Florin Roman, deputat PNL: ”Marea asfaltare a Apusenilor transformată de PSD în marea peticeală”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

“În prezent sunt în curs de atribuire și se vor semna contracte de execuție pentru lucrari de întreținere periodică – covor asfaltic pe DN 74, km 29-km 38 și km 58-km 71,4 și covor asfaltic pe DN 75, km 40-km 60. Pentru aceste lucrări este asigurată sursa de finanțare” – este răspunsul ministrului Transporturilor, Lucian Șova, la interpelarea pe care i-am adresat-o în legătură cu mult așteptata modernizare a celor două drumuri naționale din Apuseni, care arată pe alocuri, mai rău decât după bombardament.

Deci, mult trâmbițata asfaltare politică a unor drumuri naționale colorate în rosu, prezentată în luna mai de liderii PSD Alba, ca o modernizare completă și reabilitare cu poduri, podețe, șanturi și rigole (a se citi declarațiile liderilor PSD Alba din presa locală) se transformă în… peticeală.

USR - Alegeri parlamentare 2020

“Pentru alte lucrări nu este asigurată sursa de finanțare”, mai susține ministrul Șova.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Trebuie menționat că lungimea celor două drumuri naționale care tranzitează zona de munte, în județul Alba este de circa 200 de km, în total. Marea asfaltare, transformată în marea peticeală a fost mereu promisă moților de miniștrii PSDragnea, la Cîmpeni sau Abrud, alături de liderii PSD Alba. La fel ca și noul combinat de la Zlatna.

Promisiuni rămase în faza de proiecte fără finanțare, peticeli sau chestiuni incerte. Parlamentarii PNL de Alba au propus un amendament la discutarea bugetului pe acest an, respins din păcate de majoritatea PSD-ALDE. La fel de grav ca minciuna liderilor PSD este că deși sunt de ani buni la putere nu au nici soluții.

În timp ce in alte județe, CNAIR a găsit soluții la probleme similare, din fonduri europene sau guvernamentale, la noi, parlamentarii PSD nu-și supăra șefii și dau vina pe opoziție, de parca noi am fi la putere. Dar le plâng pe umeri moților la toate întâlnirile.

PNL a mai propus o soluție, prin trecerea acestor drumuri de la CNAIR la CJ Alba, pentru că cei de la Consiliul Județean au demonstrat că știu să modernizeze drumurile județene. Din păcate, solicitarea a rămas fără ecou. Sau măcar suplimentarea fondurilor pe întreținere. Am propus să ne unim forțele și vom depune un nou amendament la legea bugetului de stat pe 2019. Să sperăm că de aceasta dată, parlamentarii PSD de Alba să fie mai convingători în fata șefilor din PSD.

In cazul in care PSDragnea nu asigura finanțarea celor doua drumuri naționale, noi, ca parlamentari ai opoziției nu vom vota bugetul Ministerului Transporturilor. Pentru ca Apusenii nu pot rămâne izolați de restul lumii.

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419