Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Florin Roman: Lucrările la Bazinul Olimpic Alba Iulia, imposibil de reluat din cauza temperaturii scăzute din incintă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Marea problemă a Bazinului Olimpic din Alba Iulia este repornirea centralei termice!  Afirmația aparține lui Florin Roman, vicepreședintele Consiliului județean Alba, care, însoțit de consilierii locali Daniel Zdrînc și Rareș Buglea, au verificat astăzi la fața locului dacă lucrările de reabilitare la complexul sportiv au fost reluate de constructor, așa cum acesta anunțase ieri, 14 ianuarie.

Astfel, s-a descoperit că este imposibil ca aceste lucrări să fie reluate, din cauza temperaturii foarte scăzute din incinta Bazinului Olimpic, care nu permite sub nicio formă montarea gresiei, faianței, elementelor din material lemnos, șamd. Pentru această operațiune este necesară o temperatură de minim 7 grade C, imposibil de realizat fără repornirea centralei și a instalației de încălzire (sistemul de turbosuflante), problemă care cade exclusiv în sarcina Primăriei Alba Iulia.

Potrivit celor trei liberali, conducerea primăriei nu a dorit rezolvarea acestei probleme, deși fusese anunțată încă din toamna anului trecut de către constructor in legătură cu necesitatea repornirii centralei, pentru a fi asigurate condițiile optime de lucru.

“Lucrurile acestea au fost ascunse pentru că nu s-a dorit aflarea adevărului. Acolo lucrările au fost întârziate cu bună știință de conducerea Primăriei Alba Iulia … Încă de la începutul lunii Decembrie 2012 nu mai sunt probleme de finanțare sau de ordin tehnic. Acestea au fost rezolvate de Ministerul Dezvoltării prin Compania Naționala de Investiții. Acum am deplina convingere ca primăria a întârziat voit lucrările. De ce? Pentru ca lucrările din interior nu se pot face fără caldura, iar primăria refuza sa porneasca centrala ca sa nu plătească caldura, adică un total de circa 120 de milioane de lei vechi pe timp de iarna. Mai mult, din cauza repetatelor tergiversari, rugina este de doua degete pe tevi si trebuie inlocuiti 3 tobineti. Dacă ar exista vointa, o firma specializată poate rezolva problema in trei zile.

Pentru a fi placat interiorul bazinului, materialele fiind deja cumparate, ar trebui ca centrala sa functioneze pentru ca turbosuflanta sa asigure o temperatura de 7 grade la care tehnic, adezivul fixeaza bine placile. Ori acest lucru putea fi făcut încă de acum doua luni! Deci sunt doua soluții: fie primăria porneste centrala si in doua luni se poate inota, fie… așteptăm luna Aprilie sa se încălzească afara, ca sa se poată lucra in interior. Si iar ii „umilim” pe albaiulieni, cum gandesc cei care au pierdut alegerile. Adevarul nu poate fi ascuns la infinit domnilor de la primărie!”, a declarat Florin Roman.

În urma verificărilor făcute la șantierul din Bazinul Olimpic, consilierul Daniel Zdrînc a declarat că pentru a fi repornită centrala termică (neutilizată de peste 2 ani), este obligatorie o revizie generală, o curățare chimică a ruginei depusă pe instalație, schimbarea câtorva robineți – lucrare ce ar costa circa 30.000 de lei precum și plata gazelor naturale pentru următoarele 2 luni, care s-ar ridica la maxim 15.000 de lei. Astfel, dacă Primăria Alba Iulia ar dori, în al 12-lea ceas, finalizarea reabilitării bazinului și redeschiderea lui, ar trebui în primul rând să se implice, să se pună de acord cu constructorul și să cheltuie 45-50 de mii de lei. Doar în aceste condiții, albaiulienii vor putea înota din nou la Bazinul Olimpic, începând cu luna iunie.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia a răspuns acuzațiilor celor trei liberali, precizând faptul că această problemă cade în sarcina constructorului, care este obligat să își asigure condițiile tehnice necesare lucrărilor, “Bazinul Olimpic” fiind trecut în proprietatea CNI, până la finalizarea investiției.

 “Acel obiectiv a fost predat către Compania Națională de Investiții. Noi nu mai avem acolo personal tehnic și nu putem interveni într-un șantier care nu ne aparține. Constructorul trebuie să își asigure condițiile tehnice necesare lucrărilor iar încălzirea interioară poate să fie realizată pe organizarea de șantier. Dacă ar fi avut intenția să grăbească finalizarea lucrării, constructorul ar fi putut instala turbosuflante independente”, a declarat Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.


Am semnalat acest aspect în cadrul conferinței de presă, iar  liberalii au precizat că întradevăr, amplasamentul a fost predat CNI, însă adminstrarea și asigurarea utilităților Bazinului Olimpic revin Primăriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea