Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Blăjenii Sebastian Micu și Dorin Moraru, campioni universitari la volei cu CSU UVT Timișoara, al doilea an consecutiv

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volebaliștii Sebastian Micu (foto, dreapta) și Dorin Moraru (foto, stânga), originari din Blaj, unde au deslușit tainele sportului de lângă fileu, au devenit campioni naționali universitari pentru al doilea an consecutiv cu CSU UVT Timișoara.

Formația universitară din Banat a luat medaliile de aur fără a pierde vreun set la această ediție a campionatelor naționale, în finală fiind 2-0 (25-19, 25-20) cu Academia de Studii Economice București. Astfel jucătorii pregătiți de Sorin Schiesz și Eric Reitmayer vor reprezenta România la o nouă ediție a Campionatului European Universitar, în Portugalia, la Braga, în perioada 16-23 iulie.

Pentru mine este al 3-lea titlul universitar consecutiv, cu 3 finale adjudecate. La ediția anterioară a europenelor, în Polonia, la Lodz, am terminat pe locul 5, acum vrem să depășim acel rezultat. Împreună cu Dorin reușim să facem cinste, la acest nivel, voleiului masculin din orașul natal”, a spus Sebastian Micu (23 de ani, ultimii doi ani la Unirea Dej), fost anul trecut vicecampion național la volei pe plajă.

Sebastian Micu și Dorin Moraru (născut în 2001) și-au început cariera voleibalistică la Clubul Sportiv Școlar Blaj, unde au activat de mici și până la încheierea junioratului, aducându-și contribuția în timp la obținerea de diplome și medalii. Ambii au fost admiși la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara activand și în cadrul echipei de Divizia A1. În sezonul viitor Dorin Moraru va rămâne la formația de pe Bega (care recent a promovat), iar Sebastian Micu se pregătește de un transfer, o nouă provocare.

Ne mândrim cu acești sportivi care odată ce au învătat să câștige și-au format un obicei. Au înțeles că succesul nu este un accident, ci muncă multă și dragoste pentru ceea ce faci. Vă dorim succes maxim, iar mai târziu vă așteptăm acasă ca viitori profesori-antrenori la clubul la care ați învățat tainele voleiului, pentru a duce mai departe tradiția în acest minunat sport”, a transmis prof. Silvia Marcu, antrenor care i-a avut pe mână pe cei doi voleibaliști blăjeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea