FOTO: ”Apicius” – un balsam care poate fi folosit pentru păr și barbă, dar și pentru a da savoare mâncărurilor, noua invenție a bucătarului albaiulian Cosmin Toma
La trei luni de când a lansat parfumul comestibil, bucătarul albaiulian Cosmin Toma apare cu o nouă invenție. De această dată a creat un balsam inedit, care poate fi folosit pentru păr și barbă, dar și pentru a da savoare mâncărurilor. Intitulat ”Apicius”, după celebrul bucătar al Imperiului Roman, balsamul a fost creat di
n ingrediente bio, 100% naturale.
”Voiam să fac ceva natural pentru barba și părul meu și am inventat acest balsam comestibil. Ingredientele folosite sunt untul de shea, ulei de cocos, ulei de susan, unt de cacao, esență de lime, sirop de agave și stevie și multe altele pe care nu le pot dezvălui deocamdată. Firul de păr și de barbă se hrănește cu acest balsam și devine, astfel, mai catifelat. Balsamul se poate folosi chiar și pe corp, dar și pentru a da savoare mâncărurilor ”, spune chef Cosmin Toma.
Acesta a menționat că balsamul este indicat pentru preparate dulci, precum fursecuri, biscuiți, tarte sau spume, iar pentru mâncărurile sărate se recomadă a fi folosit la mușchiul de vită, pește sau rață.
”Înainte de a face acest balsam, am cerut ajutorul unor specialiști în domeniu bio natural. Este ideal să-l mănânci chiar și uns pe o bucată de pâine caldă și cu puțină dulceață de trandafiri ”, a precizat bucătarul albaiulian.
Cosmin Ioan Toma are 40 de ani şi lucrează de 18 ani ca bucătar, fiind cunoscut în comunitatea locală, și nu numai, pentru inventivitatea şi modul în care reinterpretează reţete clasice.
În toamna anului 2016, bucătarul din Alba Iulia a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”. Între reţetele sale inedite se mai numără „Desert din vanilie servit în intestin de porc” sau „ghiveci cu flori” comestibil.
Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Jandarmii din Câmpeni, alături de zeci de familii aflate în nevoie: Au oferit 60 de pachete în mai multe localități din Alba
Jandarmii din Câmpeni, alături de zeci de familii aflate în nevoie: Au oferit 60 de pachete în mai multe localități din Alba În pragul Sărbătorilor de iarnă, jandarmii din cadrul Detașamentului 4 Câmpeni al Jandarmeriei Alba au dus mai departe spiritul solidarității în zonele montane ale județului. Citește și: FOTO | Jandarmii din Alba, ajutoarele […]
FOTO | Captură impresionantă în Alba: Mistreț uriaș, recoltat de un vânător: ,,Cel mai frumos exemplar”
Captură impresionantă în Alba: Mistreț uriaș, recoltat de un vânător: ,,Cel mai frumos exemplar” Un vânător a reușit să recolteze un mistreț de dimensiuni mari, mai exact 265 de kilograme, în perioada sărbătorilor de iarnă, în prima jumătate a sezonului de vânat. Astfel, vânătorul Remus Giurgiu își va aduce aminte cu drag de perioada de […]
Programul Centrelor de Relații cu Utilizatorii DEER în zilele de sărbătoare legală – 25 și 26 Decembrie 2025
Programul Centrelor de Relații cu Utilizatorii DEER în zilele de sărbătoare legală – 25 și 26 Decembrie 2025 Distribuție Energie Electrică Romania – DEER aduce la cunoștința utilizatorilor săi că în datele de 25 și 26 Decembrie 2025, declarate zile de sărbătoare legală cu caracter nelucrător potrivit Legii nr. 52/2023, Centrele de Relații cu Utilizatorii […]