FOTO: ”Apicius” – un balsam care poate fi folosit pentru păr și barbă, dar și pentru a da savoare mâncărurilor, noua invenție a bucătarului albaiulian Cosmin Toma
La trei luni de când a lansat parfumul comestibil, bucătarul albaiulian Cosmin Toma apare cu o nouă invenție. De această dată a creat un balsam inedit, care poate fi folosit pentru păr și barbă, dar și pentru a da savoare mâncărurilor. Intitulat ”Apicius”, după celebrul bucătar al Imperiului Roman, balsamul a fost creat din ingrediente bio, 100% naturale.
”Voiam să fac ceva natural pentru barba și părul meu și am inventat acest balsam comestibil. Ingredientele folosite sunt untul de shea, ulei de cocos, ulei de susan, unt de cacao, esență de lime, sirop de agave și stevie și multe altele pe care nu le pot dezvălui deocamdată. Firul de păr și de barbă se hrănește cu acest balsam și devine, astfel, mai catifelat. Balsamul se poate folosi chiar și pe corp, dar și pentru a da savoare mâncărurilor ”, spune chef Cosmin Toma.
Acesta a menționat că balsamul este indicat pentru preparate dulci, precum fursecuri, biscuiți, tarte sau spume, iar pentru mâncărurile sărate se recomadă a fi folosit la mușchiul de vită, pește sau rață.
”Înainte de a face acest balsam, am cerut ajutorul unor specialiști în domeniu bio natural. Este ideal să-l mănânci chiar și uns pe o bucată de pâine caldă și cu puțină dulceață de trandafiri ”, a precizat bucătarul albaiulian.
Cosmin Ioan Toma are 40 de ani şi lucrează de 18 ani ca bucătar, fiind cunoscut în comunitatea locală, și nu numai, pentru inventivitatea şi modul în care reinterpretează reţete clasice.
În toamna anului 2016, bucătarul din Alba Iulia a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”. Între reţetele sale inedite se mai numără „Desert din vanilie servit în intestin de porc” sau „ghiveci cu flori” comestibil.
Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
VIDEO | A început RoBuild, cel mai important târg de utilaje de construcții din România. Comuna Ciugud, gazda celor mai noi utilaje și tehnologii de construcții, camioane și autovehicule
A început RoBuild, cel mai important târg de utilaje de construcții din România. Comuna Ciugud, gazda celor mai noi utilaje și tehnologii de construcții, camioane și autovehicule Festivalul RoBuild și-a deschis astăzi larg porțile pentru a primit vizitatori din toate colțurile țării, dornici să descopere cele mai noi utilaje și tehnologii de construcții, camioane și […]
Vârstnic de 75 de ani, din Alba Iulia, REȚINUT de polițiști: S-a urcat ”beat mangă” la volan, a provocat un accident și a refuzat prelevarea de mostre biologice
Vârstnic de 75 de ani, din Alba Iulia, REȚINUT de polițiști: S-a urcat ”beat mangă” la volan, a provocat un accident și a refuzat prelevarea de mostre biologice Un vârstnic de 75 de ani, din Alba Iulia, a fost reținut de polițiști după ce s-a urcat ”beat mangă” la volan, a provocat un accident și […]
Femeie din Alba, AMENINȚATĂ de concubinul băut: Bărbatul a fost REȚINUT de polițiști și s-a ales cu ordin de protecție
Femeie din Alba, AMENINȚATĂ de concubinul băut: Bărbatul a fost REȚINUT de polițiști și s-a ales cu ordin de protecție O femeie din Alba a fost amenințată miercuri, 4 iunie 2024, de concubinul băut, în urma unor discuții în contradictoriu. Bărbatul a fost REȚINUT de polițiști și s-a ales cu ordin de protecție. Potrivit IPJ […]