Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ”Apicius” – un balsam care poate fi folosit pentru păr și barbă, dar și pentru a da savoare mâncărurilor, noua invenție a bucătarului albaiulian Cosmin Toma

Alexandra Mates

Publicat

în

La trei luni de când a lansat parfumul comestibil, bucătarul albaiulian Cosmin Toma apare cu o nouă invenție. De această dată a creat un balsam inedit, care poate fi folosit pentru păr și barbă, dar și pentru a da savoare mâncărurilor. Intitulat ”Apicius”, după celebrul bucătar al Imperiului Roman, balsamul a fost creat din ingrediente bio, 100% naturale.

”Voiam să fac ceva natural pentru barba și părul meu și am inventat acest balsam comestibil. Ingredientele folosite sunt untul de shea, ulei de cocos, ulei de susan, unt de cacao, esență de lime, sirop de agave și stevie și multe altele pe care nu le pot dezvălui deocamdată. Firul de păr și de barbă se hrănește cu acest balsam și devine, astfel, mai catifelat. Balsamul se poate folosi chiar și pe corp, dar și pentru a da savoare mâncărurilor ”, spune chef Cosmin Toma.

Acesta a menționat că balsamul este indicat pentru preparate dulci, precum fursecuri, biscuiți, tarte sau spume, iar pentru mâncărurile sărate se recomadă a fi folosit la mușchiul de vită, pește sau rață.

”Înainte de a face acest balsam, am cerut ajutorul unor specialiști în domeniu bio natural. Este ideal să-l mănânci chiar și uns pe o bucată de pâine caldă și cu puțină dulceață de trandafiri ”, a precizat bucătarul albaiulian.

Cosmin Ioan Toma are 40 de ani şi lucrează de 18 ani ca bucătar, fiind cunoscut în comunitatea locală, și nu numai, pentru inventivitatea şi modul în care reinterpretează reţete clasice.

În toamna anului 2016, bucătarul din Alba Iulia a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”. Între reţetele sale inedite se mai numără „Desert din vanilie servit în intestin de porc” sau „ghiveci cu flori” comestibil.

Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Țigle desprinse de pe acoperișul unui bloc din Alba Iulia: Intervenție a pompierilor pe strada Craivei

Ioana Oprean

Publicat

în

Țigle desprinse de pe acoperișul unui bloc din Alba Iulia: Intervenție a pompierilor pe strada Craivei Mai multe țigle s-au desprins, luni, 21 iulie 2025, în jurul orei 20.30, de pe acoperișul unui bloc din Alba Iulia. Citește și: Țeavă de gaz spartă pe strada Petre Ispirescu din Alba Iulia: Manevră greșită a șoferului unui […]

Citește mai mult

Curier Județean

Aiudul riscă să piardă milioane de lei și să rămână cu străzi în șantier. Primar: „Măsura de blocare a decontărilor prin Programul Anghel Saligny este iresponsabilă”. Apel către premierul Bolojan

Ioana Oprean

Publicat

în

Aiudul riscă să piardă milioane de lei și să rămână cu străzi în șantier. Primar: „Măsura de blocare a decontărilor prin Programul Anghel Saligny este iresponsabilă”. Apel către premierul Bolojan Aiudul riscă să piardă milioane de lei și să rămână cu străzi în șantier din cauza măsurii iresponsabile de blocare a decontărilor prin Programul Național […]

Citește mai mult

Curier Județean

Țeavă de gaz spartă pe strada Petre Ispirescu din Alba Iulia: Manevră greșită a șoferului unui autoturism

Ioana Oprean

Publicat

în

Țeavă de gaz spartă pe strada Petre Ispirescu din Alba Iulia: Manevră greșită a șoferului unui autoturism O țeavă de gaz a fost spartă pe strada Petre Ispirescu din Alba Iulia. Asta după o manevră greșită a șoferului unui autoturism. Incidentul a fost raportat luni, 21 iulie 2025, în jurul orei 19.00. La fața locului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea