Florin Roman, deputat PNL: Deținuții apți de muncă trebuie puși la treabă

Paul Voicu - Primar 2020
Florin Roman, deputat PNL: Deținuții apți de muncă trebuie puși la treabă

In calitate de deputat, am depus o initiativa legislativă, prin care persoanele condamnate au dreptul, dar și obligația de a munci in acord cu calificarea lor profesionala, in condițiile stabilite de penitenciarele unde sunt încarcerate.

Persoanele condamnate nu au doar dreptul de a munci, ci și obligația de a presta o munca, pentru cei apți, dacă doresc sa beneficieze de liberare condiționata mai timpurie.

ELIT

Tari europene cu tradiție in respectarea drepturilor deținuților, cum sunt Danemarca, Franța sau vecinii maghiari, au statuat deja in legislatie obligativitatea muncii pentru deținuții apți de munca.

In paralel, proiectul legislativ inițiat prevede dreptul și obligația persoanelor condamnate sa participe la cursurile invatamantului general obligatoriu pentru cei care e cazul, dar și la cursuri de pregătire profesionala.

Mihail David - 2020

Din cei peste 20.000 de deținuți aflați in penitenciare, circa 15000 sunt apți de munca.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Saftoiu Ilie 14 ianuarie 2020 at 2:45

Dupa cate mai tin eu minte legislatia „comunista” cu codurile comunistilor incepand de la Cuza (Codul civil 1865 -2011) teminand cu legile comunistului Maresal Antonescu (legea mineritului cu Costesti si Stoenesti) doar cu antetul schimbat prevedeau munca detinutilor apti de munca si condamnarea la locul de munca… Dar dupa legile faradelegii pentru nelegiuiti si impotriva omului cinstit e altfel si trebuie sa reinventam apa rece si apa calda

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...