Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO: A fost înfiinţată Parohia 7 Cugir. Noul preot este părintele Mihai Gălăţeanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

parohia 7 cugir17În cea de-a doua zi a Crăciunului, credincioşilor care au luat parte la slujba de vecernie de la Biseica „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir li s-a făcut cunoscut că, prin binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei a fost înfiinţată Parohia 7 Cugir.

Preotul Ionel Arsu, protopop în cadrul protopopiatului Sebeş i-a informat pe credincioşii prezenţi la serviciul divin că s-a procedat la o nouă reaşezare a locuinţelor la nivelul comunităţii locale, fapt ce a determinat înfiinţarea unei noi parohii menite să-i aducă pe credincioşi cât mai aproape de lăcaşul de cult şi de slujitorul Domnului.

„Din însărcinarea IPS Irineu –Arhiepiscop al Alba Iuliei, mă aflu în această seară alături de dumneavoastră pentru a vă spune că de la începutul anului care vine, va lucra alături de părintele paroh Mircea Giurgea şi împreună cu dumneavoastră, preotul Mihai Gălăţeanu, care în urma unui concurs a primit binecuvântarea de a sluji în aceast lăcaş de cult ca părinte paroh în Parohia 7 Cugir’’, a spus preotul protopop Ionel Arsu.

Părintele Mihai Gălățeanu are 28 de ani și este originar din Orăștie. Este căsătorit și are 2 copii. Este absolvent al  Facultații de Teologie din Alba Iulia și al cursurile de master din cadrul aceleiași facultăți,  specializarea Teologie comparată. A slujit timp de 5 ani în Parohia Ortodoxă Papiu Ilarian, Protopopiatul Luduș,  jud. Mureș.

În perioada studenției a participat la un program desfășurat în Muntele Athos pe o perioadă de trei saptamani, eveniment care i-a facilitat cunoașterea programului și rânduielilor vieții monahale.

La rândul său, preotul paroh Mircea Giurgea l-a felicitat pe tânărul părinte, urându-i să aibă o pastoraţie cât mai rodnică. L-a asigurat de asemenea, că v-a sluji într-o parohie bine înjghebată, cu un lăcaş de cult de o deosebită ţinută, iar sfinţia sa îi va fi un bun sfetnic.

Potrivit informaţiilor primite de la părintele Giurgea, serviciul divin va avea loc conform programului. Fiecare dintre cei doi preoţi vor ţine slujbele religioase, câte o săptămână fiecare, iar în zilele de duminică şi sărbătorile religioase vor sluji împreună.
De menţionat că la evenimentul de numire a noului paroh a fost prezent primarul Cugirului Adrian Teban.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=2850]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MÂINE: MOZAIKON la Noaptea Muzeelor 2024. Workshop ”Arta mozaicului”, la Palatul Apor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE: MOZAIKON la Noaptea Muzeelor 2024. Workshop ”Arta mozaicului”, la Palatul Apor Universitatea „1 Decembrie 1918 din Alba Iulia” vă așteaptă pe 18 mai la Noaptea Muzeelor, la Palatul Apor, începând cu ora 18.00. Citește și: 18 mai: Noaptea Muzeelor la Palatul Principilor Alba Iulia: Spectacole de reconstituire istorică, dansuri medievale, concerte și ateliere antice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea