Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FOTO: AC „Mica Romă” Blaj, iarăși campioană europeană la ECC Cross Country!!! Al doilea an consecutiv, aur la Under 20 pentru fetele Cristinei Man!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Performanță de senzație pentru echipa AC „Mica Romă” Blaj, care a devenit pentru al doilea an la rând campioană europeană la ECC Cross Country (Cupa Europei la Cros), categoria Under 20, în Spania.

Un rezultat superb al clubului din Alba, care și-a atins obiectivul, deși a aliniat o echipă cu numai 3 fete, acestea clasându-se în partea superioară a ierarhiei la individual.

Fetele de aur ale antrenoarei Cristinei Man au izbutit să-și apere aurul adjudecat în premieră în 2022, în Portugalia, la Oeiras, din postura de debutante și au recidivat, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în Spania, la Oropesa del Mar (Castellon) la ediția din 2023 a puternicei competiții atletice!

Mai mult, blăjeanca Mihaela Blaga a terminat cursa cel mai bine dintre compatrioate, pe poziția a 4-a, un progres comparativ cu anul trecut, în Portugalia, când a fost pe locul 8 (cu timpul 15:25).

Este o performanță incredibilă, pe care ne-am dorit-o enorm, un rezultat de aur pentru Blaj, pentru Alba, atletismul autohton și România! O rezultat fantastic al acestor fete minunate, ce merită aprecieri unanime și felicitări pentru ce au realizat, respectiv să li se intoneze Imnul Național iarăși, să-și păstreze medaliile de aur”, a precizat Cristina Man, vicepreședintele Federației Române de Atletism.

Fetele de aur ale antrenoarei Cristinei Man au izbutit să-și apere aurul adjudecat în premieră în 2022, la Oeiras, din postura de debutante și au recidivat, urcând pe cea mai înaltă treaptă la Oropesa del Mar (Castellon), la ediția din 2023 a puternicei competiții atletice ce a strâns la start 399 de sportivi (207 la masculin și 192 la feminin), reprezentanți ai 77 de cluburi din 22 de țări. La individual, pe podium au încheiat Mariam Benkert (Spania, Club Playas de Castellon, timpul 19:08), Edibe Yagiz (Turcia, Fenerbahce Spor Klubu; 19:18) și Margot Dajoux (Franța, Clermont Auvergne Athletisme; 19:25). În continuare s-au regăsit cele 3 românce: Mihaela Maria Blaga (născută în 4 martie 2004, dublă legitimare cu CSȘ Blaj) – locul 4 (rezultatul 19:30), Alexandra Maria Hudea (3 decembrie 2006) – locul 5 (19:38) și Iulia Florina Mărginean (4 aprilie 2004) – locul 6 (19:54), ultimele două fiind legitimate și la CSȘ Mediaș. În clasamentul pe echipe AC “Mica Romă” a cucerit cea mai prețioasă medalie, totalizând 15 puncte, fiind urmată de Fenerbahce – 24 de puncte și Clermont – 26 de puncte


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Avântul Reghin – CSM Unirea Alba Iulia 3-1 (0-0), în penultima rundă din play-out | „Alb-negrii”, la primul eșec din 2024!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Deja campioană a play-out-ului, CSM Unirea Alba Iulia a pierdut primul meci din 2024, 1-3 (0-0), în deplasare cu Avântul Reghin, în penultimul meci al sezonului. Albaiulienii au deschis scorul, dar Avântul a întors rezultatul și a câștigat, toate golurile fiind marcate în ultima jumătate de oră, de jucători intrați în actul secund. În „orașul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea