Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Finanțare nerambursabilă REGIO pentru șapte străzi din Cugir și Vinerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un nou contract de finanțare nerambursabilă semnat de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, alocă Primăriei orașului Cugir fonduri nerambursabile în valoare de 16,09 milioane lei, pentru reabilitarea străzilor din oraș.

Contractul de finanțare semnat de către domnul Adrian Teban, primarul municipiului Cugir și de către domnul Simion Crețu, director general al ADR Centru, susține procesul de dezvoltare economică și socială a orașului prin revitalizarea zonei vechi a localității. Timp de 14 luni, perioadă estimată ca fiind necesară pentru implementarea proiectului, se vor desfășura lucrări de modernizare și viabilizare a infrastructurii rutiere.

Străzile ce vor intra în lucrări de reparații, reabilitare și extindere sunt str. 1 Mai, str. Mihai Viteazu, str. Avram Iancu, str. Vasile Alecsandri, str. 21 Decembrie și str. Râul Mic din orașul Cugir, precum și str. Eroilor din localitatea Vinerea. Valoarea totală a proiectului este de 20,42 milioane lei, din care 16,09 milioane lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată de către beneficiar, iar diferența dintre cele două sume este contribuția financiară a beneficiarului asigurată pentru realizarea proiectului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe perioada de implementare a proiectului, cele 7 străzi vor fi reabilitate și modernizate pe o lungime de aproape 7 km. Din fondurile proiectului se vor moderniza trotuare în suprafață de 14.400 mp, precum și două poduri. Pe parcursul implementării proiectului se vor efectua lucrări de modernizare și extindere a rețelelor de canalizare, pluvială, menajeră și de apă potabilă pe o lungime de 9,69 km.

Mă bucur să mă duc acasă la cugirenii mei și să le dau această veste bună. Am depus acest proiect în 2009 și, în sfârșit, reușim să semnăm primul proiect de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional. Mai avem un proiect depus spre finanțare, aflat în etapă de precontractare în prezent, unde avem nevoie de 4,5 milioane lei pentru reabilitarea policlinicii spitalului din oraș și, sperăm ca și acesta să fi semnat cât mai curând”, a declarat domnul Adrian Teban, primarul orașului Cugir.

Acest domeniu de finanțare nerambursabilă a fost primul deschis spre finanțare nerambursabilă din fondurile Regio și are bugetul cel mai mare alocat la nivel de program, respectiv 101,92 milioane euro pentru reabilitarea străzilor. Sumele solicitate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Regiunea Centru au depășit cu 300% bugetul disponibil, fiind solicitate 301 milioane euro. Din toate contractele finanțate, 50% sunt deja finalizate și am decontat autorităților publice locale peste 70 de milioane euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbție de peste 75%. Nu este județ în care să nu vedeți drumuri reabilitate și panouri Regio, fapt ce ilustrează că acolo s-au investit fonduri nerambursabile”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Până în prezent prin domeniul major de intervenție 2.1 s-au finanțat 18 proiecte prin care se reabilitează și amenajează 280 km de drum județean și șosea de centură, precum și 41 km de străzi urbane din cele șase județe ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Valoarea totală a acestor proiecte este de 160 milioane euro, din care 119 milioane euro reprezintă fondurile nerambursabile solicitate spre finanțare. Au mai rămas încă 10 proiecte în lista de rezervă a domeniului, ce solicită încă 73 de milioane euro spre finanțare nerambursabilă.

[nggallery id=1590]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea