Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Acțiune a IPJ Alba pentru informării cetățenilor cu privire la noile reguli COVID-19 pentru restaurante și localuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Acțiune a IPJ Alba pentru informării cetățenilor cu privire la noile reguli COVID-19 pentru restaurante și localuri

O acțiune cu caracter preventiv a fost organizată de către polițiștii din Alba, în contextul noilor modificări legislative privind prevenirea infectării cu COVID-19.

Azi, în intervalul orar 14.00 – 16.00, polițiștii din Alba Iulia, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au acționat, pe raza municipiului Alba Iulia, în scopul informării cetățenilor și operatorilor economici cu privire la noile modificări legislative, în contextul prelungirii stării de alteră.

Conform noilor reglementări, activitatea cu publicul a operatorilor economici, care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase, este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 în județele/ localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Polițiștii au fost prezenți și în zonele aglomerate ale municipiului și au oferit măști de protecție sanitară comercianților și persoanelor vârstnice, alături de recomandări pentru protejarea împotriva SARS CoV-2.

Activitățile de informare privind aplicarea noilor reguli precum și cele de verificare a modului de respectate a acestora, vor fi continuate, în scopul limitării infectării cu Covid-19.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea