Rămâi conectat

Sport

FOTO: AFC Unirea 1924 Alba Iulia – FC Hermannstadt, în meci amical 0-1 (0-1) | Primul eșec amical al „alb-negrilor” sub comanda lui Himcinschi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Astăzi, AFC Unirea 1924 Alba Iulia a disputat întâiul joc de verificare din „era” Himcinschi, pe terenul secund al Stadionului „Cetate”, cu FC Hermannstadt, liderul Seriei a 5-a din Liga a 3-a, meci pierdut cu scorul de 0-1 (0-1).

Junii lui Himcinschi au reușit o prestație de apreciat, împotriva unei echipe cu pretenții și un lot mult peste nivelul eșalonului.

A fost un joc amical interesant, primul din 2017 pentru cele două combatante, pe un teren acoperit cu zăpadă, ocazii fiind de ambele părți. Considerată un adversar de calibru superior, formația sibiană a avut de înfruntat o replică aspră din partea mult mai tinerei oponente, ce a aliniat în primul unsprezece singura noutate, Alexandru Giurgiu. Acesta a semnat cea mai importantă ocazie a „alb-negrilor” din prima repriză, cu o lovitură liberă scoasă de sub bară de portarul advers. Interesant și duelul în zona mediană între Răzvan Dâlbea, fostul căpitan al Unirii în Liga 1 și Ciprian Selagea, coechipierul său în acele vremuri.

Vizitatorii au deschis scorul în minutul 45, prin Petrescu, care a finalizat o fază prelungită de atac, după ce în prealabil Unguru a șutat în bară.

După pauză, Eugen Beza a schimbat liniile, iar uniriștii au avut două șanse de egalare prin Andrei David. S-au duelat două divizionare terțe cu obiective diametral opuse, „alb-negrii” să se mențină în acest sezon, iar sibienii cu obiectiv declarat promovarea în Liga a 2-a, returul acestui joc disputându-se vineri, la Sibiu, la ora 11.00.

 

Au evoluat formaţiile: *AFC Unirea 1924 Alba Iulia (antrenor Adorian Himcinschi): Căt. Suciu – Ioani, Scrob, Ad. Matei, Al. Giurgiu – Ștef, Goguța, Selagea, S. Culda – An. David, Lăsconi; au mai evoluat  Joldeș,  Schiau, Lupea, Onacă, Iacșa, Davidaș; absenți N. Rus, F. Morar și M. Oprea – accidentați, Petric, Cordoș, Tat, Cuștiulița.

 

*FC Hermannstadt (antrenor Eugen Beza): H. Moldovan – Criștiu, Pîrvulescu, Bratu, Medeșan, Chifu, Bratima, Dîlbea, Unguru, Petrescu, An. Moldovan; au mai intrat Voicilă, Străulea, Cîmpean, Oiță, Natea, A. Mărginean, Piko, Necșulescu, Monea, Neacșa, D. Tătar, Galea, Tineiu, Cîrstean.

[nggallery id=3355]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea