Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Alteța Sa Regală Principele Radu al României primit cu drag la Alba Iulia unde și-a lansat în premieră noua carte

Publicat

în

Alba Iulia a găzduit o nouă premieră marca “Familia Regală a României”. La galeria de artă din Cetatea Marii Uniri, în prezența oficialităților locale și a câtorva zeci de simpatizanți ai Monarhiei, Alteța Sa Regală Principele Radu al României și-a lansat cel mai recent volum – “Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 și 2003”.

În deschiderea evenimentului a luat cuvântul doamna Mioara Pop, directorul Bibliotecii Județene “Lucian Blaga”, după care, cu prestanța cu care ne-a obișnuit deja, ASR Principele Radu a vorbit despre motivele pentru care a scris această carte document, despre rolul crescând al Casei Regale în societatea românească și dorința sa ca românii să fie cât mai bine informați despre activitatea instituției pe care o reprezintă.

Alteța sa a numit Alba Iulia “acasă”, reamintind recentul șir de vizite pe care reprezentanții Familiei Regale le-au făcut în acest oraș în utima perioadă și a mulțumit încă odată albaiulienilor pentru ospitalitatea lor.

Elit - Gustul Desăvârșit

“Mă fac să mă întorc acasă aici și să mă simt fericit să văd că se schimbă câte ceva în bine în acest oraș.

Am dorit ca Alba Iulia să fie prima urbe în care îmi lansez volumul, pentru că istoric vorbind, Casa Regală este legată de Alba Iulia mai mult aproape decât de orice alt oraș din România. Aici am fost de fiecare dată foarte frumos primiți, cu multă demnitate, ospitalitate și cu multă măsură”, a spus ASR Principele Radu al României.

Cele trei poduri din titlul cărții fac referire la trei treceri diferite, simultane și fundamentale în viața Alteței Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiția de actor la cea de principe regal.

Alteța sa este prezentă la Alba Iulia și pentru cea de a X-a ediție a unui proiect mare, pe care Casa Regală l-a reluat în anul 2004, care se numește “România ,o călătorie regală” și care aduce în țara noastră personalități importante ale lumii pentru a promova imaginea României sau, cum spunea ASR Principele Radu, “pentru a înțelege ceva despre mersul României de astăzi”.

Pe lângă prezența primarului Mircea Hava sau cea a vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Florin Roman, la evenimet și-au făcut simțită prezența unii dintre cei mai activi susținători ai monarhiei în România, Filiala din Alba a Alianței Naționale pentru Reinstaurarea Monarhiei (ANRM). Cel puțin 15 membri ai acestei organizații, între care amintim pe Cristian Gruița, Radu Vieru, Radu Urcan, Vasile Petric, Claudiu Ștefani, Ioan Chiciudean, Cristi Olteanu și Radu Călin au ținut să își susțină cauza și să transmită mesajul lor pro monarhie.

“Mulțumim Alteței Sale Regale, Principelui României Radu Duda pentru această frumoasă prelegere. Suntem mândri că am putut participa la o astfel de manifestare. Trăiască Regele, trăiască România!” a declarat Cristian Gruița, președintele ANRM Alba.

Cunoscutul medic chirurg Radu Vieru, unul dintre liderii organizației, a explicat la sfârșitul evenimentului ce urmărește mișcarea pe care o reprezintă: “Suntem o asociație pro-monarhică, credem în restaurtarea Monarhiei în România, sperăm să se întâmple acest lucru și prin aceasta credem într-o restaurare morală  a societății românești.”

 

[nggallery id=227]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Publicat

în

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Sâmbată 21 mai 2022 în jurul orei 8.15, la punctul de lucru al unei firme din Sebeș, județul Alba, s-a produs un eveniment deosebit de grav soldat cu decesul unui muncitor din Sri Lanka, în vârstă de 27 de ani.

Potrivit ITM Alba, victima avea permis de muncă pentru a desfășura activitate la o altă societate din Sebeș. La data producerii evenimentului victima era liberă, aceasta având locul de cazare în barăcile societății unde s-a produs evenimentul.

Victima repara o remorcă a societății unde era cazată, acesta prin cădere l-a prins sub ea lovindu-l.

Elit - Gustul Desăvârșit

În curs se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului mortal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare