Ziarul Unirea

Finanțare nerambursabilă REGIO pentru șapte străzi din Cugir și Vinerea

Un nou contract de finanțare nerambursabilă semnat de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, alocă Primăriei orașului Cugir fonduri nerambursabile în valoare de 16,09 milioane lei, pentru reabilitarea străzilor din oraș.

Contractul de finanțare semnat de către domnul Adrian Teban, primarul municipiului Cugir și de către domnul Simion Crețu, director general al ADR Centru, susține procesul de dezvoltare economică și socială a orașului prin revitalizarea zonei vechi a localității. Timp de 14 luni, perioadă estimată ca fiind necesară pentru implementarea proiectului, se vor desfășura lucrări de modernizare și viabilizare a infrastructurii rutiere.

ELIT

Străzile ce vor intra în lucrări de reparații, reabilitare și extindere sunt str. 1 Mai, str. Mihai Viteazu, str. Avram Iancu, str. Vasile Alecsandri, str. 21 Decembrie și str. Râul Mic din orașul Cugir, precum și str. Eroilor din localitatea Vinerea. Valoarea totală a proiectului este de 20,42 milioane lei, din care 16,09 milioane lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată de către beneficiar, iar diferența dintre cele două sume este contribuția financiară a beneficiarului asigurată pentru realizarea proiectului.

Pe perioada de implementare a proiectului, cele 7 străzi vor fi reabilitate și modernizate pe o lungime de aproape 7 km. Din fondurile proiectului se vor moderniza trotuare în suprafață de 14.400 mp, precum și două poduri. Pe parcursul implementării proiectului se vor efectua lucrări de modernizare și extindere a rețelelor de canalizare, pluvială, menajeră și de apă potabilă pe o lungime de 9,69 km.

Mă bucur să mă duc acasă la cugirenii mei și să le dau această veste bună. Am depus acest proiect în 2009 și, în sfârșit, reușim să semnăm primul proiect de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional. Mai avem un proiect depus spre finanțare, aflat în etapă de precontractare în prezent, unde avem nevoie de 4,5 milioane lei pentru reabilitarea policlinicii spitalului din oraș și, sperăm ca și acesta să fi semnat cât mai curând”, a declarat domnul Adrian Teban, primarul orașului Cugir.

Acest domeniu de finanțare nerambursabilă a fost primul deschis spre finanțare nerambursabilă din fondurile Regio și are bugetul cel mai mare alocat la nivel de program, respectiv 101,92 milioane euro pentru reabilitarea străzilor. Sumele solicitate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Regiunea Centru au depășit cu 300% bugetul disponibil, fiind solicitate 301 milioane euro. Din toate contractele finanțate, 50% sunt deja finalizate și am decontat autorităților publice locale peste 70 de milioane euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbție de peste 75%. Nu este județ în care să nu vedeți drumuri reabilitate și panouri Regio, fapt ce ilustrează că acolo s-au investit fonduri nerambursabile”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Până în prezent prin domeniul major de intervenție 2.1 s-au finanțat 18 proiecte prin care se reabilitează și amenajează 280 km de drum județean și șosea de centură, precum și 41 km de străzi urbane din cele șase județe ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Valoarea totală a acestor proiecte este de 160 milioane euro, din care 119 milioane euro reprezintă fondurile nerambursabile solicitate spre finanțare. Au mai rămas încă 10 proiecte în lista de rezervă a domeniului, ce solicită încă 73 de milioane euro spre finanțare nerambursabilă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

11 Comentarii

Oltean Lucian 29 aprilie 2014 at 17:28

Articolul e foarte bun (deoarece aduce o stire buna), o singura precizare as avea insa: Cugirul e oras, nu municipiu. Mai multa atentie data viitoare. Cele bune.

mxxl 29 aprilie 2014 at 18:18

se asfalteaza in Vinerea cem mai importanta strada: cea pe care locuieste dl. primar.
restul e can-can!

mxxl 29 aprilie 2014 at 18:22

se asfalteaza in Vinerea cea mai importanta strada: cea pe care locuieste dl. primar.
anterior s-a pavat cu dale, in timp record, strada pe care locuieste unchiul d-lui primar, unchi de la care s-a pornit cu ceremonia Pastenilor, anul acesta.
e bine ca se lucreaza si in Vinerea pt care in trecut nu s-a facut mare lucru dar e suspect (sa nu zic penal) cum se aleg obiectivele.
restul e can-can!

Vasi 29 aprilie 2014 at 18:27

chiar voiam sa intreb pe ce strada locuieste edilul in Vinerea. dar m-am edificat. pe strada Eroilor.
cool!

Oltean Lucian 29 aprilie 2014 at 18:39

E bine ca se misca ceva, nu sunt de acord insa cu faptul ca totul se face la comanda politica si nu pe drept. Vinovati suntem noi cetatenii, pt ca stam cu mainile-n san, nu zicem nimic dar mai ales nu facem nimic..

liviu 29 aprilie 2014 at 20:46

cand ma gandesc ce greu va fi pentru administratia locala sa selecteze un executat al lucrarilor care sa fie certificat ( caci sunt fonduri europene ,platite si de copii nostri ) care sa ofere declaratii de conformitate si certaficate de garantie in concordanta cu legislatia in vigoare ( si nu pe max 1 an ) sa receptioneze lucrarile in baza documentatiei aprobate ….etc
e greu si va fi foarte greu mai ales de copii care se incapataneaza sa ramana in Romania si mai ales in municipii

upss 29 aprilie 2014 at 21:33

fratilor e o portiune de sosea de la crucea viilor pana in cartierul asachi de vreo 50-80 m care e dezastru dar de 8 ani de cand stau eu acolo nu sau atins de ea ca sa o asfalteze si e dezastru. rusine primarului!

mihaita 30 aprilie 2014 at 9:33

Sa obtii fonduri europene nu este tocmai usor. Stiu lucrul acesta din experienta personala, pentru ca am incercat sa imi dezvolt o mica afacere cu bani europeni, insa nu este simplu deloc. Multa munca, multe acte, multe verificari…..De aceea il felicit pe primarul, Adrian Teban si toata echipa lui. Stiu cat interes si cata munca se depune pentru asa ceva. Demonstreaza inca o data ca vrea sa faca ceva pentru orasul pe care-l conduce. Felicitari!

geo 30 aprilie 2014 at 9:36

In sfarsit se asfalteaza si strada Eroilor! Dupa 10 ani de mandat ca primar era cazul sa ne asfalteze si noua strada ca doar acolo a copilarit.

luput 30 aprilie 2014 at 12:21

FELICITARI ADRIAN TEBAN LA ASTEA TE STI NU UITA SI ZONA LILIACULUI C.PORUMBESCU RACHITEI INCA O DATA MULT SUCCES

franc 4 mai 2014 at 20:22

nu va mai faceti iluzii !!! strda de la statia spital pana la ex. scoala gen nr.2 pe unde trec copii zi de zi la scoala e numai gropi dar de ce sa fie asfaltata e mai importanta strada muresului ca „seful”sta acolo , important este sa platiti impozitele , ca are grija primaria sa stabileasca unde se vor duce banii ! nu stiu cat de necesara este estetica orasului , dar stiu ca locurile de munca sunt mai importante , nu mai alungati societatile comerciale care nu dau spaga si care vor sa creeze locuri de munca la Cugir !

Comentariile sunt oprite