Rămâi conectat

Actualitate

Flux impresionant de vizitatori la Parcul Dendrologic din Alba Iulia, în primele 15 zile de la deschidere

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

parc-dendrologic-alba-iulia046Parcul Dendrologic de pe Valea Popii a avut succes în primele 15 zile de la deschidere, conform datelor neoficiale preluate de la paznic, mii de oamenii au vizitat „Raiul verde de deasupra Albei Iulia”, aşa cum a fost numit de iubitorii naturii.

Este greu de precizat numărul exact al vizitatorilor pentru că intrarea a fost liberă, dar o apreciere poate fi făcută. În timpul săptămânii, pentru o gură de oxigen şi relaxare după orele 15.00 – 16.00, adică după terminarea programului de serviciu sau  de şcoală, vin aproximativ 50 de persoane. Puţin. Dar weekendul aduce aproximativ 2.000 de vizitatori. Numai ziua de 1 Mai a adus în jur de 1.500 de persoane, iar duminica trecută au fost aproximativ 1.000.  Sâmbăta se arată o zi puţin mai neatractivă pentru plimbare decât duminica, fiind „înregistrate” puţin sub 1.000 de persoane.

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” este un punct de maximă atracţie, în ciuda criticilor care spuneau că un o astfel de locaţie trebuie amplasată în oraş şi nicidecum în mijlocul naturii. Rămâne de văzut dacă atracţia va fi la fel de mare şi după 1 iunie, sau taxa de 1 lei pentru copii şi 2 lei pentru adulţi va „speria” pe cineva.

Parcul are o suprafaţă de 21 ha şi adăpostește peste 1100 de specii de plante din toate colțurile lumii şi dispune de o parcare de 600 mp, alei pietonale, coșuri de gunoi, locuri de odihnă, podețe și alte amenajări. Programul de funcționare pe durata acestei veri este între orele 9.00-21.00.

Accesul la Parcul Denrologic se face din drumul naţional care duce spre Zlatna, se face stânga înainte de Miceşti, pe Strada Varese, apoi dreapta pe Strada Nazareth Ilit şi apoi din nou stânga, pe Strada Valea Popii, până la parc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea