Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO / Agra`s a deschis al 10-lea magazin din Alba Iulia: Un magazin și un concept nou, în sprijinul angajaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ieri, 20 septembrie, compania Agra`s a inaugurat cel de-al 10-lea magazin din Alba Iulia, în cartierul Ampoi III din Alba Iulia. Așa cum ne-am obișnuit, unitatea respectă formatul și profilul celorlalte magazine din urbe, oferind o gamă largă de produse, începând de la cele proprii, carne și preparate din carne, până la produse de panificație, lactate, legume-fructe, băuturi răcoritoare, dulciuri, produse de curățenie și așa mai departe.

Imaginea magazinului a căpătat plus valoare odată cu montarea copertinei ce înfățișează un crâmpei din urbea de altă dată, legând activitatea de comerț a producătorului local de astăzi de cea a comercianților locului dinainte vreme, când fiecare își știa locul și rostul lui. Practic, din respect față de Alba Iulia și oamenii ei, pe frontispiciul noului magazin Agra`s găsim o reclamă, dacă vreți, a locului și nu o poză cu o familie care zâmbește la comandă, lângă un coș de cumpărături supraîncărcat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deschiderea noului magazin Agra`s, salutată de furnizori

Și pentru că atunci când activitatea comercială pe care o desfășori depinde și de colaboratori, Agra`s și-a notificat furnizorii privind inaugurarea noului magazin, deschis ieri, la Alba Iulia, iar feed-back-ul a fost unul pozitiv:

”Suntem foarte încântați de inițiativa dumneavoastră de a deschide un nou magazin, spațiul este generos și foarte bine gândit, avem speranța ca acest lucru să ducă la o creștere a cifrei noastre de afaceri”, Claudiu Leahu, director comercial Ancău Company.

”Mă bucur să văd un comerciant și producător local care continuă să investească și să se extindă. Astfel de investiții nu fac altceva decât să ajute la dezvoltarea comerțului local și sprijină activitatea tuturor furnizorilor locali. Mă bucur nespus să văd că astfel de investitori locali au curajul să se dezvolte sub un format și concept original, potrivit pentru comunitatea locală. Un mare BRAVO din partea noastră, în calitate de partener! Pot să spun că, în momentul de față, ați devenit cel mai important partener al nostru din județul Alba. Vom continua să fim alături de dumneavoastră în toate proiectele care încântă clienții magazinelor Agra`s”, George Balsan, director regional Bergenbier S.A.

Concept nou, în sprijinul angajaților, Agra`s închide magazinele duminica

În timp ce marii jucători de pe piață ar ține magazinele deschise non-stop, raportându-se la societate doar din punct de vedere al consumului, Agra`s a luat pe cont propriu drumul spre o normalitate cerută încă din 2015. Atunci, compania a dus o campanie susținută, în care au atras sprijinul parlamentarilor de Alba, de toate culorile politice, pentru a convinge Parlamentul și Guvernul României de oportunitatea interzicerii activităților comerciale duminica, la nivel național.

”După ce propunerea a trecut de Comisia de agricultură a Camerei Deputaților, ne-am lovit de refuzul categoric al primului ministru de atunci, Victor Ponta, și nu s-a mai schimbat nimic. Hipermarketurile tot în centrele orașelor, cu program pe care îl stabilesc după bunul plac, înmormântând treptat și sigur comerțul tradițional, de unde și dispariția locurilor de muncă. De exemplu Lidl, când a deschis magazinul din Alba Iulia a spus că va avea 25 de angajați, acum are 9, pentru că așa e «conceptul»”, spune Dan Sărmășan, președintele consiliului de administrație al companiei Agra`s.

Începând cu data de 1 octombrie, programul magazinelor Agra`s va fi de luni până sâmbătă, de la ora 07.00 la 22.00. ”Pentru că ne pasă de angajații noștri dar și de clienți, pentru că înțelegem importanța timpului petrecut cu familia, cu prietenii, nevoia de relaxare și odihnă. Toate magazinele noastre vor avea acest program, indiferent de locul în care se află.

Primii beneficiari ai acestei modificări vor fi cei 130 de angajați din retail ai companiei. Inițiativa ne aparține și am hotărât punerea ei în practică pentru că, în afară de un loc de muncă, oamenii își doresc să fie relaxați, să se odihnească și nu în ultimul rând, pentru că suntem un popor creștin, iar duminica este zi de sărbătoare. Credem că vom fideliza clienții prin servicii și prețuri bune, prin calitatea deosebită a produselor, lucruri pe care, de altfel, le făceam și până acum. Ne batem cu concernele internaționale, care sunt favorizate de factorii politici”, a punctat Dan Sărmășan.

[nggallery id=4587]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Aurul mov la Târgul Grădinarilor din Alba Iulia: Versatilitatea lavandei explicată de un producător local

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Aurul mov la Târgul Grădinarilor din Alba Iulia: Versatilitatea lavandei explicată de un producător local

Olar Lidia, producătoare locală din județul Alba, se ocupă cu vânzarea produselor din lavandă. De la buchete, la odorizante de mașină și apă de lavandă, domnul Attila poate spune că se bucură din belșug de toate.

De opt ani de zile, doamna Olar se ocupă de vânzarea obiectelor de decor și a produselor pe bază de lavandă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Lavanda este o plantă aromatică cunoscută pentru proprietățile sale relaxante și calmante, care pot avea o serie de efecte pozitive asupra sănătății. Iată câteva dintre acestea:

  • Reducerea stresului și anxietății – uleiul esențial de lavandă este utilizat în aromaterapie pentru a ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Inhalarea uleiului esențial de lavandă poate ajuta la calmarea sistemului nervos și la reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului, din organism.
  • Ameliorarea durerilor de cap – uleiul esențial de lavandă poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap și a migrenelor prin reducerea tensiunii arteriale și a tensiunii musculare.
  • Îmbunătățirea somnului – uleiul esențial de lavandă poate ajuta la inducerea somnului și la îmbunătățirea calității somnului prin reducerea anxietății și a stresului.
  • Îmbunătățirea stării de spirit – lavanda poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit prin reducerea anxietății și a stresului, precum și prin stimularea producției de serotonină, un neurotransmițător care ajută la reglarea stării de spirit.
  • Proprietăți antiinflamatorii și analgezice – uleiul esențial de lavandă poate ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea durerilor musculare și articulare.

Acestea sunt doar câteva dintre efectele pozitive ale lavandei asupra sănătății, dar este important să discutați cu un medic sau cu un specialist în aromaterapie înainte de a utiliza uleiul esențial de lavandă pentru a trata orice afecțiune.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Marius Hațegan: „Alba Iulia va avea în 2024 primar PNL”. Când se va ști numele candidatului, „altul decît ce se vehicula prin presă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marius Hațegan: „Alba Iulia va avea în 2024 primar PNL”. Când se va ști numele candidatului, „altul decît ce se vehicula prin presă”

Întrebat cine va fi candidatul liberal la primăria municipiului Alba Iulia, Marius Hațegan a răspuns că PNL este un „partid serios și vom avea un candidat un altul decât ceea ce se discuta și se zvonea prin presă”, o aluzie la faptul că Gabriel Pleșa nu va candida din partea PNL.

„Ceea ce pot să vă spun este că vom câștiga alegerile în Alba Iulia, nici nu se pune problema pentru că știm foarte bine ce așteptări au albaiulienii de la oamenii politici și PNL este singurul partid care poate și sigur va reuși să ducă la bun sfârșit aceste așteptări. Categoric Alba Iulia va avea în 2024 primar PNL”, a declarat Marius Hațegan la Radio Unirea FM.

Marius Hațegan este, la rândul său, unul din numele vehiculate pentru o eventuală candidatură la primăria municipiului Alba Iulia. Cine va fi desemnat, se pare că vom afla cu exactitate la sfârșitul acestei luni.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Noi suntem în proces de finalizare a sondajului, iar pe sfârșitul lunii îl vom avea finalizat. Nu putem anunța acest lucru intempestiv, trebuie să alegem momentul oportun pentru că este o chestiune importantă pentru noi, Partidul Național Liberal din Alba Iulia”, a mai spus Marius Hațegan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Lămâi uriașe, de aproape un kilogram, au captivat atenția la Târgul Grădinarilor din Alba Iulia: „Ne ţine ocupaţi şi ne oferă satisfacţii pe care altfel nu le-am avea”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Lămâi uriașe, de aproape un kilogram, au captivat atenția la Târgul Grădinarilor din Alba Iulia: „Ne ţine ocupaţi şi ne oferă satisfacţii pe care altfel nu le-am avea”

Un bărbat din județul Alba a reușit să cultive niște lămâi impresionante, care ajung până la 900 de grame. Fructele provin din livada sa proprie, pe care o îngrijește cu mare grijă.

Bărbatul, pe nume Ioan Szakacs, a reușit să obțină aceste lămâi uriase după ce a experimentat diferite metode de îngrijire a plantelor și a folosit îngrășăminte speciale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deși Ioan Szakacs a avut parte de un mare succes în cultivarea acestor lămâi, el este conștient că nu poate obține mereu astfel de rezultate. Cu toate acestea, este hotărât să continue să îngrijească livada sa și să experimenteze cu diferite metode de cultivare, pentru a obține mereu cele mai bune rezultate.

Citește și: Un bărbat din Alba cultivă lămâi uriașe. Fructele din livada sa ajung și la 900 de grame

Bărbatul din satul Colțești, județul Alba, a devenit rapid cunoscut printre restul comercianților care și-au făcut prezența la Târgul Grădinarului 2023, ediția a XIII-a, el devenind un veritabil veteran al acestui eveniment.

Pasiunea pentru creşterea lămâilor datează la Ioan Szakacs de aproape 15 ani şi i-a fost insuflată, întâmplător, de către un prieten din Ungaria. „Am primit de la un prieten o plantă mică de lămâie pe care am pus-o în solar, alături de celelalte plante obişnuite pe care le cultiv. Surpriza a fost să constat că lămâiul s-a integrat perfect în condiţiile climatice pe care le aveam şi a dat un rod foarte bogat. Nu m-am ocupat special de lămâi, doar l-am udat la fel ca pe celelate plante. A crescut repede, a înflorit şi a făcut fructe. Iniţial am crezut că este un lămâi obşnuit, dar am fost plăcut surprins să constat că m-am ales cu lămâi uriaşe“, a spus horticultorul din Colţeşti. Acesta este specialist în domeniu, fiind absolvent al Şcolii Horticole din Ciumbrud şi mai cultivă flori şi diverse legume.

„De la primul lămâi am luat seminţe pe care le-am plantat şi am obţinut descendenţi cu aceleaşi calităţi. Arbustul nu are o înălţime mare, ajunge la maximum un metru, dar poate să facă chiar şi zece fructe. Randamanetul este, prin urmare, unul foarte mare. La noi în familie nu mai cumpărăm lămâi de mulţi ani“, afirmă agricultorul din Alba. În timp, creşterea lămâilor cu fructe gigant a devenit şi o mică afacere pentru Ioan Szakacs.

Acesta a obţinut un certificat de producător şi merge cu lămâii la vânzare prin pieţe şi târguri. De asemenea, vinde şi de acasă, atât fructe, cât şi puieţi, localnicilor, dar mai ales turiştilor care vin în număr mare în cele două localităţi turistice din depresiunea Trascăului: Colţeşti şi Rimetea. „Nu este o afacere din care să te îmbogăţeşti, dar ne ţine ocupaţi şi ne oferă satisfacţii pe care altfel nu le-am avea“, spune horticultorul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare