Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOCAR de pestă porcină în Sibiu: Localitatea Cunța din Alba, în zona de PROTECȚIE. 80 de porci au fost omorâți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prefectura Sibiu a anunţat, joi, că a fost identificat un focar de pestă porcină africană în localitatea Miercurea Sibiului, unde şapte porci au murit într-o exploataţie, iar restul de 80 au fost sacrificaţi.

„S-a recurs la uciderea celor 80 suine care mai trăiau în exploataţie prin metoda ‘ucidere prin asomare cu pistol cu glonţ captiv şi decerebrare prin spinalizare’. Neutralizarea cadavrelor rezultate din controlul bolii s-a realizat prin ecarisare alternativă, îngropare în situ, pe raza localităţii Miercurea Sibiului. Evaluarea animalelor şi produselor se va derula conform Hotărârii De Guvern nr. 1.214 din 7 octombrie 2009 privind metodologia pentru stabilirea şi plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau altfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor. În cazul acestui focar au fost evaluate şi vor fi despăgubite un număr de 80 capete suine”, a transmis Prefectura Sibiu.

Potrivit sursei citate, pentru focarul din Miercurea Sibiului, zona de protecţie are o rază de 3 kilometri şi include localitatea Cunţa din judeţul Alba. Zona de supraveghere din jurul focarului se întinde pe o rază de 10 kilometri şi cuprinde localităţi din judeţele Sibiu şi Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea