Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| 3 elevi ai Școlilor Militare de Subofițeri de Jandarmi, care își desfășoară stagiul de pregătire la IJJ Alba, au depus JURĂMÂNTUL de militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jandarmeria Alba și-a mărit rândurile cu 3 subofițeri, absolvenți ai școlilor militare de subofițeri jandarmi Drăgășani și Fălticeni, promoția decembrie 2020. Cei trei au depus jurământul militar vineri, 18 decembrie, la sediul instituției din municipiul reședința de județ.

Cei trei tineri, originari din județele Alba, Mehedinți și Maramureș, își vor pune bazele carierei și își vor aprofunda cunoștințele și deprinderile specifice acestei profesii, în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, începând cu aceste zile.

Sub tutela unor specialiști, pentru o perioadă de 6 luni, fiecare dintre subofițeri va putea să-și îmbogățească cunoștințele specifice structurilor operative ale unității, în cadrul programelor de pregătire bine structurate, destinate formării și pregătirii cadrelor militare. După această perioadă de tutelă, cei trei vor intra pe deplin în sectorul operativ, participând alături de echipajele de jandarmerie la misiuni specifice postului, care presupun nu doar o bună pregătire, ci și muncă de echipă, devotament și răbdare.

Prim adjunctul Jandarmeriei Alba, domnul locotenent-colonel Pașca Tudor-Gheorghe le-a prezentat tinerilor semnificația juramântului militar, la final adresându-le următoarele cuvinte: “dacă ați ajuns până aici înseamnă ca v-ați dorit foarte mult și aveți calitățile necesare unui jandarm. Pregătirea dumneavoastră de specialitate se află doar la inceput. O să aveți ocazia ca în perioada urmatoare să învățați de la cei mai buni și sunt convins că în scurt timp o să fiți ca ei. Studiați, munciți, antrenați-vă zilnic, faceți-vă prieteni în rândul personalului nostru și, foarte important, nu uitați de părinți. Au fost alături de voi și într-o zi vor avea și ei nevoie de ajutorul vostru. O sa trebuiască să executați misiuni dificile și o să trebuiasca sa luați decizii nu întotdeauna ușoare. Decideți întotdeauna ținând cont de lege, de spiritul acesteia și, nu în ultimul rând, de cei 7 ani de acasă. Conducerea Jandarmeriei Alba, alături de întreg personalul instituției, va urează bun venit, mult succes în noua carieră care va stă în față, înțelepciune și putere de muncă!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea