Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Bărbat din Alba reținut pentru țepe date la o bancă din Germania și la companii de asigurări din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Percheziții în județul Alba la un grup infracțional bănuit de înșelăciune în formă agravată

Un bărbat din Alba a fost reținut marți de polițiștii de investigații criminale din cadrul IPJ Alba, fiind suspectul principal de comiterea infracțiunilor de inselaciune in dauna unei bănci din Germania, în dauna mai multor societati de asigurare din România si pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

retinut inselaciune Alba

Din primele informații, bărbatul reținut face parte dintr-o grupare infracțională, care împreună cu alte patru persoane au pus la punct o schemă prin care au înșelat mai multe societăți. Primul pas a constat în achiziționarea unui autoturism din Germania, cu un credit obținut de la o bancă. După doar două luni de la intrarea în posesia mașinii, cumpărătorul a venit cu auto în România înscenând mai multe accidente și obținând astfel daune materiale din partea companiilor de asigurare.

La sediul IPJ Alba au fost aduse pentru audieri trei dintre cele cinci persoane vizate în acest dosar.
„O grupare formată din cinci persoane bănuite de înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals, a fost adusă la sediul IPJ Alba pentru documentarea activităţii infracţionale. În cursul zilei de astăzi, au fost efectuate percheziţii la domiciliile persoanelor în cauză. Persoanele vor fi audiate şi prezentate procurorului de caz pentru dispunerea măsurilor legale”, a declarat agent principal Iulia Mărginean, de la Biroul de Presă al IPJ Alba. Gruparea a pus la punct o schemă prin care au înşelat mai multe societăţi.

UPDATE comunicat IPJ Alba:

În această dimineață, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat 9 percheziţii, pe raza municipiului Alba Iulia (5), Ighiu (1), Mihalţ (2), Crăciunelu (1), la locuinţele a 5 persoane bănuite de săvârşirea de infracțiuni de înşelăciune în dauna unor societăţi de asigurare, fals în declaraţii şi uz de fals şi altele.

La data de 23 iunie a.c., poliţiştii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat 9 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Alba Iulia (5), Ighiu (1), Mihalţ (2), Crăciunelu (1), la locuinţele a 5 persoane bănuite de săvârşirea de infracțiuni de înşelăciune în dauna unor societăţi de asigurare, fals în declaraţii şi uz de fals şi au pus în executare 4 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de săvârşirea infracţiunilor menţionate.

În cadrul percheziţiei efectuate la domiciliul uneia dintre persoane au fost găsite o armă de vânătoare şi 64 de cartuşe pentru această armă şi un pistol cu gaze cu 55 de cartuşe, deţinute fără drept.

Din probele administrate până în prezent în cauză a rezultat că în perioada anilor 2011-2012, un barbat, din comuna Mihalţ, judeţul Alba, a înscenat 3 accidente rutiere în care au fost implicate maşini de lux, pentru care erau încheiate asigurări obligatorii şi Casco.

Pentru a induce în eroare autorităţile şi firmele de asigurare, barbatul a declarat că la volanul autoturismelor implicate în accidente se aflau alte persoane, aspecte confirmate de persoanele respective.

În acest fel, cei cinci au încasat, fără drept suma de 188.000 lei cu titlu de despăgubiri, în dauna a 3 societăţi de asigurare.

În urma activităţilor desfăşurate, patru persoane, din judeţul Alba au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi prezentarea procurorului de caz cu propuneri legale.

La percheziții au participat și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea