Sport
Fotbalul judeţean în colaps!
Niciodată în peisajul ultimelor 4 decenii, judeţul Alba nu s-a aflat într-o asemenea postură dezonorantă precum în prezent: fără nicio reprezentantă pe a treia scenă a fotbalului autohton! Semnele crizei profunde au venit încă de la mijlocul anului trecut când FC Unirea Alba Iulia şi CS Zlatna au retrogradat, Performanţa Alba Iulia a ratat barajul, iar CSM Sebeş a abandonat! De la 6 echipe la începutul anilor 2000, acum numărul formaţiilor judeţene în eşalonul terţ ar trebui să fie ZERO (regulamentar vorbind)! Trist, dar adevărat, fotbalul albaiulian a ajuns o ruină, traversând o perioadă dificilă şi dramatică…
Acum, în plin campionat, CS Zlatna ar trebui să exclusă din Seria a 6-a pentru două neprogramări şi toate părţile implicate ar pierde într-un fel sau altul. Teoretic, jucătorii vor fi liberi, dar nu se mai pot transfera până la finalul stagiunii, formaţia de pe Ampoi rămâne în aer, fără perspectivă, iar Ştefan Fogoroşi nu mai are de la cine să-şi recupereze restanţele în cazul desfiinţării actualului club. „Sunt convins că actualmente Ştefan Fogoroşi regretă turnura dureroasă a evenimentelor, am negociat din nou pe tema eşalonării…”, a afirmat Titi Iancu. „Nu mă aşteptam la un asemenea deznodământ, practic de necrezut. Ar fi mare păcat de munca depusă, aveam o echipă promiţătoare şi acum să dispară Zlatna de pe harta fotbalului”, a comentat antrenorul Ion Ilie. „Mulţi mă consideră groparul Zlatnei, dar să se gândească bine. Conducătorii au avut mult timp la dispoziţie să rezolve problema, însă s-au încăpăţânat, nu-i vina mea, datoriile trebuiau onorate”, a replicat Ştefan Fogoroşi. Totuşi, ieri, pe ultima sută de metri s-a ajuns la o înţelegere, Fogoroşi a acceptat platirea restanţelor în trei tranşe, fotbaliştii au fost rechemaţi azi la antrenamente, iar Constantin Iancu va fi prezent la Bucureşti pentru a depune documentele în vederea salvării situaţiei şi a evitării abandonului! (H.D.M.)
Sport
Albaiulianul Nicolae Stanciu – decar și căpitan al României, la debutul campaniei pentru Euro 2024
Cu un echipament nou și alte speranțe într-o calificare la un turneu final, România începe campania de calificare la EURO 2024. Albaiulianul Nicolae Stanciu va purta banderola de căpitan al primei reprezentative și tricoul cu numărul 10.
Din efectivul lui Edward Iordănescu face parte și un alt fotbalist din Alba, Andrei Rațiu (originar din comuna Unirea), în vreme ce la tineretul lui Emil Săndoi se regăsește Alexandru Țîrlea (fiul lui Mircea Țărlea, actualmente antrenor la Sportul Petrești). Apărătorul lateral dreapta legitimat tot în Spania, la Gimnàstic de Tarragona, se regăsește în lotul Under 21 care pregătește turneul final din 2023 (găzduit de țara noastră și Georgia) cu ultimele două amicale, cu Portugalia (vineri, 24 martie, pe “Steaua”) și Germania (marți, 28 martie, la Sibiu).
La prima reprezentativă, România face parte din Grupa I, alături de Elveția, Belarus, Israel, Andorra și Kosovo. În luna martie, tricolorii au programate primele două meciuri din preliminariile EURO 2024. Pe 25 martie, de la ora 21:45, întâlnesc Andorra, în deplasare, iar pe 28 martie, vor juca pe teren propriu cu Belarus, de la aceeași oră, pe Arena Națională.
Lotul României: *portari: Niță (Pardubice), I. Radu (Auxerre), H. Moldovan (Rapid); *fundași: Andrei Rațiu (Huesca, 10/1), Cr. Manea (CFR Cluj), Ad. Rus (Pisa), Nedelcearu (Palermo), Drăgușin (Genoa), Burcă (CFR Cluj), Ștefănescu (Sepsi Sf. Gheorghe), Opruț (Hermannstadt); *mijlocași: Sorescu (FCSB), Cicâldău (Ittihad Kalba), M. Marin (Pisa), T. Băluță (Farul Constanța), Olaru (FCSB), R. Marin (Empoli), Șut (FCSB, debutant), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns, 56/11), Moruțan (Pisa), Al. Dobre (Famalicão, debutant), D. Man (Parma), Oct. Popescu (FCSB); *atacanți: Fl. Tănase (Al Jazira), Alibec (Farul), L. Munteanu (Farul, debutant). Din motive medicale, Camora (CFR Cluj) și Pușcaș (Genoa) au fost înlocuiți de M. Ștefănescu și L. Munteanu.
Sport
Cupa Satelor, rezultatele primei faze | Faza secundă, duminică, pe “Aiudelul”
Reprezentantele a 12 comune, același număr de participante ca anul trecut, s-au înscris la ediția din acest an a Cupei Satelor, competiție organizată de Asociația Județeană de Fotbal Alba și rezervată jucătorilor născuți în anul 2010 și mai tineri (fete, din anul 2008 și mai tinere).
Participantele au fost împărțite geografic în 3 grupe a câte 4 echipe, iar prima fază s-a disputat în weekend. Rezultate:
*Grupa A (la Crăciunelu de Jos): Crăciunelu de Jos – Mihalț 4-0, Șona – Valea Lungă 1-2 (după lovituri de departajare, 1-1), Mihalț – Șona 0-1, Valea Lungă – Crăciunelu de Jos 0-1, Mihalț – Valea Lungă 1-3, Șona – Crăciunelu de Jos 0-8; clasament 1. Crăciunelu de Jos 9 p (13-0), 2. Valea Lungă 4 (4-3), 3. Șona 4 (2-9), 4. Mihalț 0 (1-8);
*Grupa B (la Galtiu): Sântimbru – Livezile 0-6, Bistra – Lunca Mureșului 0-2, Livezile – Lunca Mureșului 1-0, Sântimbru – Bistra 2-4, Bistra – Livezile 0-4, Lunca Mureșului – Sântimbru 4-1; clasament: 1. Livezile 9 (11-0), 2. Lunca Mureșului 6 (6-2), 3. Bistra 3 (4-8), 4. Sântimbru 0 (3-14);
*Grupa C (la Daia Română): Daia Română – Ciugud 1-2, Șugag – Săsciori 1-0, Ciugud – Săsciori 3-0, Daia Română – Șugag 0-3, Șugag – Ciugud 3-0, Săsciori – Daia Română 2-0; clasament: 1. Șugag 9 (7-0), 2. Ciugud 6 (5-4), 3. Săsciori 3 (2-4), 4. Daia Română 0 (1-7).
În faza a doua, prevăzută duminică 26 martie, s-au calificat primele două clasate din fiecare grupă, iar în etapa finală vor accede 4 echipe (primele două din cele două grupe din faza secundă). Demn de remarcat ese faptul că cele trei câștigătoare de grupe, Crăciunelu de Jos, Livezile și Șugag au acumulat maximum de puncte fără a primi gol. Au fost formate două grupe, Crăciunelu de Jos, Lunca Mureșului și Ciugud (grupa 1), Livezile, Șugag și Valea Lungă (grupa 2), meciurile fiind prevăzute la Aiud, pe Stadionul “Aiudelul”. În 2 aprilie, pe Stadionul “Cetate” din Alba Iulia (la fel ca în 2022) vor avea loc semifinalele, finala mică și finala mare. Vor fi acordate câte două mingi tuturor participantelor, iar echipele calificate în “careul de ași” vor avea și alte premii. Competiția a debutat în 2018, când învingătoarea ediției inaugurale a fost Bistra. Următoarea ediție a fost întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus, iar anul trecut campioană a devenit Crăciunelu (fără a primi gol), prezentă în Sibiu, la faza zonală.
Foto: AJF Alba
Sport
FOTO| Șapte medalii pentru secția de Taekwondo a CS Unirea Alba Iulia, obținute la Campionatul Național: Pe ce locuri s-au clasat sportivii
FOTO| Șapte medalii pentru secția de Taekwondo a CS Unirea Alba Iulia, obținute la Campionatul Național: Pe ce locuri s-au clasat sportivii
Sportivii secției de Taekwondo de la CS Unirea Alba Iulia au obținut două medalii de aur, o medalie de argint și trei medalii de bronz la Campionatul Național de Juniori și Seniori, desfășurat la Iași, în perioada 17-19 martie 2023. De asemenea, în proba pe echipe, la juniori, CS Unirea Alba Iulia s-a clasat pe locul trei.
Sportivii secției de Taekwondo sunt pregătiți de către antrenorul Alin Moldovan.
Rezultate CS Unirea Alba Iulia la juniori:
Boloage Alecsandru (categoria de greutate – 55 de kilograme) – locul 1;
Cetean Eduardo (categoria de greutate – 48 de kilograme) – locul 1;
Galea Mario (categoria de greutate – 51 de kilograme) – locul 2;
Fara Alex (categoria de greutate – 51 de kilograme) – locul 3;
CS Unirea Alba Iulia – locul 3 (în proba pe echipe).
Rezultate CS Unirea Alba Iulia la seniori:
Galea Mario (categoria de greutate – 54 de kilograme) – locul 3;
Fara Alex (categoria de greutate – 54 de kilograme) – locul 3.
CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor și mult succes la următoarele competiții!
Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba lulia este o structură sportivă de drept public, cu personalitate juridică, înființată în 1974 ca instituție publică în subordinea Ministerului Sportului, având ca obiect principal de activitatea obținerea performanțelor sportive: selecția, pregătirea, participarea la competiții interne și internaționale, respectiv câștigare de medalii pe plan național și internațional.
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
22 martie: Ziua Mondială a Apei. O zi în care se atrage atenţia asupra gestionării eficiene a resurselor disponibile
-
Actualitateacum 18 ore
Lucrurile „mărunte”, dar esențiale pe care trebuie să le ai în mașină. 750 de lei, amenda pentru ignorarea lor
-
Actualitateacum 17 ore
Încă un director a fost SĂLTAT de DNA: A cerut o mită de 350.000 de euro
-
Actualitateacum 14 ore
Retragerea autorizației Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial. Cât timp au clienții Euroins pentru a depune cererile de despăgubire
-
Ştirea zileiacum 15 ore
VIDEO| La alunecarea de teren de la Alba Iulia Nord, de pe autostrada A10 Sebeș-Turda, s-a turnat stabilizatorul de beton masiv
-
Ştirea zileiacum 18 ore
VIDEO| Scene ȘOCANTE în trafic: Șofer de 76 de ani, din Hunedoara, bătut cu bestialitate de un tânăr. Motivul – ar fi condus prea încet