FOTO: Acţiune de ecologizare în cartierul „Lumea Nouă” din Alba Iulia. Peste 150 de saci cu deşeuri strânşi de angajaţi de la Protecţia Mediului, studenţi şi localnici

Actiune de ecologizare Cartierul Lumea Noua08Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba a organizat miercuri, 21 mai 2014, o acţiune de ecologizare în cartierul Lumea Nouă din municipiul Alba Iulia, la care au participat, alături de angajaţii agenţiei, studenţi de la Facultatea de Ingineria Mediului din cadrul Universităţii “1 Decembrie 1918” dar şi localnici, totalizând aproximativ 80 de persoane Acţiunea s-a desfăşurat pe mai multe străzi ale cartierului, la final reuşindu-se strângerea a peste 150 de saci cu deşeuri menajere, pet-uri şi materiale textile.

Scopul acestei acţiuni a fost atât de ecologizare a unui areal intens poluat de activităţile antropice din zonă, cât şi de conştientizare a cetăţenilor în spiritul unui comportament prietenos faţă de mediu, ajutându-i să conştientizeze că problemele de mediu generate de activităţile cotidiene în zonele locuite nu trebuie să afecteze sănătatea umană, confortul şi mediul înconjurător.

INFORMARE COVID-19

Actiune de ecologizare Cartierul Lumea Noua12 “Calitatea mediului înconjurător este prezentă în viaţa noastră prin efectele sale asupra sănătăţii oamenilor. Calitatea vieţii depinde în primul rând de noi.  Trebuie să fim conştienţi de faptul că nu putem lăsa deşeurile pe stradă. Strada trebuie să fie oglinda cartierului nostru, a oraşului în care locuim”,  a declarat Mihaela Mih – Dehelean , directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba.

Vă prezentăm mai jos câteva imagini din cadrul acţiunii de ecologizare a cartierului Lumea Nouă din Alba Iulia:

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

9 Comentarii

MIHAI 21 mai 2014 at 22:52

cu napalm s-a încercat?

Newbie 21 mai 2014 at 22:55

Foarte bine ca sunt unii fraieri care curata dupa tigani!

Ovidiu 22 mai 2014 at 6:30

Asta e cea mai mare aroganta pe care am vazut-o pana acuma. Cum draqu sa te duci sa stangi gunoaie intr-o zona in care majoritatea sunt angajatii firmei de salubritate, de fapt pt. unii e normal, sa de-a bine la imagine. Oricum nici nu putem avea pretentii de la asemenea minti PSDD-iste. Ma uitam la poze si vedeam cum cioroii stau bine-merci si umilitii de la mediu si de la alte institutii le aduna kktul. S-au strans gunoiae intr-o zona in care acestea reprezinta chiar mediul de viata al celor de acolo, e ca si cum i-ai luat apa pestelui, incredibil sa umilesti atata lume, nu stiu ce a fost in mintea celor ce au organizat asa ceva, mi-e scarba de asemenea lucruri. Va dati seama ce exemplu au primit tziganii, o sa faca mizerie in continuare pt. ca ei cred ca asemenea actiuni o sa mai fie, trebuiau neaparat implicati si ei, nu lasati sa asiste de pe margine. …hai ca deja mi-e voma in gat.

dolfi 22 mai 2014 at 9:08

imi aduc aminte un reportaj al prosteveului de acu multi ani.. o actiune similara in satele tiganesti cu palate cu turnulete. Stateau pirandele cu mana in sold si râdeau de rumânii fraieri care le curatau tampoanele, pampersii si restul gunoaielor adunate pe malul unui râu si prin santurile de pe langa o şosea, ca cica era pericol de inundatii.
Respectivii erau de la ISU sau din armata ori pompieri. Tinem la ingrasat toti parazitii care nu au platit un cent impozit si n-au muncit legal o zi in viata lor, pe banii si munca celor cinstiti! In nici o tara din lumea asta oricat ar fi de liberala asa ceva NU E NORMAL!!!
Genul asta de oameni (format in mare parte din etnia bronzata) trebuie educati cu forta si penalizati ori de cate ori gresesc.
Dar sunt buni doar pentru un lucru: VOTURI pentru orice partid… Hoti nesatui.

curat murdar 22 mai 2014 at 9:57

Macar cineva face curatenie, indiferent daca rade sau nu altcineva! Poate vom intelege si noi romanii, inclusiv comentatorii de mai sus, ca doar noi ne putem face tara curata, frumoasa, ingrijita!

nesimtire 22 mai 2014 at 10:10

poate curata si terenul din fata gradinitei de langa dedeman teren al primariei care prin lege trebuie ingradit…si este plin de gunoaia si de caini…dar primaria nu-si da singura amenzi

sinceritate 22 mai 2014 at 16:06

Madama ..GUNOAIELOR…isi bate joc de angajati pentru ca PSD-ul cel ROSU sa scoata niste imputite de voturi !Sa-i fie rusine Motatei !

sinceritate 22 mai 2014 at 16:09

Madama Gunoaielor isi bate joc de angajati pentru a cistiga PSD-ul niste imputite de voturi ! SA-i fie rusine MOTATEI !

cocoş 22 mai 2014 at 23:02

Vă deplâng pe toţi cei care scrieţi şi vă împărtăşiţi astfel de opinii. Vă vreţi europeni, aşteptaţi mila Europei aşteptând fonduri dela aceasta care să vă „europenizeze”, dar sunteţi tot mai departe de ea pentru că acolo nu se gândeşte ca la Bălgrad, cum se mai numeşte urbea noastră străveche. Acolo nimeni nu are nimic împotrivă, că este servit de un cetăţean de culoare din Congo, Senegal etc. Să fie teribilism, sau reminiscenţe, ori nostalgia unui legionarism care bântuia urbea noastră străveche în timpuri îndepărtate. La cine serveşte această atitudine. Când mulţi vă înfruptaţi din banii Europei care vin pe programele destinate incluziunii sociale a romilor ” nu vă mai stă voma în gât” şi nu mai aveţi nici sticluţa de napalm la îndemână. Nu am văzut o reacţie de a trage cineva pe celălalt de mânecă, să spună că toleranţa şi smerenia îi place lui Dumnezeu. Ne place să ne spunem că suntem cu frica lui Dumnezeu? Da ne place. Dar, ne place şi patetismul de două parale…şi bravada gratuită care la Alba Iulia este la ea acasă, pentru unii confraţi de urbe.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...