Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ”Apicius” – un balsam care poate fi folosit pentru păr și barbă, dar și pentru a da savoare mâncărurilor, noua invenție a bucătarului albaiulian Cosmin Toma

Alexandra Mates

Publicat

în

La trei luni de când a lansat parfumul comestibil, bucătarul albaiulian Cosmin Toma apare cu o nouă invenție. De această dată a creat un balsam inedit, care poate fi folosit pentru păr și barbă, dar și pentru a da savoare mâncărurilor. Intitulat ”Apicius”, după celebrul bucătar al Imperiului Roman, balsamul a fost creat din ingrediente bio, 100% naturale.

”Voiam să fac ceva natural pentru barba și părul meu și am inventat acest balsam comestibil. Ingredientele folosite sunt untul de shea, ulei de cocos, ulei de susan, unt de cacao, esență de lime, sirop de agave și stevie și multe altele pe care nu le pot dezvălui deocamdată. Firul de păr și de barbă se hrănește cu acest balsam și devine, astfel, mai catifelat. Balsamul se poate folosi chiar și pe corp, dar și pentru a da savoare mâncărurilor ”, spune chef Cosmin Toma.

Apulum Agraria 2025

Acesta a menționat că balsamul este indicat pentru preparate dulci, precum fursecuri, biscuiți, tarte sau spume, iar pentru mâncărurile sărate se recomadă a fi folosit la mușchiul de vită, pește sau rață.

”Înainte de a face acest balsam, am cerut ajutorul unor specialiști în domeniu bio natural. Este ideal să-l mănânci chiar și uns pe o bucată de pâine caldă și cu puțină dulceață de trandafiri ”, a precizat bucătarul albaiulian.

Cosmin Ioan Toma are 40 de ani şi lucrează de 18 ani ca bucătar, fiind cunoscut în comunitatea locală, și nu numai, pentru inventivitatea şi modul în care reinterpretează reţete clasice.

În toamna anului 2016, bucătarul din Alba Iulia a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”. Între reţetele sale inedite se mai numără „Desert din vanilie servit în intestin de porc” sau „ghiveci cu flori” comestibil.

Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 800.000 de lei pentru retehnologizarea stației de epurare din Bucerdea Grânoasă: În ce stadiu este proiectul

Lucian Daramus

Publicat

în

Peste 800.000 de lei pentru retehnologizarea stației de epurare din Bucerdea Grânoasă Primăria Bucerdea Grânoasă a solicitat aviz de mediu pentru proiectul care vizează retehnologizarea stației de epurare a apelor uzate din comună. Valoarea investiției este de 824.486 de lei, fără TVA. Perioada de implementare previzionată pentru proiect este de 120 de zile. Retehnologizarea stației […]

Citește mai mult

Curier Județean

Grădinița și Creșa „Blauer Stern” din Sebeș: un reper al educației timpurii sustenabile, inaugurată pe 1 septembrie 2025

Ioana Oprean

Publicat

în

Grădinița și Creșa „Blauer Stern” din Sebeș: un reper al educației timpurii sustenabile, inaugurată pe 1 septembrie 2025 Grădinița și Creșa „Blauer Stern”, o instituție inovatoare în domeniul educației timpurii, a fost inaugurată luni, 1 septembrie 2025. • Centru educațional nou dedicat susținerii familiilor din zona industrială a municipiului Sebeș • Strategie de sustenabilitate care […]

Citește mai mult

Curier Județean

Pangar dotat cu lift la Mănăstirea Oașa: A fost solicitat aviz de mediu pentru proiect

Lucian Daramus

Publicat

în

Pangar dotat cu lift la Mănăstirea Oașa: A fost solicitat aviz de mediu Mănăstirea Oașa a solicitat aviz de mediu pentru proiectul care vizează construirea unui pangar în incinta așezământului monahal.  Citește și: FOTO, VIDEO| Mănăstirea Oașa, refugiul sufletesc într-un loc mirific, mărginită de brazi falnici, cu vedere spre cer și priveliștea unui lac care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea