Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Alba Iulia, a patra zi de proteste antisistem. Corupția ucide ! “Suntem cu 39 mai puțini !”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Alba Iulia,  protestele antisitem continuă pentru a patra seară consecutiv. Câțiva tineri au început să se adune în fața Prefecturii începând cu ora 19.00, iar aproape o oră mai târziu, înainte de a porni în marș, numărul lor a ajuns la aproape 50.

Protest la Alba Iulia ziua 422 (5)Noutatea acestei acțiuni de protest este legată de decesul, după opt zile de suferințe, a încă șapte dintre victimele tragediei din Colectiv, numărul morților ajungând astfel la 39.

În materie de sloganuri și revendicări, noutățile sunt “Vrem democrație directă!” și “Cei care și-au pierdut impulsul de a se revolta, devin o turmă ușor de controlat”, “Mircea Hava nu fi trist, o s-ajungi taximetrist!”, „Președinte mut, nu asta am vrut!”, „DNA fi tare, vrem deratizare !”

CITEȘTE ȘI: FOTO: Ziua 3 de proteste la Alba Iulia. Mai puțini, dar la fel de hotărâți

Traseul este același ca și în serile trecute: Centru – Calea Moţilor – Stadion – Bulevardul Revoluţiei 1989 – Piaţa Cetate – Bulevardul Transilvaniei.

Protest la Alba Iulia ziua 4 (3)

Jandarmii și polițiștii sunt la datorie și par pregătiți să conducă coloana de manifestanți prin municipiu până la destinația finală – Monumentul eroilor Rvoluției din 1989, situat pe Bulevardul Transilvaniei.

UPDATE: Între timp numărul morților din Colectiv a ajuns la 41.

Protestarii au facut un scurt popas în fața Primărie, unde preț de câteva secunde au strigat “Jos corupția !”.

Marșul a continuat pașnic, majoritatea manifesteanților continuându-și traseul până la Catedrala “Reîntegirii” unde s-au rugat și au aprins o lumânare pentru sufletele celor nouă tineri care au pierit astăzi.

Dumnezeu să-i odihnească !”

B.P., D.S.

[nggallery id=1246]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea