FOTO: ”Apicius” – un balsam care poate fi folosit pentru păr și barbă, dar și pentru a da savoare mâncărurilor, noua invenție a bucătarului albaiulian Cosmin Toma
La trei luni de când a lansat parfumul comestibil, bucătarul albaiulian Cosmin Toma apare cu o nouă invenție. De această dată a creat un balsam inedit, care poate fi folosit pentru păr și barbă, dar și pentru a da savoare mâncărurilor. Intitulat ”Apicius”, după celebrul bucătar al Imperiului Roman, balsamul a fost creat din ingrediente bio, 100% naturale.
”Voiam să fac ceva natural pentru barba și părul meu și am inventat acest balsam comestibil. Ingredientele folosite sunt untul de shea, ulei de cocos, ulei de susan, unt de cacao, esență de lime, sirop de agave și stevie și multe altele pe care nu le pot dezvălui deocamdată. Firul de păr și de barbă se hrănește cu acest balsam și devine, astfel, mai catifelat. Balsamul se poate folosi chiar și pe corp, dar și pentru a da savoare mâncărurilor ”, spune chef Cosmin Toma.
Acesta a menționat că balsamul este indicat pentru preparate dulci, precum fursecuri, biscuiți, tarte sau spume, iar pentru mâncărurile sărate se recomadă a fi folosit la mușchiul de vită, pește sau rață.
”Înainte de a face acest balsam, am cerut ajutorul unor specialiști în domeniu bio natural. Este ideal să-l mănânci chiar și uns pe o bucată de pâine caldă și cu puțină dulceață de trandafiri ”, a precizat bucătarul albaiulian.
Cosmin Ioan Toma are 40 de ani şi lucrează de 18 ani ca bucătar, fiind cunoscut în comunitatea locală, și nu numai, pentru inventivitatea şi modul în care reinterpretează reţete clasice.
În toamna anului 2016, bucătarul din Alba Iulia a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”. Între reţetele sale inedite se mai numără „Desert din vanilie servit în intestin de porc” sau „ghiveci cu flori” comestibil.
Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
VIDEO | Polițiștii din Blaj, împreună cu copiii lor, au plantat puieți de frasin în Pădurea Valea Mare, de la Ziua Internațională a Pământului
Polițiștii din Blaj, împreună cu copiii lor, au plantat puieți de frasin în Pădurea Valea Mare, de la Ziua Internațională a Pământului Polițiștii din Blaj, împreună cu copiii lor, au plantat marți, 22 aprilie 2025, puieți de frasin în Pădurea Valea Mare, de la Ziua Internațională a Pământului. ”Aerul primăvăratic, în tandem cu Ziua Internațională […]
VIDEO | Peste 100 de polițiști au acționat zilnic în Alba în minivacanța de Paște: Amenzi de aproape 130.000 de lei date și 18 permise reținute
Peste 100 de polițiști au acționat zilnic în Alba în minivacanța de Paște: Amenzi de aproape 130.000 de lei date și 18 permise reținute În perioada 18 – 21 aprilie 2025, peste 100 de polițiști au acționat, zilnic, pe raza județului Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea siguranței rutiere. Structurile de poliție au intervenit […]
CTS Alba, apel la DONARE DE SÂNGE grupele O negativ, B negativ, AB negativ, A pozitiv: ”Donatorii să vină la noi în centru pentru a dona sânge”
CTS Alba, apel la DONARE DE SÂNGE grupele O negativ, B negativ, AB negativ, A pozitiv: ”Donatorii să vină la noi în centru pentru a dona sânge” Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) Alba au lansat, marți, 22 aprilie 2025, un apel pentru persoanele care pot să doneze sânge din grupele O negativ, B negativ, […]