Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| „Alege corect”! – Proiect local de prevenire a consumului de alcool și droguri în comunitate. Activități de informare și conștientizare a viitorilor conducători auto din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Alege corect”! – Proiect local de prevenire a consumului de alcool și droguri în comunitate. Activități de informare și conștientizare a viitorilor conducători auto din județul Alba

Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Alba, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Alba – Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, implementează proiectul local de prevenire a consumului de alcool și droguri în comunitate „Alege corect”!”.

În cadrul proiectului, sunt desfășurate activități de informare și conștientizare a viitorilor conducători auto din județul Alba asupra riscurilor consumului de alcool și substanțe psihoactive în ceea ce privește siguranța rutieră și sancțiunile legislative aplicabile.

În perioada 11-13 octombrie a.c., au fost realizate 2 activități de informare, educare și conștientizare privind efectele și riscurile consumului de alcool și droguri la volan, la care au participat 35 de cursanți ai Școlilor de Șoferi „Csegezi” din Aiud și „Royal Șof ”din Alba Iulia.

Cu această ocazie, viitorii conducători auto au avut posibilitatea să conștientizeze riscurile la care se expun, dar și la care îi expun pe ceilalți participanți la trafic, conducători auto sau pietoni, dacă se urcă la volan sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive, prin exercițiile tematice realizate folosind ochelarii speciali care simulează efectele induse de consumul de alcool și droguri.

Specialiștii antidrog reamintesc faptul că utilizarea alcoolului și drogurilor la volan este una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, acestea având ca efecte reducerea vitezei de reacție și a atenției distributive, afectarea capacității de concentrare și abilităților psihomotorii, inducerea unei false încrederi în propriile simțuri, prin asumarea irațională a unor riscuri în trafic.

Astfel de acțiuni preventive vor continua în perioada următoare și la școlile de șoferi din municipiile Alba Iulia și Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 20-21 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 20-21 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 20-21 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea