană din prezent: Iubește vinul și ciocolata

O călugăriță în vârstă de 118 ani care locuiește într-un azil de bătrâni din sudul Franței a devenit cea mai bătrână persoană vie din lume, conform Guinness World Records. Sora André este, de asemenea, cea mai bătrână călugăriță în viață din lume și cea mai în vârstă călugăriță care a trăit vreodată, potrivit unui comunicat publicat luni.

Născută ca Lucile Randon la 11 februarie 1904, sora André și-a dedicat cea mai mare parte a vieții serviciului religios, se arată în comunicat. Înainte de a deveni călugăriță catolică, a avut grijă de copii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și apoi a petrecut 28 de ani îngrijind orfani și bătrâni într-un spital.

A supraviețuit COVID-19

Sora André, care locuiește în apropierea orașului francez Toulon, este și cel mai bătrân supraviețuitor al Covid-19 din lume. Declarația Guinness World Records spune că ea a fost testată pozitiv pentru virus la începutul anului 2021, dar și-a revenit complet în trei săptămâni, tocmai la timp pentru a împlini vârsta de 117 ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Într-un interviu acordat marți postului de televiziune francez RMC Story, sora André părea să fie bucuroasă cu privire la a deveni noua cea mai în vârstă persoană în viață.

”Simt că mi-ar fi mai bine în rai, dar bunul Dumnezeu încă nu mă vrea”, a spus ea, numind titlul o „trista onoare”.

Totuși, ea și-a exprimat și bucuria că a fost „răsfățată” de familia ei.

Bea vin și se bucură de ciocolată

Sora André se bucură de ciocolată și vin, ea bea un pahar în fiecare zi, iar azilul ei de bătrâni, Résidence Catherine Labouré, a confirmat acest lucru pentru CNN.

Când a împlinit 118 ani la începutul acestui an, călugărița a primit un certificat de naștere scris de mână de la președintele francez Emmanuel Macron, al 18-lea președinte francez pe care l-a prins, potrivit unui tweet al azilului de bătrâni. Au existat, de asemenea, 10 papi care au prezidat Biserica Catolică de când s-a născut sora Andre.

Călugărița a devenit cea mai bătrână persoană din lume după moartea lui Kane Tanaka, o japoneză certificată anterior drept cea mai în vârstă persoană din lume, care a murit la vârsta de 119 ani pe 19 aprilie.

Titlul de cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată îi aparține și unei franceze. Născută la 21 februarie 1875, viața lui Jeanne Louise Calment a durat 122 de ani și 164 de zile, potrivit declarației Guinness World Records.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Variola maimuţei la nivel mondial: Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 219. Raport publicat de ECDC

Publicat

în

Variola maimuţei la nivel mondial: Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 219. Raport publicat de ECDC

Numărul de cazuri confirmate de variola maimuţei la nivel mondial a ajuns miercuri la 219 în afara ţărilor în care boala este endemică, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), scrie AFP, citat de Agerpres.

În total, 19 ţări în care boala este neobişnuită, majoritatea în Europa, au raportat cel puţin un caz confirmat, indică ECDC într-o notă epidemiologică publicată miercuri seară.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Majoritatea cazurilor sunt bărbaţi tineri, identificându-se ca bărbaţi având relaţii sexuale cu bărbaţi. Nu au fost niciun deces”, a precizat agenţia europeană cu sediul la Stockholm.

În afara celor 11 ţări africane în care această boală rară este endemică, trei ţări concentrează în prezent majoritatea cazurilor confirmate: Marea Britanie, prima ţară în care au fost observate cazuri neobişnuite la începutul lui mai (71 de cazuri), Spania (51) şi Portugalia ( 37), potrivit ECDC.

Europa concentrează majoritatea cazurilor cu 191 de cazuri, dintre care 118 în ţările din UE. Canada (15), Statele Unite (9), Australia (2), Israel (1) şi Emiratele Arabe Unite (1) sunt cele şase ţări din afara Europei cu cazuri considerate confirmate.

Cazurile suspecte nu sunt luate în considerare în bilanţ.

Numărul total de cazuri identificate miercuri de ECDC a crescut de peste cinci ori de la primul său raport la 20 mai, când agenţia a anunţat 38 de cazuri.

Luni, în prima sa evaluare a riscurilor, ECDC a considerat, totuşi, că probabilitatea de contagiune în populaţie era în general „foarte scăzută”, dar că, pe de altă parte, este „ridicată” la persoanele cu mai mulţi parteneri sexuali.

În aceeaşi zi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat o situaţie „atipică”, dar a considerat că este posibilă „oprirea” acestei transmiteri a bolii între oameni.

Boala, o variantă mai puţin periculoasă a variolei eradicate de aproximativ patruzeci de ani, este endemică în 11 ţări din Africa de Vest şi din Africa Centrală.

Începe cu febră mare şi progresează rapid până la o erupţie cutanată, cu formarea de cruste.

Nu există tratamente sau vaccinuri specifice pentru variola maimuţelor, dar multiplicarea cazurilor poate fi stopată prin vaccinarea împotriva variolei, a mai explicat OMS.

sursa: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Partidul Social Democrat prezintă joi bilanţul primelor şase luni de guvernare. Marcel Ciolacu: „Nu vrem să fardăm realitatea”

Publicat

în

Partidul Social Democrat prezintă joi bilanţul primelor şase luni de guvernare. Marcel Ciolacu: „Nu vrem să fardăm realitatea”

Partidul Social Democrat prezintă joi bilanţul primelor şase luni de guvernare. Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri că PSD le va prezenta românilor un bilanţ „cinstit şi realist” al acestei perioade.

„Mâine, PSD le va prezenta românilor un bilanţ cinstit şi realist al celor şase luni de guvernare. Nu vrem să fardăm realitatea. Ştim care sunt greutăţile oamenilor şi ce aşteptări au de la noi”, a scris Ciolacu pe Facebook, potrivit Agerpres.

Elit - Gustul Desăvârșit

El a adăugat că în bilanţul PSD „nu vor fi vorbe mari, ci adevăruri simple”.

„Este un moment în care nu facem promisiuni, ci aducem argumente. În care explicăm, din nou, de ce vrem să folosim toate resursele necesare pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie şi pentru a susţine dezvoltarea firmelor româneşti. Este un raport onest în faţa românilor, aşa cum cred că trebuie să facă orice guvernare serioasă şi responsabilă”, a mai scris preşedintele PSD.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Amânarea ratelor la bănci, în actualul context economic: Cine poate amâna plata. Anunțul ministrului de Finanțe, Adrian Câciu

Publicat

în

Amânarea ratelor la bănci, în actualul context economic: Cine poate amâna plata. Anunțul ministrului de Finanțe, Adrian Câciu

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat cine își poate amâna plata ratelor la bănci: „Această măsură de amânare a ratelor a rămas în analiză. În ultima ședință de coaliție a fost luată decizia să intrăm cu ea în implementare cu OUG pentru amânarea ratelor la credite atât pentru persoanele fizice cât și juridice. Evident nu e o măsură pentru toată lumea, ci pentru cei care au dificultăți în plata ratelor. Implică o analiză pe care fiecare dintre companii și-o face, fiecare dintre cetățeni.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Amânarea ratelor la bănci, în actualul context economic: Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă cu guvernatorul BNR

Asta pentru că așa cum a fost și măsura din pandemie la finalul amânării acestor rate se va prelungi scadența la creditul respectiv cu o perioadă similară, dar o să ai de plătit…Nu e o scutire de plată, e o amânare de plată”, a spus Adrian Câciu.

„Schimbarea de paradigmă față de moratoriu din 2020 va fi acela al creșterii cheltuielilor sau costurilor. În pandemie criteriul principal a fost scăderea veniturilor. Acum vom avea la criteriu creșterea cheltuielilor / familie sau creșterea costurilor / companie cu 25% față de perioada anului trecut. La companii o să fie referința la costurile referitoare la utilități, pentru că ne situăm și la costul privind prețurile la energie și combustibil.

Procedura pentru cei care vor să beneficieze de amânare o să fie destul de simplă, dar acesta e sistemul agreat cu sistemul bancar. Această ordonanță o să fie aprobată și de BNR.”, a spus Câciu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare