Rămâi conectat

Politică Administrație

Finanțare nerambursabilă REGIO pentru șapte străzi din Cugir și Vinerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou contract de finanțare nerambursabilă semnat de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, alocă Primăriei orașului Cugir fonduri nerambursabile în valoare de 16,09 milioane lei, pentru reabilitarea străzilor din oraș.

Contractul de finanțare semnat de către domnul Adrian Teban, primarul municipiului Cugir și de către domnul Simion Crețu, director general al ADR Centru, susține procesul de dezvoltare economică și socială a orașului prin revitalizarea zonei vechi a localității. Timp de 14 luni, perioadă estimată ca fiind necesară pentru implementarea proiectului, se vor desfășura lucrări de modernizare și viabilizare a infrastructurii rutiere.

Străzile ce vor intra în lucrări de reparații, reabilitare și extindere sunt str. 1 Mai, str. Mihai Viteazu, str. Avram Iancu, str. Vasile Alecsandri, str. 21 Decembrie și str. Râul Mic din orașul Cugir, precum și str. Eroilor din localitatea Vinerea. Valoarea totală a proiectului este de 20,42 milioane lei, din care 16,09 milioane lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată de către beneficiar, iar diferența dintre cele două sume este contribuția financiară a beneficiarului asigurată pentru realizarea proiectului.

Pe perioada de implementare a proiectului, cele 7 străzi vor fi reabilitate și modernizate pe o lungime de aproape 7 km. Din fondurile proiectului se vor moderniza trotuare în suprafață de 14.400 mp, precum și două poduri. Pe parcursul implementării proiectului se vor efectua lucrări de modernizare și extindere a rețelelor de canalizare, pluvială, menajeră și de apă potabilă pe o lungime de 9,69 km.

Mă bucur să mă duc acasă la cugirenii mei și să le dau această veste bună. Am depus acest proiect în 2009 și, în sfârșit, reușim să semnăm primul proiect de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional. Mai avem un proiect depus spre finanțare, aflat în etapă de precontractare în prezent, unde avem nevoie de 4,5 milioane lei pentru reabilitarea policlinicii spitalului din oraș și, sperăm ca și acesta să fi semnat cât mai curând”, a declarat domnul Adrian Teban, primarul orașului Cugir.

Acest domeniu de finanțare nerambursabilă a fost primul deschis spre finanțare nerambursabilă din fondurile Regio și are bugetul cel mai mare alocat la nivel de program, respectiv 101,92 milioane euro pentru reabilitarea străzilor. Sumele solicitate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Regiunea Centru au depășit cu 300% bugetul disponibil, fiind solicitate 301 milioane euro. Din toate contractele finanțate, 50% sunt deja finalizate și am decontat autorităților publice locale peste 70 de milioane euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbție de peste 75%. Nu este județ în care să nu vedeți drumuri reabilitate și panouri Regio, fapt ce ilustrează că acolo s-au investit fonduri nerambursabile”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Până în prezent prin domeniul major de intervenție 2.1 s-au finanțat 18 proiecte prin care se reabilitează și amenajează 280 km de drum județean și șosea de centură, precum și 41 km de străzi urbane din cele șase județe ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Valoarea totală a acestor proiecte este de 160 milioane euro, din care 119 milioane euro reprezintă fondurile nerambursabile solicitate spre finanțare. Au mai rămas încă 10 proiecte în lista de rezervă a domeniului, ce solicită încă 73 de milioane euro spre finanțare nerambursabilă.

[nggallery id=1590]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea