Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ A luat startul Festivalul „Toamna Cugireană”. Expoziții ale agenților economici, târg de meşteri populari, concerte și activități pentru copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această dimineață, la ora 10:00, în fața Primăriei Cugir a avut loc deschiderea oficială a Festivalului ,,Toamna Cugireană”, manifestare ajunsă anul acesta la cea de-a XIX-a ediție. Evenimentul a fost deschis de primarul orașului, Adrian Teban, care i-a felicitat pe organizatori pentru modul cum s-au pregătit pentru ediția din acest an a festivalului și le-a mulțumit celor care au onorat cu prezența lor aceast debut de sărbătoare care anul viitor împlinește două decenii.

Un cuvânt de bun venit a fost adresat de asemenea, oaspeților din Waserburg, localitate înfrățită de aproape 10 ani cu orașul Cugir. Primarul orașului n-a uitat să atragă atenția celor prezenți că la acțiunea de deschidere participă și un cunoscut sportive(astăzi veteran), atletul Vasile Hârjoc, care din fața primăriei a pornit cu bicicleta într-o cursă spre Novi Sad – Serbia pentru a fi prezent la Campionatele Europene de Atletism.

,,Îi urez drum bun și îl așteptăm să vină câștigător de la competiția la care participă”, i-a transmis Adrian Tean.

Un cadru aparte care a atras interesul celor prezenți au fost expoziţiile organizate la Casa Orășenească de Cultură. Expozițiile de tehnică militară aparținând celor două fabric de armament și muniție, Sc Uzina Mecanică Cugir, respective Fabrica de Arme, expozițiile aparținând diverșilor agenți economici locali, precum: Star Transmission Cugir, Nova Group, SC ACITEC ROM, Nova Grup Cugir, Expoziția muzeală a orașului, expozițiile cu exponate de panificație și cofetărie, artizanat, sau a produselor lucrate de mână: țesături, goblenuri și origami. În secțiunea expoziţiilor de artă, situată la etajul I al Casei de Cultură sunt expuse tablouri pictate de către artiștii plastici din oraș sau din alte localități(Adrian Abrudan), o expoziție de fotografie (in premieră la Cugir), organizată de artistul Vasile Opriș, expoziția Asociației de Ecologie și Turism ,,Năsipiștea” Cugir, a Asociației ,,Lupii sigidavei” ș.a.

Și în acest an, cugirenii sunt întâmpinați pe o parte și alta a străzii 21 decembrie 1989 de „Târgul Meşterilor Populari”, în cadrul căruia vizitatorii pot admira și cumpăra lucrări confecționate de către aceștia. Sunt expuse produse tradiționale românești cum ar fi podoabe, împletituri, oale din lut, curele și hamuri din piele, articole de vestimentație prelucrate din in, cânepă, bumbac, coșuri din nuiele și papură, sculpturi din lemn și icoane vopsite pe lemn sau pe sticlă, dantelărie, instrumente muzicale, jucării pentru copii, dulciuri.

N-au fost uitați nici cei mici. În piețeta din fața Casei de Cultură au loc activități pentru copii: piese de teatru, jocuri și activităţi interactive, ateliere care sa le stimuleze creația, organizate de către Cercul de Teatru al Casei de Cultură Cugir, condus de artista Maria Dodoc, Cercul de canto, pian și chitară (condus de Corina Băcăințan).

În cursul după amiezii, erau pregătite să intre în scenă: formația PRODance condusă de Sergiu Prodan, concertul susținut de trupele Infinity, Re – Born, Amurg, Star Dust, trupa OPT, Serenity, Our Band, Aprentis. După ora 19:00, participanții la eveniment vor avea ocazia să-I vadă și asculte pe ,,JUST DUTY FREE” – Germania și SUBCARPAȚI CARGO.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=2664]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea