Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: AC „Mica Romă” Blaj, iarăși campioană europeană la ECC Cross Country!!! Al doilea an consecutiv, aur la Under 20 pentru fetele Cristinei Man!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanță de senzație pentru echipa AC „Mica Romă” Blaj, care a devenit pentru al doilea an la rând campioană europeană la ECC Cross Country (Cupa Europei la Cros), categoria Under 20, în Spania.

Un rezultat superb al clubului din Alba, care și-a atins obiectivul, deși a aliniat o echipă cu numai 3 fete, acestea clasându-se în partea superioară a ierarhiei la individual.

Fetele de aur ale antrenoarei Cristinei Man au izbutit să-și apere aurul adjudecat în premieră în 2022, în Portugalia, la Oeiras, din postura de debutante și au recidivat, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în Spania, la Oropesa del Mar (Castellon) la ediția din 2023 a puternicei competiții atletice!

Mai mult, blăjeanca Mihaela Blaga a terminat cursa cel mai bine dintre compatrioate, pe poziția a 4-a, un progres comparativ cu anul trecut, în Portugalia, când a fost pe locul 8 (cu timpul 15:25).

Este o performanță incredibilă, pe care ne-am dorit-o enorm, un rezultat de aur pentru Blaj, pentru Alba, atletismul autohton și România! O rezultat fantastic al acestor fete minunate, ce merită aprecieri unanime și felicitări pentru ce au realizat, respectiv să li se intoneze Imnul Național iarăși, să-și păstreze medaliile de aur”, a precizat Cristina Man, vicepreședintele Federației Române de Atletism.

Fetele de aur ale antrenoarei Cristinei Man au izbutit să-și apere aurul adjudecat în premieră în 2022, la Oeiras, din postura de debutante și au recidivat, urcând pe cea mai înaltă treaptă la Oropesa del Mar (Castellon), la ediția din 2023 a puternicei competiții atletice ce a strâns la start 399 de sportivi (207 la masculin și 192 la feminin), reprezentanți ai 77 de cluburi din 22 de țări. La individual, pe podium au încheiat Mariam Benkert (Spania, Club Playas de Castellon, timpul 19:08), Edibe Yagiz (Turcia, Fenerbahce Spor Klubu; 19:18) și Margot Dajoux (Franța, Clermont Auvergne Athletisme; 19:25). În continuare s-au regăsit cele 3 românce: Mihaela Maria Blaga (născută în 4 martie 2004, dublă legitimare cu CSȘ Blaj) – locul 4 (rezultatul 19:30), Alexandra Maria Hudea (3 decembrie 2006) – locul 5 (19:38) și Iulia Florina Mărginean (4 aprilie 2004) – locul 6 (19:54), ultimele două fiind legitimate și la CSȘ Mediaș. În clasamentul pe echipe AC “Mica Romă” a cucerit cea mai prețioasă medalie, totalizând 15 puncte, fiind urmată de Fenerbahce – 24 de puncte și Clermont – 26 de puncte


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea