Ziarul Unirea

Florin Roman: Lucrările la Bazinul Olimpic Alba Iulia, imposibil de reluat din cauza temperaturii scăzute din incintă

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

„Marea problemă a Bazinului Olimpic din Alba Iulia este repornirea centralei termice!  Afirmația aparține lui Florin Roman, vicepreședintele Consiliului județean Alba, care, însoțit de consilierii locali Daniel Zdrînc și Rareș Buglea, au verificat astăzi la fața locului dacă lucrările de reabilitare la complexul sportiv au fost reluate de constructor, așa cum acesta anunțase ieri, 14 ianuarie.

Astfel, s-a descoperit că este imposibil ca aceste lucrări să fie reluate, din cauza temperaturii foarte scăzute din incinta Bazinului Olimpic, care nu permite sub nicio formă montarea gresiei, faianței, elementelor din material lemnos, șamd. Pentru această operațiune este necesară o temperatură de minim 7 grade C, imposibil de realizat fără repornirea centralei și a instalației de încălzire (sistemul de turbosuflante), problemă care cade exclusiv în sarcina Primăriei Alba Iulia.

ELIT

Potrivit celor trei liberali, conducerea primăriei nu a dorit rezolvarea acestei probleme, deși fusese anunțată încă din toamna anului trecut de către constructor in legătură cu necesitatea repornirii centralei, pentru a fi asigurate condițiile optime de lucru.

“Lucrurile acestea au fost ascunse pentru că nu s-a dorit aflarea adevărului. Acolo lucrările au fost întârziate cu bună știință de conducerea Primăriei Alba Iulia … Încă de la începutul lunii Decembrie 2012 nu mai sunt probleme de finanțare sau de ordin tehnic. Acestea au fost rezolvate de Ministerul Dezvoltării prin Compania Naționala de Investiții. Acum am deplina convingere ca primăria a întârziat voit lucrările. De ce? Pentru ca lucrările din interior nu se pot face fără caldura, iar primăria refuza sa porneasca centrala ca sa nu plătească caldura, adică un total de circa 120 de milioane de lei vechi pe timp de iarna. Mai mult, din cauza repetatelor tergiversari, rugina este de doua degete pe tevi si trebuie inlocuiti 3 tobineti. Dacă ar exista vointa, o firma specializată poate rezolva problema in trei zile.

Pentru a fi placat interiorul bazinului, materialele fiind deja cumparate, ar trebui ca centrala sa functioneze pentru ca turbosuflanta sa asigure o temperatura de 7 grade la care tehnic, adezivul fixeaza bine placile. Ori acest lucru putea fi făcut încă de acum doua luni! Deci sunt doua soluții: fie primăria porneste centrala si in doua luni se poate inota, fie… așteptăm luna Aprilie sa se încălzească afara, ca sa se poată lucra in interior. Si iar ii „umilim” pe albaiulieni, cum gandesc cei care au pierdut alegerile. Adevarul nu poate fi ascuns la infinit domnilor de la primărie!”, a declarat Florin Roman.

În urma verificărilor făcute la șantierul din Bazinul Olimpic, consilierul Daniel Zdrînc a declarat că pentru a fi repornită centrala termică (neutilizată de peste 2 ani), este obligatorie o revizie generală, o curățare chimică a ruginei depusă pe instalație, schimbarea câtorva robineți – lucrare ce ar costa circa 30.000 de lei precum și plata gazelor naturale pentru următoarele 2 luni, care s-ar ridica la maxim 15.000 de lei. Astfel, dacă Primăria Alba Iulia ar dori, în al 12-lea ceas, finalizarea reabilitării bazinului și redeschiderea lui, ar trebui în primul rând să se implice, să se pună de acord cu constructorul și să cheltuie 45-50 de mii de lei. Doar în aceste condiții, albaiulienii vor putea înota din nou la Bazinul Olimpic, începând cu luna iunie.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia a răspuns acuzațiilor celor trei liberali, precizând faptul că această problemă cade în sarcina constructorului, care este obligat să își asigure condițiile tehnice necesare lucrărilor, “Bazinul Olimpic” fiind trecut în proprietatea CNI, până la finalizarea investiției.

 “Acel obiectiv a fost predat către Compania Națională de Investiții. Noi nu mai avem acolo personal tehnic și nu putem interveni într-un șantier care nu ne aparține. Constructorul trebuie să își asigure condițiile tehnice necesare lucrărilor iar încălzirea interioară poate să fie realizată pe organizarea de șantier. Dacă ar fi avut intenția să grăbească finalizarea lucrării, constructorul ar fi putut instala turbosuflante independente”, a declarat Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.


Am semnalat acest aspect în cadrul conferinței de presă, iar  liberalii au precizat că întradevăr, amplasamentul a fost predat CNI, însă adminstrarea și asigurarea utilităților Bazinului Olimpic revin Primăriei Alba Iulia.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Consilierii județeni PSD Alba: Eșec la licitația CJ Alba privind transportul public de persoane. Soluția propusă de PSD

Conducerea Consiliului Județean Alba înregistrează un prim eșec la licitația privind transportul public de persoane prin curse regulate, după ce… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

16 Comentarii

rrr 15 ianuarie 2013 at 16:16

De ce trebuie oare sa platim toti pentru incompetenta unur oameni ca cei de la Primaria Alba-Iulia?Oare suntem toti bataia lor de joc?

alexandru 15 ianuarie 2013 at 17:01

pai daca guvernul ponta nu sista platile nu se ajungea la ruginirea instalatiilor…brusc primaria alba e de vina.nu trebuia sa mergeti pana la bazin , se vedea in calendar ca e iarna.pe scurt: guvernul ponta a sistat orice finantare a obiectivelor de investitii, a prioritizat banii catre pensionari speciali si bugetari.punct.obisnuiti-va cu ideea.
ps: astept cu ineters ca domnul simone albani sa ceara bani de la propriul guvern pentru construirea unui pod nou peste mures, fie el si la paclisa, pod foarte drag lui in campania electorala.

Cetateanul 15 ianuarie 2013 at 17:02

Daca nu aparea domnul Roman in poza , oare era bai

inegalabil 15 ianuarie 2013 at 17:26

oare daca voi ati tacea din gura care ar fi problema? va este ciuda ca iasa la suprafata lucrurile din care PDL + HAVA fura bani orasului? foarte bine sa vada cetati acestui oras unde se duc bani ! acest bazin este inchis de ceva vreme si daca aceste persoane incearca deschiderea lui cat mai rpd este un lucru bun ! si benefic pentru oras va convine sa mergem la bazine de inot la deva/sibiu/cj? nu cred .. asa ca ciocu mic !

Costel* 15 ianuarie 2013 at 17:41

Sa vedeti ce frumos o sa fie Hotelul Medievel extins dupa ce Dumitrel va alunga CMJ-ul din acea cladire motivand ca CJA-ul se va muta acolo. Bazinul olimpic nu mai conteaza, Hava si-a umplut sacii si nu va mai face nimic dand vina pe Ponta ca nu da bani. Oare pe cand raspunsurile domnule Primar, poate numai dupa ce Guvernatorul nostru iubit va fi numit pilot-sef pe Crucistorul Gherla si dupa ce constructile din afara tarii vor fi gata.

Gogomanul 15 ianuarie 2013 at 18:02

Pai ieri cand Roman a dat comunicat ca in aprilie e functional de ce nu s-a documentat? Gargara ieftina si dorinta de publicitate cu orice pret. Pe viitor recomand documentare inainte de a deschide gura.
Si ca ziarist avea acelasi defect musca la orice intoxicare…

???? 15 ianuarie 2013 at 18:36

Guvernul Ponta nu da bani sau a sistat finantarile ? Doar un timpit uita ca pe parcursul celor 8 ani in care guvernele lui Bocaila, obladuite de marinerul jucator, au fost la putere, nu s-a faut nimic pentru bazin, iar acum sarim la cap ca Ponta nu face ce trebuie. Da ce mama lor au facut bun, guvernele de agramati, analfabeti, pavelisti, borduristi, bautori de whisky si braNconeri, ai lui base ? Ce nu ati facut cind erati la „putoare”, dati acum vina pe cei care v-au schimbat ? Rusinos, cacaciosi portocacalii !!!!! De asta v-a schimbat de la putere, poporul !

Alex Danila 15 ianuarie 2013 at 21:07

Ce gargara ieftina! Daca ieri a zis Roman ca se deschide in aprilie, de ce nu s-a documentat? E usor sa dai vina mereu pe primarie! De ce nu propun consilierii Buglea si Zdranc in sedinta de Consiliu? Au avut ocazia asta acum cateva zile, daca vor sa ne arate ca sunt intr-adevar interesati!

.... 16 ianuarie 2013 at 8:43

ar fi bine sa-l finalizeze, chiar si cu intarziere

ulise 16 ianuarie 2013 at 8:59

pt. Costel: Si daca se muta CJA-ul in locul centrului militar mananci un rahat in fata cladirii? Iti spun de pe acum pofta buna!

Trifoi Antonescu 16 ianuarie 2013 at 9:12

E clar, daca a mers Rares Buglea acolo totul se rezolva. Pai numai cind a ajuns Rares acolo a suflat pe nas odata ca Fat Frumos din Povestea Porcului si totul s-a incalzit si apa in bazin era si lotul national de natatie se antrena si medalii cistiga. Si cind sufla Rares pe nas a doua oara se facu un pod din aur impodobit cu nestemate de la Bazinul Olompic pana departe la Rodax. Si cind sufla Rares pe nas a treia oara si-a dat seama ca este… racit. Daca mai doriti sa va spun povesti cu Rares care sufla pe nas spuneti-mi si o sa aflati si mai multe despre faptele de vitejie ale lui Rares Buglea si a nastrusnicilor lui tovarasi.
Si am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa.

@POSTACILOR USLINOSI 16 ianuarie 2013 at 10:15

Numai gargara-i de voi si de sefutii(ha!ha!ha!) ce-i pupati in cur,toti niste neica nimeni,minciuni si minciuni,unde-i laptele si mierea ce le promiteau fonfaiosu,piticania atomica sau potorina…niste jafuri ordinare,slugile oierului berbecali si a cacaraului repetent!

nicoLaie 16 ianuarie 2013 at 10:31

Ma bucur sa vad consilierii locali ca se implica pentru a rezolva o problema spinoasa a orasului, Bazinul atat de dorit de cetatateni. Ii felicit si le doresc succes in demersurile lor!

Aurelian 16 ianuarie 2013 at 11:49

Ii in beneficiul tau Florinel, acum ii cam frig prin scorburi sa-ti faci siesta, si ai la dispozitie, tevile ruginite demontate din cladirea Bazinului olimpic!

ALIN 16 ianuarie 2013 at 11:54

O firma seriosa are utilaje necesare pt. santier.
Nu e suficient 2 lopeti si un ciocan.
Firma nu-si permite asa ceva si acuma cauta motiv pt a prelungi termenul de finalizare.( implicandu-se si politic)
Iar noi merem la Mures.

andri popa 16 ianuarie 2013 at 20:08

Băi zăpăciţilor, campania electorala s-a incheiat, aşa că nu mai aruncaţi cu lături, – nu merge centrala, Hava e de vină, ei asta-i bună! Daca florinel e toata ziua in presă cand îşi mai face şi treaba pe la consiliu? Şi încă ceva, anunţaţi-l şi pe mutulică ăla mic, pe vornicu’ că s-a încheiat campania!!!

Comentariile sunt oprite