Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Alteța Sa Regală Principele Radu al României primit cu drag la Alba Iulia unde și-a lansat în premieră noua carte

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia a găzduit o nouă premieră marca “Familia Regală a României”. La galeria de artă din Cetatea Marii Uniri, în prezența oficialităților locale și a câtorva zeci de simpatizanți ai Monarhiei, Alteța Sa Regală Principele Radu al României și-a lansat cel mai recent volum – “Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 și 2003”.

În deschiderea evenimentului a luat cuvântul doamna Mioara Pop, directorul Bibliotecii Județene “Lucian Blaga”, după care, cu prestanța cu care ne-a obișnuit deja, ASR Principele Radu a vorbit despre motivele pentru care a scris această carte document, despre rolul crescând al Casei Regale în societatea românească și dorința sa ca românii să fie cât mai bine informați despre activitatea instituției pe care o reprezintă.

Alteța sa a numit Alba Iulia “acasă”, reamintind recentul șir de vizite pe care reprezentanții Familiei Regale le-au făcut în acest oraș în utima perioadă și a mulțumit încă odată albaiulienilor pentru ospitalitatea lor.

“Mă fac să mă întorc acasă aici și să mă simt fericit să văd că se schimbă câte ceva în bine în acest oraș.

Am dorit ca Alba Iulia să fie prima urbe în care îmi lansez volumul, pentru că istoric vorbind, Casa Regală este legată de Alba Iulia mai mult aproape decât de orice alt oraș din România. Aici am fost de fiecare dată foarte frumos primiți, cu multă demnitate, ospitalitate și cu multă măsură”, a spus ASR Principele Radu al României.

Cele trei poduri din titlul cărții fac referire la trei treceri diferite, simultane și fundamentale în viața Alteței Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiția de actor la cea de principe regal.

Alteța sa este prezentă la Alba Iulia și pentru cea de a X-a ediție a unui proiect mare, pe care Casa Regală l-a reluat în anul 2004, care se numește “România ,o călătorie regală” și care aduce în țara noastră personalități importante ale lumii pentru a promova imaginea României sau, cum spunea ASR Principele Radu, “pentru a înțelege ceva despre mersul României de astăzi”.

Pe lângă prezența primarului Mircea Hava sau cea a vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Florin Roman, la evenimet și-au făcut simțită prezența unii dintre cei mai activi susținători ai monarhiei în România, Filiala din Alba a Alianței Naționale pentru Reinstaurarea Monarhiei (ANRM). Cel puțin 15 membri ai acestei organizații, între care amintim pe Cristian Gruița, Radu Vieru, Radu Urcan, Vasile Petric, Claudiu Ștefani, Ioan Chiciudean, Cristi Olteanu și Radu Călin au ținut să își susțină cauza și să transmită mesajul lor pro monarhie.

“Mulțumim Alteței Sale Regale, Principelui României Radu Duda pentru această frumoasă prelegere. Suntem mândri că am putut participa la o astfel de manifestare. Trăiască Regele, trăiască România!” a declarat Cristian Gruița, președintele ANRM Alba.

Cunoscutul medic chirurg Radu Vieru, unul dintre liderii organizației, a explicat la sfârșitul evenimentului ce urmărește mișcarea pe care o reprezintă: “Suntem o asociație pro-monarhică, credem în restaurtarea Monarhiei în România, sperăm să se întâmple acest lucru și prin aceasta credem într-o restaurare morală  a societății românești.”

 

[nggallery id=227]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea