Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO. Afacere 100% românească, la Alba Iulia: Piese vestimentare lucrate artizanal din lână și in, dar cu note contemporane

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O afacere 100% românească cu haine lucrate artizanal din lână și in, dar și bijuterii din ceramică modelate și pictate manual de către persoane care îndrăgesc aceste materiale, a prins contur la Alba Iulia. O parte dintre piesele vestimentare păstrează formele tradiționale, iar altele împrumută elemente din designul contemporan.

Magazinul Lin, deocamdată doar online, creat de trei doamne, Andreea, Ana și Lucia, care apreciază produsele tradiționale, s-a deschis acum un an și a plecat de la un mix de idei: materiale naturale, simplitate, lucru manual și, pe cât se poate, metode tradiționale.

”Așa am ajuns să ne gândim în primul rând la piese din in și lână. Linia vestimentară și câteva accesorii care să o completeze au fost cele cu care am pornit. Pe parcurs am adăugat și alte câteva produse care, credem noi, întregesc povestea Lin. Avem acum, pe lângă rochiile și bluzele din in și alături de șalurile mari din lână, prosoape țesute manual, săpunuri ce conțin numai ingrediente naturale, bijuterii din ceramica modelate și pictate manual, perne din lână împăslită după metoda tradițională și vopsită cu plante”, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, Andreea Trandafir.

Mai nou, magazinul online comercializează și produse din ceramică: seturi hand-made, platouri, farfurii, boluri sau căni, cu prețuri între 35 și 135 de lei. Alte produse sunt coliere din ceramică, prosoape țesute manual sau săpunuri naturale hidratante.

”Produsele sunt toate realizate manual de persoane care îndrăgesc în primul rând materialul cu care lucrează. Nu ai cum să nu iubești să ții în mâini lâna românească cu al ei fir un pic mai aspru și totuși să tricotezi cu drag din ea! Cu atât mai mult cu cât realizarea unei jachete din lână, de exemplu, poate să îți ia și 20 de ore. Despre un șal cat o pătură sa nu mai vorbim!”, a mai spus Andreea Trandafir.

Echipa Lin susține că magazinul a fost creat din pasiunea pentru meșteșug și din dragoste pentru materialele naturale. Hainele sunt create în mici ateliere de croitorie de către oameni pasionați de munca lor, toate produsele fiind lucrate manual din materiale naturale. Unele păstrează formele tradiționale, iar altele împrumută elemente din designul contemporan.

Nu ne-am propus neapărat să convingem despre frumusețea inului sau despre cât de bine este să porți lână. Dar acum, după un an, simțim că din ce în mai multă lume apreciază faptul că folosim doar materiale naturale în realizarea produselor Lin”, a mai spus Andreea Trandafir.

Clienții magazinului, atât din mediul urban cât și din mediul rural, apreciază în primul rând materialele naturale și designul simplu. Pe viitor, Lin vizează lărgirea gamei de produse și prezența offline în orașele mari.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/linartizan/

Site-ul magazinului: http://lin.store.ro/

[nggallery id=3872]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Victor Dobra, elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” – Sebeș: MEDALIE DE ARGINT la Olimpiada Națională de Informatică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Victor Dobra, elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” – Sebeș: MEDALIE DE ARGINT la Olimpiada Națională de Informatică Victor Dobra, elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” – Sebeș a obținut MEDALIA DE ARGINT la Olimpiada Națională de Informatică. Citește și: Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea