FOTO| Alba Iulia, un oraș mai verde! Un proiect pilot CONTINUĂ eforturile de conștientizare ale albaiulienilor, pentru reciclare

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

O nouă inițiativă ,,de bun gust” are loc chiar sub ochii cetățenilor, la Alba Iulia. Un proiect de o anvergură deosebită, menită să conștientizeze cetățenii noștri asupra colectării și reciclării plasticului, se desfășoară în inima orașului nostru. Denumită PlastiCircle, această acțiune este prezentă și în mai multe țări din Vestul continentului.

PlastiCircle este un proiect pilot, finanțat de UE prin programul de inovare și cercetare Orizont 2020, dedicat reciclării responsabile a plasticului. Scopul proiectului e informarea cetățenilor și testarea de containere inteligente, pentru a îmbunătăți rată de colectare a plasticului și în special a ambalajelor de plastic. Proiectul a fost implementat și în Valencia și Utrecht unde, a avut parte de un succes foarte mare. Proiectul se desfășoară în zona Arnsberg-Goldiș și se adresează tuturor albaiulienilor care locuiest în zona și folosesc containerele de deșeuri din această zona.

ELIT

Obiectivele principale ale proiectului sunt: -Informarea, implicarea şi conştientizarea cetăţenilor în privinţa modalităţilorde reciclare corectă a maselor plastice şi a importanţei reciclării pentru mediu, sănătate şi economie;

• Testarea de modalităţi inovative de colectare (platformă pentru cetăţeni,
containere inteligente, optimizări de trasee de colectare), capabile să crească
eficienţa colectării şi reciclării plasticului;

• Culegerea de sugestii ale cetăţenilor şi de date privind cantităţile, tipurile de
mase plastice şi posibilitatea reciclării acestora, aplicând local conceptele
economiei circulare. Inscrierea se face online pe https://www.plasticircle-albaiulia.ro/ .

După ce te-ai înscris, vei primi o parolă și un cod de 4 cifre, parolă cu care, ulterior te vei loga în contul creat iar cu codul de 4 cifre te vei prezența la standul aflat pe Bulevardul Transilvaniei pentru activarea cardului unde vei primi un set de bun venit. Se organizează și un concurs pentru cetățeni cu premii semnificative, unul din cele mai mari premii e o trotinetă electrică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419