Curier Județean
FOTO| 500 ghiozdane complet echipate, donate copiilor defavorizați din Alba: Campania ”Înapoi la școală” 2022, derulată de Crucea Roșie Română Filiala Alba, Star Assembly și Star Transmission
FOTO| 500 ghiozdane complet echipate, donate copiilor defavorizați din Alba: Campania ”Înapoi la școală” 2022, derulată de Crucea Roșie Română Filiala Alba, Star Assembly și Star Transmission
Crucea Roșie Română Filiala Alba, alături de companiile Star Assembly Sebeș și Star Transmission Cugir, a desfășurat o amplă activitate umanitară în mai multe comunități vulnerabile din județul nostru, cu prilejul începerii noului an școlar.
Campania s-a derulat sub sloganul ”Înapoi la școală” și a fost dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, care provin din familii defavorizate, cu nevoi de ordin socio-material.
Menirea campaniei ”Înapoi la școală”a fost de a susține DREPTUL LA EDUCAȚIE pentru copiii vulnerabili, prin crearea de șanse egale de integrare în unităţile de învăţământ și facilitarea accesului la rechizite școlare, în vederea continuării studiilor.
Un număr total de 500 de copii din județul Alba au primit câte un ghiozdan de foarte bună calitate, un set de rechizite complet (aprox. 15 caiete de diferite tipuri, bloc de desen, set stilou școlar cu cartușe, pixuri, creioane, penar, seturi de carioci, creioane colorate, culori tempera, acuarele, pensule, lipici, radieră, notes adeziv, ascuțitoare, etichete școlare, foarfeca, trusă geometrie, compas metalic etc.), măști de unică folosință și produse de igienă personală (pastă de dinți și săpun).
Comunitățile vizate, în cadrul campaniei desfășurate anul acesta, au fost municipiile Alba Iulia, Sebeș (Sebeș, Petrești, Răhău) și Aiud (Aiud, Aiudul de Sus și Ciumbrud), orașul Cugir, orașul Abrud, orașul Teiuș (Căpud, Teiuș, Pețelca) și comunele Cricău (Cricău, Craiva, Tibru), Ighiu (Ighiu, Bucerdea Vinoasa, Telna, Șard), Galda de Jos (Galda de Jos, Benic, Mesentea, Cetea), Stremț (Stremț, Geoagiu de Sus, Geomal), Râmeț ( Cotorăști, Valea Uzei, Valea Mănăstirii), Meteș (Meteș, Lunca Meteșului, Ampoița, Văleni, Tăuți, Poiana Ampoiului) și Șona (Șona, Sânmiclăuș).
Valoarea bunurilor donate depășește suma de 48.000 Euro.
Atât ghiozdanele cât și seturile de rechizite au fost adaptate vârstei, genului, precum și ciclului de învățământ (0-IV, V-VIII și IX-XII), astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor educaționale.
În selectarea copiilor și distribuirea pachetelor, am beneficiat de sprijinul primăriilor din localitățile vizate. Ghiozdanele au fost înmânate personal copiilor de către reprezentanți ai Crucii Roșii Române Filiala Alba, Star Assembly, Star Transmission, precum și din cadrul autorităților locale, realizându-se deplasări în teren, din casă în casă, în 4 zile diferite, în perioada 31 august – 3 septembrie 2022.
Ne-am bucurat să avem alături de noi în această campanie peste 20 de angajați ai companiilor Star Assembly și Star Transmission, precum și 17 angajați și voluntari ai organizației noastre, cărora le suntem recunoscători pentru implicare, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile.
De asemenea, le mulțumim companiilor Star Assembly și Star Transmission pentru continuarea acestui frumos parteneriat educațional, cu impact direct în viața școlarilor din Județul nostru.
Și nu în ultimul rând, le urăm tuturor copiilor un an școlar incununat cu reușite și împliniri!
Curier Județean
Lucrări de modernizare la Școala Generală din localitatea Întregalde: Investiție de peste 1.8 milioane de lei
Lucrări de modernizare la Școala Generală din localitatea Întregalde: Investiție de peste 1.8 milioane de lei
Primăria comunei Întregalde a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectare și execuție în cadrul proiectului „Modernizare Școala Generală din localitatea Întregalde”. Valoarea totală estimată a investiției este de 1.867.653,59 de lei.
Obiectivul specific al investiției constă în modernizarea clădirii școlii generale din localitatea Întregalde, cu scopul de a oferi elevilor din comună, condiții mai bune prin accesul la servicii de învîțîmânt de înaltă calitate. Principalul obiectiv al prezentei documentații este de a analiza principalele caracteristici și indicatori tehnici, financiari și economici ai investiției care asigură o utilizare eficientă și rațională a capitalului și resurselor pentru satisfacerea nevoilor de modernizare a clădirii școlii generale din localitatea Întregalde prin:
• Creșterea eficienței energetice a clădirii în scopul reducerii emisiilor de carbon prin sprijinirea eficienței energetice, a gestionarii inteligente a energiei și a utilizării energiei regenerabile în clădirile publice;
• Îmbunătățirea performanțelor energetice a clădirii școlii generale din localitatea Intregalde;
• Reducerea consumului termic;
Se dorește realizarea lucrărilor de reabilitare generală și asigurarea obiectivului pentru funcțiunile reconsiderate, îmbunătățite. Măsurile de reducere a riscului seismic la nivelul podului și șarpantei deoarece această zonă de clădire nu satisface nivelul de performanță corespunzător obiectivului stabilit de standardele în vigoare.
Pentru asigurarea unui nivel de protecție antiseismică a acestei zone analizată se impun noi lucrări de reparații cu menținerea sistemului structural existent, prin eliminarea cauzelor degradărilor și realizarea condițiilor de durabilitate a intervențiilor.
Curier Județean
Policlinica din Ocna Mureș va fi renovată: Licitație în SEAP pentru servicii de proiectare
Policlinica din Ocna Mureș va fi renovată: Licitație în SEAP pentru servicii de proiectare
Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiectul intitulat „Renovarea energetică a Policlinicii din orașul Ocna Mureș”.
Valoarea totală estimată a contractului este de 191.524,85 lei, fără TVA.
Realizarea lucrărilor de intervenție au drept scop creșterea performanței energetice a clădirii, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al localităților.
Obiectivul specific:
• Îmbunătățirea condițiilor de confort interior;
• Reducerea consumurilor energetice;
• Reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră;
• Reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie;
• Eficienți zarea modalității de organizare prin crearea de condiții optime;
• Creșterea gradului de implicare a populației, conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie. în conformitate cu Strategia Europeană 2020.
• Asigurarea contribuției la îndeplinirea indicatorului de utilizare eficientă a resurselor de energie, de gestionare inteligentă a energici și a inlocuirii energiei din surse neregenerabile cu energie din surse regenerabile.
Lucrările de intervenție
• Izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată;
• Izolarea termică a fațadei – parte opacă, prin termoizolarea pereților exteriori, cu o grosime a termoizolației de 20 cm;
• Izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel la acoperișul tip șarpantă cu o grosime a termoizolației de 30 cm;
• Izolarea termică a planșeului peste subsol:
• Se propune izolarea termică a planșeului peste subsol prin termoizolarea acestuia cu sisteme termoizolante, cu o grosime a termoizolației de 10 cm.
• Soluții de ventilare naturală prin introducerea grilelor pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă;
• Reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate;
• înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED, dotate cu senzori de mișcare/prezență;
• Puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice, precum și a tubulaturii încastrată pentru cablurile electrice, pentru a permite instalarea, într-o etapă ulterioară, a punctelor de reîncărcare pentru vehicule electrice;
• Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei: sisteme descentralizate de alimentare cu energie din surse de energie regenerabilă , instalații cu captatoare solare termice, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor de gaze cu efect de seră etc;
• Repararea/refacerea instalației de distribuție a agentului termic între punctul de racord și planșeul peste subsol/canal termic, inclusiv izolarea termică a acesteia, în scopul reducerii pierderilor termice și de agent termic/apă caldă, precum și montarea robinetelor cu cap termostatic la radiatoare și a robinetelor de presiune diferențială la baza coloanelor de încălzire în scopul creșterii eficienței sistemului de încălzire prin autoreglarea termohidraulică a rețelei;
• înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare;
• înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru încălzire;
• înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru apă caldă de consum;
• înlocuirea centralei termice proprii, în scopul creșterii randamentului și al reducerii emisiilor echivalent CO2;
• Montarea sistemelor/echipamentelor de ventilare mecanică cu recuperare a căldurii – unități individuale cu comandă locală.
Curier Județean
ACCIDENT pe DN75, la Albac: Un bărbat din Călan a pierdut controlul asupra motocicletei și a intrat într-un cap de pod
Un accident a avut loc sâmbătă, 23 septembrie, pe DN75, la Albac. Un bărbat din Călan a pierdut controlul asupra motocicletei și a intrat într-un cap de pod.
La data de 23 septembrie 2023, în jurul orei 14.10, un bărbat de 31 de ani, din Călan, județul Hunedoara, în timp ce circula cu o motocicletă pe DN 75, pe raza localității Albac, a pierdut controlul asupra acesteia și a intrat în coliziune cu un cap de pod.
În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Cercetările sunt continuate.
Foto: arhivă
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
FOTO VIDEO| Tânăra artistă din Alba care a cucerit internetul! Sute de mii de ascultători pe Youtube și evenimente rezervate pentru următorii trei ani
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
Un bărbat din Alba a vrut să păcălească aplicația SUMAL „inspectorul pădurii”: Cum a scăpat de urmărirea penală
-
Ştirea zileiacum 11 ore
UPDATE FOTO| ACCIDENT rutier la Tăuți: Un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani a intrat într-un cap de pod. O femeie de 73 de ani a ajuns la spital
-
Actualitateacum 23 de ore
Legea „2 Mai”: Traficanţii de droguri, direct la închisoare fără drept de apel. Șoferii prinși drogați la volan, pietoni timp de un deceniu
-
Ştirea Taacum 8 ore
ȘTIREA TA| SCANDAL în miez de noapte într-un fast-food din Alba. Mai mulți tineri și polițiști, amenințați cu cuțitul de un bărbat: ”Te leg de mașină cu lanțuri și te trag, te omor”
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
FOTO| Șezătoare la poartă, într-o comună din Alba: ”Mașinile se opresc și lumea vine să se intereseze și să aprecieze ceea ce facem”