Rămâi conectat

Sport

Fotbalul din judeţ în impas! Echipele, afectate de încetarea colaborării cu CJ Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AJF Alba adunare generala 104Au curs suficiente comentarii pe tema încetării colaborării dintre AJF Alba şi Consiliul Judeţean Alba, primăvara anunţându-se dificilă pentru combatantele ce activează în competiţiile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba. Sunt foarte multe chestiuni în suspans, legate în primul rând de resorturile ce stau la baza nealocării de bani pentru fotbal. În contextul în care celelalte ramuri sportive (volei, baschet, handbal şi tenis de câmp) au alocată pentru anul 2015 suma totală de 1,85 milioane de lei, pare deranjant faptul că fotbalul nu mai beneficiază, după mai bine de 7 ani, de susţinerea financiară venită dinspre CJ Alba. Vorba unui personaj implicat în fenomen: „logic ar fi fost să se ofere ceva, chiar dacă subvenţia era redusă, comparativ cu anii anterior”.
Se spune că „obişnuinţa este a doua natură umană”, iar din acest punct de vedere este explicabilă nemulţumirea membrilor AJF, în condiţiile în care în retur, în ultimii ani, arbitrajele erau asigurate din fondurile virate de CJ Alba. Aşa cum am menţionat într-un articol anterior, colaborarea dintre CJ Alba şi AJF Alba a ridicat nivelul organizatoric al activităţii fotbalistice în Alba, dezvoltându-se competiţii noi, crescând numărul de echipe şi implicit al jucătorilor legitimaţi. Acum, în 2015, în baza acestei recesiuni financiare este de aşteptat reculul inerent, iar piramida fotbalistică să suporte un amplu proces de erodare. Concret, în 2014 AJF Alba a primit 300.000 de lei de la CJ Alba, iar acum trebuie să gestioneze o activitate destul de stufoasă (dar şi o organigramă mărită în ultimul an) fără a avea la dispoziţie fondurile necesare. Un lucru este cert, fotbalul a ajuns o Sorin Corpodean presedinte AJF Alba 98„cenuşereasă” în acest moment în judeţ… Să nu omitem faptul că Unirea Alba Iulia s-a retras în 2013 din Liga a 2-a, dispărând de pe harta naţională, iar atunci, timp de 6 luni, până la promovarea Cugirului în Liga a 3-a, Alba nu a avut reprezentantă în primele trei eşaloane fotbalistice. Aşadar, se identifică vremuri grele pentru combatantele judeţene, este un moment critic în fotbalul din Alba, care traversează o recesiune evidentă, ecourile negative fiind de anticipat.
*Multe necunoscute şi semne de întrebare…
Să nu uităm şi alt aspect, ultimele trei campioane judeţene, Europa Alba Iulia, Metalurgistul Cugir şi Industria Galda de Jos au acces în eşalonul terţ, beneficiind indirect de competiţia organizată de AJF Alba. Cosmetizată sub aspectul necesităţii susţinerii altor proiecte de anvergură din Alba, decizia Consiliului Judeţean de a nu mai continua şi în 2015 parteneriatul cu AJF Alba are însă suficient de multe neclarităţi. Într-o enumerare aleatorie, se pot intui mai multe motive la mijloc, respectiv rezultatul alegerilor din 2014, reacţia preşedintelui AJF Alba în luna decembrie când fostul arbitru FIFA a lăsat să se înţeleagă că renunţă, tulburând astfel apele, problemele cu justiţia ale lui Sorin Corpodean, poate, câte o picătură din fiecare… Concluzia este una sumbră, pentru AJF Alba urmează o perioadă extrem de delicată în privinţa asigurării bunei funcţionări, câtă vreme s-a închis brutal robinetul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea