Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ A luat startul Festivalul „Toamna Cugireană”. Expoziții ale agenților economici, târg de meşteri populari, concerte și activități pentru copii

Publicat

în

În această dimineață, la ora 10:00, în fața Primăriei Cugir a avut loc deschiderea oficială a Festivalului ,,Toamna Cugireană”, manifestare ajunsă anul acesta la cea de-a XIX-a ediție. Evenimentul a fost deschis de primarul orașului, Adrian Teban, care i-a felicitat pe organizatori pentru modul cum s-au pregătit pentru ediția din acest an a festivalului și le-a mulțumit celor care au onorat cu prezența lor aceast debut de sărbătoare care anul viitor împlinește două decenii.

Un cuvânt de bun venit a fost adresat de asemenea, oaspeților din Waserburg, localitate înfrățită de aproape 10 ani cu orașul Cugir. Primarul orașului n-a uitat să atragă atenția celor prezenți că la acțiunea de deschidere participă și un cunoscut sportive(astăzi veteran), atletul Vasile Hârjoc, care din fața primăriei a pornit cu bicicleta într-o cursă spre Novi Sad – Serbia pentru a fi prezent la Campionatele Europene de Atletism.

,,Îi urez drum bun și îl așteptăm să vină câștigător de la competiția la care participă”, i-a transmis Adrian Tean.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un cadru aparte care a atras interesul celor prezenți au fost expoziţiile organizate la Casa Orășenească de Cultură. Expozițiile de tehnică militară aparținând celor două fabric de armament și muniție, Sc Uzina Mecanică Cugir, respective Fabrica de Arme, expozițiile aparținând diverșilor agenți economici locali, precum: Star Transmission Cugir, Nova Group, SC ACITEC ROM, Nova Grup Cugir, Expoziția muzeală a orașului, expozițiile cu exponate de panificație și cofetărie, artizanat, sau a produselor lucrate de mână: țesături, goblenuri și origami. În secțiunea expoziţiilor de artă, situată la etajul I al Casei de Cultură sunt expuse tablouri pictate de către artiștii plastici din oraș sau din alte localități(Adrian Abrudan), o expoziție de fotografie (in premieră la Cugir), organizată de artistul Vasile Opriș, expoziția Asociației de Ecologie și Turism ,,Năsipiștea” Cugir, a Asociației ,,Lupii sigidavei” ș.a.

Și în acest an, cugirenii sunt întâmpinați pe o parte și alta a străzii 21 decembrie 1989 de „Târgul Meşterilor Populari”, în cadrul căruia vizitatorii pot admira și cumpăra lucrări confecționate de către aceștia. Sunt expuse produse tradiționale românești cum ar fi podoabe, împletituri, oale din lut, curele și hamuri din piele, articole de vestimentație prelucrate din in, cânepă, bumbac, coșuri din nuiele și papură, sculpturi din lemn și icoane vopsite pe lemn sau pe sticlă, dantelărie, instrumente muzicale, jucării pentru copii, dulciuri.

N-au fost uitați nici cei mici. În piețeta din fața Casei de Cultură au loc activități pentru copii: piese de teatru, jocuri și activităţi interactive, ateliere care sa le stimuleze creația, organizate de către Cercul de Teatru al Casei de Cultură Cugir, condus de artista Maria Dodoc, Cercul de canto, pian și chitară (condus de Corina Băcăințan).

În cursul după amiezii, erau pregătite să intre în scenă: formația PRODance condusă de Sergiu Prodan, concertul susținut de trupele Infinity, Re – Born, Amurg, Star Dust, trupa OPT, Serenity, Our Band, Aprentis. După ora 19:00, participanții la eveniment vor avea ocazia să-I vadă și asculte pe ,,JUST DUTY FREE” – Germania și SUBCARPAȚI CARGO.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=2664]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

APA CTTA ALBA| 12 iulie: Furnizarea apei potabile, ÎNTRERUPTĂ în Sebeș pentru efectuarea unor lucrări a rețelei: Zonele afectate

Publicat

în

APA CTTA ALBA| 12 iulie: Furnizarea apei potabile, ÎNTRERUPTĂ în Sebeș pentru efectuarea unor lucrări a rețelei: Zonele afectate

Mai multe străzi din municipiul Sebeș vor rămâne marți, 12 iulie, fără apă potabilă, ca urmare a unor lucrări la rețeaua de alimentare cu apă potabilă de pe strada Călărași.

APA CTTA SA ALBA – Sucursala Sebes, anunta locuitorii municipiului Sebes ca in data de 12.07.2022 se vor efectua lucrarile de cuplare a noii retele de alimentare cu apa potabilă de pe strada Calarasi, lucrari ce fac parte dintr-un proiect mai amplu finantat din fondul de investitii IID.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodata, se vor efectua si lucrari de reabilitare a mai multor camine de distributie, din aceeasi localitate.

Avand in vedere ca lucrarile sunt complexe, operatorul a mobilizat mai multe echipe de lucru de la celelalte sucursale din judet, tocmai pentru a scurta la minim timpul de sistare a furnizarii apei potabile in municipiul Sebes. Astfel, se va sista furnizarea apei potabile in data de 12.07.2022, intre orele 04.00-22.00.

Rugam clientii sa-si asigure rezerva de apa potabila necesara pe tot parcursul intreruperii.

La reluarea furnizării pot aparea local depășiri ale parametrului turbiditate, situatie in care rugam clientii, sa foloseasca apa numai in scop menajer.

Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Alba Iulia la numarul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

Rugam clientii nostri sa inteleaga situatia survenita, si ne cerem scuze pentru disconfortul creat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

PERCHEZIȚII la Alba Iulia: O tânără, REȚINUTĂ de polițiști după ce a s-a folosit de cardul unei cunoștințe pentru shopping online

Publicat

în

PERCHEZIȚII la Alba Iulia: O tânără, REȚINUTĂ de polițiști după ce a s-a folosit de cardul unei cunoștințe pentru shopping online

O tânără a fost reținută de polițiști pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Aceasta ar fi folosit datele cardului unei cunoștințe pentru a achiziționa, on line, diverse bunuri și servicii.

La data de 6 iulie 2022, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat și reținut o tânără de 23 de ani, din comuna Jidvei, județul Alba, care locuiește fără forme legale în municipiul Alba Iulia, acesta fiind bănuită de săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Se pare că, în perioada martie – aprilie 2022, tânăra, folosindu-se de datele cardului bancar ale unei cunoștințe, în vârstă de 72 de ani, din Alba Iulia, ar fi achiziționat, on-line, diverse servicii și bunuri, în valoare totală de 2.000 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru obținerea de probe, polițiștii au percheziționat apartamentul din Alba Iulia unde locuiește tânăra.

Față de aceasta, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 7 iulie, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ASTĂZI: Exercitiu ISU Alba privind testarea capacității de intervenție pe platforma Kronospan Sebeș. Antrenarea salvatorilor în situația producerii unui accident chimic

Publicat

în

ASTĂZI: Exercitiu ISU Alba privind testarea capacității de intervenție pe platforma Kronospan Sebeș. Antrenarea salvatorilor în situația producerii unui accident chimic

Astăzi, începând cu ora 07:30, a fost declanșat un exercitiu privind testarea capacitatii de interventie la SC Kronospan Trading SRL din municipiul Sebeș.

Astfel de exerciții s-au desfășurat și sunt desfășurate periodic și la alte obiective importante precum instituții sau operatori economici din județ.

Tema: Antrenarea pompierilor militari, a personalului de la locul de muncă si a celorlalte instituții implicate, în situația producerii unei situații de urgenta generată de un accident chimic cu efecte în afara amplasamentului

Elit - Gustul Desăvârșit

Reamintim cateva din obiectivele acestor exerciții tactice inopinate:

– Antrenarea personalului de intervenţie şi verificarea deprinderilor acestora privind cunoaşterea operațiunilor şi a procedurilor de intervenție;
– Antrenarea Serviciului Privat pentru Situații de Urgență Kronospan;
– Antrenarea personalului SMURD în acordarea primului ajutor şi la trierea victimelor;
– Antrenarea personalului din dispecerat şi perfecționarea deprinderilor în recepționarea anunțului prin S.N.U.A.U. 112;
solicitarea de date cât mai concrete şi exacte (lucru cu aplicația 112);
– Antrenarea factorilor de decizie în organizarea şi coordonarea acţiunilor de intervenție în astfel de situații, culegerea datelor, prelucrarea acestora şi elaborarea propunerilor în vederea luării deciziei;
– Antrenarea modului de lucru integrat dintre toate structurile Comitetului Local pentru Situații de Urgență implicate;
– Verificarea modului de asigurare a legăturilor de comunicaţii între echipaje şi antrenarea personalului în folosirea acestor legături şi stabilirea viabilităţii sistemului de comunicații pentru forţele proprii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare