Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Acţiune de combatere a ilegalităţilor în domeniul silvic: 15 metri cubi de cherestea, 70 de pomi de Crăciun şi 2.000 de kilograme de cetină de brad confiscate de polițiștii din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii de ordine publică au intensificat acţiunile de control privind legalitatea transportului de material lemnos. 15 metri cubi de cherestea, 70 de pomi de Crăciun şi 2.000 de kilograme de cetină de brad au fost confiscate în urma unor controale organizate în trafic.

furt brazi1În perioada 23-24 noiembrie, poliţiştii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Alba au desfășurat activităţi, în conformitate cu prevederile Planului de acţiune „Sărbători de Iarnă în Siguranţă”.

Astfel, au fost intensificate acţiunile de prevenire şi combatere a tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos, poliţiştii acționând atât pe timp de zi cât şi noaptea, pentru depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă prevederile legale incidente în domeniu. În ultimele două zile, au fost confiscaţi 15 metri cubi de material lemnos, 70 de pomi de Crăciun şi 2.000 de kilograme de cetină.

Exemple:

Marţi, 24 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din IPJ Alba, în timp ce acţionau împreună cu jandarmi ai Detașamentului 4 de Jandarmi Cîmpeni, pe raza comunei Albac, au identificat un camion, încărcat cu 15 metri cubi de cherestea, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de însoţire.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe şoferul camionului, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar întreaga cantitate de material lemnos, a fost confiscată.

furt brazi2Luni, 23 noiembrie, poliţiştii Postului de Poliţie Horea l-au depistat pe un tânăr din comuna Horea, care transporta cu o căruţă, 25 de pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal.

Marţi, 24 noiembrie, poliţiştii de ordine publică din Aiud, sprijiniţi de poliţiştii de la rutieră, au depistat un autoturism ce circula pe strada Avram Iancu din Aiud şi care transporta 45 de pomi de Crăciun, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Tot marţi, 24 noiembrie, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos, au oprit pentru control, pe DN 74 pe raza localităţii Şard, două autoutilitare care transportau 2.000 de kilograme de cetină de brad, pentru care, conducătorii auto nu au putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

În toate aceste situaţii, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a celor depistaţi în timp ce efectuau transporturi ilegale, iar pomii de Crăciun şi cetina de brad au fost predaţi, pentru valorificare, reprezentanţilor ocoalelor silvice.

Acţiunile de control continuă. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: Amenzi de peste 38.000 de lei, într-o singură zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: Amenzi de peste 38.000 de lei, într-o singură zi Polițiștii și jandarmii din Alba au continuat luni, 15 aprilie, acțiunile în sistem integrat pe raza județului. Au dat amenzi de peste 38.ooo de lei și au reținut 7 permise de conducere. Ieri, 15 aprilie 2024, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea