Ziarul Unirea

Florin Roman: Putem să ne luăm banii înapoi de la societatea de apă, altă puşculiţă de campanie a trioului Hava-Dumitrel-PDL

Lupta noastră cu Societatea de Apă pentru corectitudinea facturilor şi pentru oprirea puşculiţelor de campanie ale trioului Hava-Dumitrel-PDL continuă. Am reclamat public felul în care se calculează şi se impune la plată „apa-meteo”.  Primele victorii au apărut: la ultima factură în Alba Iulia nu a mai apărut această „taxă”, o vom revedea cu siguranţă pe luna ianuarie, iar acum la Teiuş pentru 8 consumatori juridici s-au returnat, prin facturi stornate în minus, facturi în valoare totală de 1489,85 RON. Sumele returnate de SC APA CTTA sucursala Alba Iulia, sub semnătura domnului director, ing. Mircea Meteş, sunt pentru perioada septembrie 2008 – 2011. Sunt sume modice, dar arată că s-a greşit şi că cineva îşi baga mâna în buzunarul nostru în mod abuziv.

Iată deci că problemele merg până cu 3 ani în urmă şi sunt recunoscute ca atare sub semnătură de societatea de apă! Victoria şi recunoaşterea erorii nu se opresc aici. Persoanelor juridice cu pricina li s-a modificat prin act adiţional  formula de calcul şi facturare, prin reajustarea suprafeţelor luate în considerare. Iată deci că se poate!

ELIT

 Există în plus şi un mesaj din partea SC APA CTTA adresat acestor clienţi care este cu siguranţă de interes general. Societatea transmite că dacă nu mai doresc să plătească acest „serviciu” se poate modifica scurgerea la canal astfel încât apele să meargă direct la rigolă stradală. Credem că este o modalitate la care pot apela mai mulți oameni dacă se consideră taxați inutil.

O altă victorie a opoziţiei s-a petrecut zilele trecute, la iniţiativa consilierilor liberali, în Consiliul Judeţean. Acolo s-a format o Comisie de control al modalităţii de facturare de către societatea de apă. Cetăţenii nemulţumiţi pot veni să reclame calculele greşite la factură cu privire la apa meteo.

Sperăm ca investigaţia să meargă şi mai departe pentru că, iată, uitându-ne la bugetul aprobat de SC APA CTTA pentru 2012 vedem că e progonzată o creştere de profit de 30%, în condiţiile în care societatea are de rambursat doar în acest an 1 milion de euro în rate şi comisioane la credite. Atât timp cât preţurile cresc accelerat la apă şi canal, dublându-se sau chiar triplându-se în ultimii ani, şi atâta timp cât se petrece un asemenea jaf pe baza apei de ploaie, e clar că profitul acestei companii este luat direct din buzunarul oamenilor, pe cârca lor!

ADEZIUNE PLUS ALBA

Felul în care e condusă societatea de apă, în dispreţ faţă de cetăţeni şi cu sume aiuritoare plimbate prin conturile acesteia, este revoltător. Este an electoral iar asemenea „puşculiţe de campanie” ale trioului Hava-Dumitrel-PDL trebuie oprite cu orice preţ. În plus, mesajele de austeritate care ni se transmit zi de zi de către aceşti guvernanţi nelegitimi, de la Primărie, Consiliul judeţean sau de la Bucureşti, trebuie să se aplice şi directorilor acestei societăţi de apă care se lăfăie din bani publici în vreme de criză, pe banii oamenilor! Autorităţile au datoria să restructureze înainte de orice nu salariile oamenilor, ci aceste regii abuzive, cu preţuri nesimţite.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Călin Matieș: Bătrânii din Alba au ajuns bătaia de joc a CJ Alba și a lui Ion Dumitrel!

Domnule Ion Dumitrel, cu toate instituțiile statului român în subordine, cum este posibil să spuneți că nu ați știut de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

30 Comentarii

Aurelian 1 februarie 2012 at 13:48

Piticul Atomic a fost dus din vanzator de ziare de Guvernul iresponsabil Tariceanu, la Bucuresti pe post de „patranjel in zama”, ca pregatirea si cunostintele nu ii permitea mai mult. Acolo a furat fara rusine ca un PeNaL ce se respecta din banii nostrii a tuturor. Florinel cand ne putem lua banii inapoi, din ce ai furat tu? Dar acei pe care i-a furat Eutanasiu?

Bancu zilei 1 februarie 2012 at 18:56

Boc catre Basescu : „Sefu, daca nu castigam alegerile anul acesta, ce facem ?” – PUSCARIE !

lelea 1 februarie 2012 at 20:43

Întrebare ?

Dacă Boc , bocește ?
Atunci Băsescu… Ce face ?

avah 2 februarie 2012 at 20:00

Oare liberali nu sunt si in consiliul de administratie de la APA dar si Consilieri Locali?

Km0 6 februarie 2012 at 8:58

Ba ciobane, tu citesti macar articolul sau raspunzi direct cu comentarii irelevante?
Ti se pare normal sa platim apa de ploaie sau alte minuni inventate de partidul vostru de rahat.
Sunteti niste nenorociti care taxeaza tot.
Aveti macar decenta si plecati naiba de la putere si lasati pe cineva care stie ce face.

Aurelian 6 februarie 2012 at 9:02

Nu crezi ca te inseli? @avah, nu are stilul lui MNihai Nicusor, ca sa-l faci cioban!

alexandru 1 februarie 2012 at 14:59

in sfarsit domnule roman abordati probleme care afecteaza cetatenii municipiului si a judetului.la case istuatia e chair jenanta, s-a a juns in istuatia in care s eplateste mai multa apa de ploaie decat apa menajera.regia de apa trebuie sa se restructureze, nu sa isi finanteze investitiile din banii clientiilor.oriucm vorbim de o regie publica construita intregral din bani publici. am ajuns sa platim o apa scumpa int-un judet unde apa nu a consituit niciodata o problema.atentie inca odata: la case factura de apa a devnit o problema.aceasta regie a depasit orice limita. culmea e ca tot ce face , face cu girul consilierilor locali si judeteni ai pdl.
o alta problema ce o semnalez domnule roman( pt ca sunteti singurul cu curaj din usl alba)este lipsa totala de concurenta in transportul in comun intrajudetean. aici trei firme fac legea: livio dario, ariesul sa( cu puiul sau crinul aries) si aitransul.consiliul judetean, prin modul de alocare a rutelor a distrus orice urma de concurenta. astfel avem trasee importante deservite de o singura firma: alba-sebes, alba-cugir, alba-zlatna, alba -blaj.preturile au inceput sa sara la bilete, cetatenii nu au alternative.trebuie neaparat schimbat modul de atribuire a traseelor.si inca un amanunt: sunt societati care au castigat licitatiile cu autocare de 4 stele iar apoi au scos la traseu autobuze second hand, mutand autocarele pe transport international. binenteles ca la urmatoarea licitatie ele vor reveni pe rute..
ps; va rog domule roman sa cereti in mod oficial regie apa ctta sa publice bugetul de salarii, sa ne crucim si noi, banuiesc ca avem ce vedea pe acele cifre. si de asemenea o organigrama, sa vedem cati sefi, contabili, juristi, CONSILIERE, au in dotare, si cati dintre angajati sunt antrenati propriu zis in activitate si cati plimba hartia…

Aurelian 6 februarie 2012 at 9:23

Asa Florinel pupate singur in fund! Atentie, ca iti creste par pe limba!

alcoolistul 1 februarie 2012 at 15:02

In Consiliul Judetean nu s-a format nicio comisie. Am fost acolo cu vanzatorul asta de ziare. Minte. Ce comisie sa faca asta. Cine-i el? Crede ca face o comisie ca sa fie platit cu mii de euro ca in consiliile de administratie cand erau la putere si el nici nu pricepea ce se discuta acolo?(vezi Uzina Ford Craiova 5000 Euro)Nicusor a spus jenat ca dorinta colegilor liberali, adica galbejitul asta ar fi sa faca o comisie care sa se lamureasca cum se face calculul la apa meteo. nu ca ar pricepe ceva dar, sa aiba si galbejitul o ocupatie.

Km0 6 februarie 2012 at 9:00

Poti sa zici ce vrei ba portocala, dar ceva a rezolvat. Pe factura nu mai apare apa de ploaie Pd-lista

????? 1 februarie 2012 at 15:12

Mai Alexandru tu crezi ca oricine de pe strada poate sa verifice o firma? te-ai prostit ca galbejitu? Asta nici macar nu-i consilier sau vreun functionar public, asta nici servici n-are. Asta nici nu stie ca si primarii liberali ( CL )sunt actionari la firma, ca daca ar stii i-ar intreba pe ei. Nu vezi ca vorbeste prostii?

ardeleanul34 1 februarie 2012 at 17:13

Inca odata Domnul Roman scoate in evidenta unele probleme pe care le au cetatenii Judetului Alba, iar cei de la PD-L, ca de obicei, in loc sa propuna o discutie sau sa isi recunoasca greselile, incep sa arunce iar cu toate prostiile pe aici pe la comentarii, ca doar acesta este singurul lucru pe care il mai stiu si ei.Pardon,mai stiu unul, era sa uit, numai ca acela e sport national la ei:furatul!!!

Ba taceti,sa nu se plateasca costuri aiurea 1 februarie 2012 at 17:14

Voi stiti ce salarii au directorii de la apa-canal ca pot cumpara o strada cu tot cei pe ea….atati bani primesc lunar !Gurile rele zic ca se incepe de la 150…..

krougar 1 februarie 2012 at 17:22

mi postacilor ce minte sucita aveti… lucrurile sunt grave , se descopera magarii flagrante si voi inca mai dati cu noroi in oricine aduce opiniei publice aceste probleme. Actuala putere va pleca odata si odata pentru ca nu e vesnica, insa modul vostru de gandirre e problematic. Sigur o sa va orientati si o sa fugiti ca si purecii de pe caine in tabara celor pe care ii injurati. pateticilor…

Sophie 1 februarie 2012 at 18:18

Foarte rusinos ce fac cei de la PDL ! Isi umfla buzunarele lor,iar pe ale noastre le lasa goale ! Nu se gandesc deloc la nivelul nostru de trai.. Felicitari domnule Roman pentru curajul dumneavoastra si pentru initiativa !

1Q-Nicu 1 februarie 2012 at 21:35

@Aurelian.Vad ca ai dat in patima betiei si ai devenit „Alcoolistul”.Ai grija ca alcoolul a nenorocit pe multi si e periculos pe gerul asta sa cazi in sant si sa te gaseasca inghetat-bocna.Sau cum in fiecare comentariu tu bati campii,frant de beat sa te ratacesti pe vreunul, si gata congelat, sa te pape lupul cel rau.Dar de fapt,de ce-ti duc eu grija cand tu huzuresti bine-mersi in Spania si stai toata ziua pe forumul „Unirea”,unde nu scapa nimic necomentat de tine (Aurelian,Dorin,Ana si mai nou Alcoolistul).Totusi ceva ti-a scapat, neatentule;-mica publicitate,si acolo chiar ai avea ce comenta.

Aurelian 1 februarie 2012 at 21:39

Te inseli 1Q-Nicu, alcoolismul ii boala grea si atinge mai nou numai parlamentari si fosti, ca numai ei mai au bani. Cauta pe la Coclici, Eutanasiu, Dan Simedru, ca poate ai mai mult succes!

Badia 2 februarie 2012 at 0:41

Daca bine imi aduc aminte, pe vremea in care se cocea acel program SAMTID, de la care ni se trag toate relele, domnul Roman lucra in presa. De ce nu a luat atunci atitudihne? De ce acum?

anuta 2 februarie 2012 at 7:33

Roman care nu a facut nimic in viata lui vine sa ne dea acum noua lectii despre cum ar trebui sa se intample lucrurile ….. pai asta este prea de tot
eu nu stiu sa fi facut Roman altceva decat gargara prin presa
ia spuneti d-lor liberali ce a facut concret in viata pana acum colegul vostru ….. de vad ca se pricepe la toate si la copaci si la apa si la economie si la istorie etc ….
halal gloata politica liberala

Bingo ! 2 februarie 2012 at 8:25

ANUTA, tu de fapt ai „ceva” cu „gloata politica liberala” nu cu societatea de apa ! Daca articolul ar fi fost scris de altcineva, probabil un „portocaliu” (sau altul, nu stiu) totul ar fi fost in regula, articolul este unul bun, ideile sunt de luat in seama, doar ca l-a scris Roman, cu care ai tu ceva, doar pt.ca e probabil liberal…Eu chiar nu stiu, sincer iti spun, ce culoare politica are acest Roman, deduc din comentariul tau…Cu astfel de mentalitati cred ca nu ajungem departe, sa nu discernem nici ce e rau, nici ce e bine, doar pt.ca „ni s-a pus pata” pe unul sau pe altul, fiinca nu are „culoarea” noastra, in general…

Aurelian 2 februarie 2012 at 8:40

Nu Bingo, Florin Roman este liberal, numai daca acceptam definitia data de Eminescu, liberalului, in Scrisoarea a III. In rest poti sa il definesti pe Florin Roman cum vrei, oportunist, demagog, incapabil, hot, lipsit de bun simt, slugarnic, pupincurist. Este eroul preferat de Caragiale.

Bingo ! 2 februarie 2012 at 9:20

AURELIENE baiatule, dupa cum vezi, eu nu am spus de Roman nici ca e liberal nici ca nu e liberal, chiar nu stiu si nici nu ma intereseaza. Nici nu l-am „definit” intr-un fel sau altul. Si pt. ca tot l-ai pomenit pe Caragiale, eu cred ca tu esti „cetateanul turmentat”, dar in permanenta, ai o stare de marmureala continua, acu te-ai trezit si dupa cum se vede (si mai jos) ai inceput sa arunci vu voma pe forum…Sa-ti fie betia usoara…

Motu 2 februarie 2012 at 8:47

Voi vedeti ce fatau de kakat are indianul asta buzat?

Aurelian 2 februarie 2012 at 9:01

Pentru buzele lui, la „recrutat” Simedru in Clubul de Hora Calugareasca!

ardeleanul34 2 februarie 2012 at 10:58

Pana acum aveai treaba cu IPS Andrei tot spunand de „Hora si cum ii mai zici tu”, si aveai diferite nume.Chiar nu va e rusine de nimic din lumea aceasta?Chiar asa de jos ati ajuns???

ani 2 februarie 2012 at 9:48

D-nul Florin verificati si asociatile de proprietari care sint subordonate tot Primariei ce tarife au si cate revizi si cine le face, s-au ruda cui este din Primarie si poate sa taxeze cum vrea si noi platim ca prosti

Sandu 2 februarie 2012 at 10:43

Apa de ploaie e totusi „apa de ploaie” pe langa celelalte scurgeri de fonduri de la compania de apa. Bunaoara directorul general si-a permis sa indeparteze toate sindicatele ostile si sa-si faca un sindicat de „casa”. Acum toate deciziile luate in consiliu de administratie au circuit inchis. Nimic nu mai „transpira” inafara. Daca sumele vehiculate ar fi de 2 lei n-ar zice nimeni nimic , dar cred ca se ridica la milioane de euro. Autoritatile statului se fac ca ploua sau isi pun ochelari de cal sau cel mai rau sunt complici ???

luly 2 februarie 2012 at 12:58

Florine! Mai bine ti-ai cauta si tu un loc de munca in constructi sau altundeva in loc sa stai toata ziua si sa bagi de vina la unu si la altu

Km0 6 februarie 2012 at 9:18

Ba Iulica, tu nici nu cred ca sti despre ce e vorba. Apari si tu asa ca o fantoma si scoti cate o poama fara nici un inteles. Cine la cine baga de vina ma?
Unii oameni urla in gura mare cand se simt inselati, si foarte bine fac pt ca ei sunt singurii care au facut si vor face o schimbare in tara asta.
Iuly , tie iti place sa platesti taxe aiurea?

Km0 6 februarie 2012 at 9:13

Citesc tot felul de comentari absolut idioate.
Ce naiba va deranjeaza. Am mai spus si o repet… daca omul nu face nimic nu e bine..daca se chinuie si face ceva tot nu e bine…pai ce mai vreti mai fratilor…cum vreti sa se rezolve ceva cand voi numai scandal faceti fara nici un rost?
Lucrurile rezolvate sunt lucruri rezolvate. Asa ca multumim Dl. Roman pt ca ne-ati scutit de o cheltuiala.
Carcotasi Pd-listi : ciocu mic pt ca nu am vazut de 4 ani nimic facut inspre binele oamenilor. V-ati umplut buzunarele din banii contribuabililor si acum mai aveti si tupeul ordinar sa iesiti si sa comentati. Nu aveti pic de decenta!
Jos PDL

Comentariile sunt oprite