Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Afacere 100% românească, la Alba Iulia: Piese vestimentare lucrate artizanal din lână și in, dar cu note contemporane

Publicat

în

O afacere 100% românească cu haine lucrate artizanal din lână și in, dar și bijuterii din ceramică modelate și pictate manual de către persoane care îndrăgesc aceste materiale, a prins contur la Alba Iulia. O parte dintre piesele vestimentare păstrează formele tradiționale, iar altele împrumută elemente din designul contemporan.

Magazinul Lin, deocamdată doar online, creat de trei doamne, Andreea, Ana și Lucia, care apreciază produsele tradiționale, s-a deschis acum un an și a plecat de la un mix de idei: materiale naturale, simplitate, lucru manual și, pe cât se poate, metode tradiționale.

”Așa am ajuns să ne gândim în primul rând la piese din in și lână. Linia vestimentară și câteva accesorii care să o completeze au fost cele cu care am pornit. Pe parcurs am adăugat și alte câteva produse care, credem noi, întregesc povestea Lin. Avem acum, pe lângă rochiile și bluzele din in și alături de șalurile mari din lână, prosoape țesute manual, săpunuri ce conțin numai ingrediente naturale, bijuterii din ceramica modelate și pictate manual, perne din lână împăslită după metoda tradițională și vopsită cu plante”, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, Andreea Trandafir.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mai nou, magazinul online comercializează și produse din ceramică: seturi hand-made, platouri, farfurii, boluri sau căni, cu prețuri între 35 și 135 de lei. Alte produse sunt coliere din ceramică, prosoape țesute manual sau săpunuri naturale hidratante.

”Produsele sunt toate realizate manual de persoane care îndrăgesc în primul rând materialul cu care lucrează. Nu ai cum să nu iubești să ții în mâini lâna românească cu al ei fir un pic mai aspru și totuși să tricotezi cu drag din ea! Cu atât mai mult cu cât realizarea unei jachete din lână, de exemplu, poate să îți ia și 20 de ore. Despre un șal cat o pătură sa nu mai vorbim!”, a mai spus Andreea Trandafir.

Echipa Lin susține că magazinul a fost creat din pasiunea pentru meșteșug și din dragoste pentru materialele naturale. Hainele sunt create în mici ateliere de croitorie de către oameni pasionați de munca lor, toate produsele fiind lucrate manual din materiale naturale. Unele păstrează formele tradiționale, iar altele împrumută elemente din designul contemporan.

Nu ne-am propus neapărat să convingem despre frumusețea inului sau despre cât de bine este să porți lână. Dar acum, după un an, simțim că din ce în mai multă lume apreciază faptul că folosim doar materiale naturale în realizarea produselor Lin”, a mai spus Andreea Trandafir.

Clienții magazinului, atât din mediul urban cât și din mediul rural, apreciază în primul rând materialele naturale și designul simplu. Pe viitor, Lin vizează lărgirea gamei de produse și prezența offline în orașele mari.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/linartizan/

Site-ul magazinului: http://lin.store.ro/

[nggallery id=3872]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

28 – 29 mai. Zilele Muzicale Carl Filtsch la Catedrala „Sfântul Mihail” din Alba Iulia: Eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş. PROGRAM

Publicat

în

28 – 29 mai. Zilele Muzicale Carl Filtsch la Catedrala „Sfântul Mihail” din Alba Iulia: Eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş. PROGRAM

Centrul de Cultură “Augustin Bena”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba, organizează în zilele de 28 și 29 mai 2022, la Catedrala Romano Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia, proiectul cultural-artistic: Zilele Muzicale Carl Filtsch, un eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş, considerat o personalitate importantă a muzicii romantice din secolul al XIX-lea, elevul preferat al lui Frederic Chopin.

„Carl Filtsch (28 mai 1830, Sebeş – 11 mai 1845, Veneţia) este considerat o personalitate a muzicii romantice a veacului al XIX-lea. A început cursurile de pian la vârsta de trei ani, primul îndrumător fiind chiar tatăl său, Joseph Filtsch, pastor evanghelic în Sebeşul săsesc. Pentru fructificarea talentului său muzical, a fost dus în 1837 la Viena, unde a fost prezentat Curţii Imperiale. Astfel a ajuns să fie coleg de educaţie muzicală şi tovarăş de joacă al viitorului împărat Franz Joseph.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la cea mai fragedă vârstă, Carl Filtsch a dovedit o predispoziţie genială pentru muzică ajungând să fie elevul preferat al lui Frederic Chopin, care s-a preocupat cu o atenţie aparte de evoluţia lui pianistică.

În decembrie 1842 a ajuns să fie elevul preferat al lui Frederic Chopin, la Paris. Pentru o vreme, Franz Liszt l-a suplinit pe Chopin, fiindu-i de asemenea maestru lui Carl Filtsch. De la el ne-a rămas următoarea frază: “Dacă micuţul acesta va începe să călătorească, va trebui să-mi închid prăvălia”.

La vârsta de numai 12 ani a ajuns să susţină concerte la Viena, Paris şi Londra unde a fost aclamat şi sărbătorit cu entuziasm.

Cele 25 de compoziţii ale lui Carl Filtsch nu au fost descoperite decât în anul 1960, iar acum, parte dintre ele, sunt readuse la viaţă în cadrul evenimentelor organizate. Povestea tânărului pianist este tragică deoarece se îmbolnăveşte de tuberculoză şi medicii i-au prescris băi de mare în Veneţia. După o scurtă îmbunătăţire a stării sănătăţii sale, Carl Filtsch a fost răpus de acea boală incurabilă, în plină tinereţe, la vârsta de numai 15 ani. Monumentul său funerar, dăltuit în marmură, se găseşte la cimitirul San Michele din Veneţia”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț

Publicat

în

Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț

Un incident macabru a avut loc astăzi, 19 mai, în zona Vinț din judetul Alba. Un bărbat a fost găsit decedat într-un autoturism.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții IPJ Alba, un bărbat a fost găsit decedat într-o masina. De asemenea, potrivit sursei citate, este foarte probabil ca și decesul să fi survenit din cauze medicale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vom reveni cu detalii suplimentare pe măsură ce autoritățile vor identifica împrejurările ce au condus la moartea bărbatului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate. Anunțul vicepreședintelui CJ Alba, Marius Hațegan

Publicat

în

FOTO| Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate. Anunțul vicepreședintelui CJ Alba, Marius Hațegan

Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate, anunță vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

„Legătura strânsă și eficientă dintre Consiliul Județean și primăriile din Alba continuă să funcționeze în beneficiul cetățenilor plătitori de taxe.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mă bucur să anunț că podul de la Valea Galbenă, „măturat”, la propriu, de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate.

Noua construcție vine în sprijinul oamenilor din zonă, a celor care tranzitează acest drum și, categoric, fără rabat la standardele de siguranță și calitate.

Cu toții am fost martori, de-a lungul timpului, la distrugerile uriașe provocate de dezastrele naturale. Însă, ca să folosesc o vorbă din popor, Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce. Și, zic eu, mai mult decât ne dorim să ajutăm oamenii aflați în impas.

Vreau să felicit autoritățile locale din Arieșeni pentru felul în care colaborează cu noi, cei din cadrul CJ, și dau asigurări locuitorilor din Alba că fiecare comunitate din județ ne este la fel de dragă și importantă. Fiindcă, cetățenii sunt angajatorii noștri, ai celor din instituții. Niciodată, invers!”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare