Rămâi conectat

Cultură Educație

„Fii mai presus de influenţă” – proiect de prevenire a consumului de alcool, canabis şi NSP în rândul elevilor de liceu din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, implementează proiectul local „Fii mai presus de influenţă” proiect de prevenire a consumului de alcool, canabis şi NSP în rândul elevilor de liceu derulat în perioada octombrie 2018-iunie 2019.

Obiectivul general al acestui proiect este dezvoltarea de abilităţi personale şi sociale, având ca obiective: cunoaşterea riscurilor asociate consumului de alcool şi droguri ilicite, cunoaşterea şi identificarea modului în care presiunea grupului influenţează comportamentul, dezvoltarea abilităţilor asertive de refuz, facilitarea dialogului părinţi – copii – profesori cu privire la beneficiile unui stil de viaţă sănătos, fără alcool şi droguri ilicite (cannabis şi noi substanţe psihoactive) în rândul adolescenţilor din grupa de vârstă 15 – 17 ani.

Conform Studiului privind consumul de tutun, alcool şi droguri ilicite în rândul elevilor din învăţământul liceal şi profesional din județul Alba, realizat de Agenția Națională Antidrog în anul 2016, rezultă că, 91.7% din adolescenți au consumat băuturi alcoolice cel puţin o dată în viaţă, iar 40,2% au consumat alcool în exces, de-a lungul vieţii, ajungând la starea de ebrietate. De asemenea, 5,4% dintre elevi au declarat că au consumat canabis/hașiș cel puţin o dată în viaţă și 1,1% au declarat consum de noi substanțe psihoactive cel puțin odată în viață.

Ca măsură de răspuns, CPECA Alba şi-a propus, în parteneriat cu 4 licee din municipiul Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia şi Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, implementarea proiectului local ”Fii mai presus de influență” ce presupune defăşurarea a 40 de activităţi cu 10 clase de elevi, în perioada octombrie 2018 – iunie 2019.

Activităţile au ca scop creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare cu privire la riscurile consumului de alcool, canabis și noi substanțe psihoactive, în vederea neînceperii consumului, beneficiari fiind un număr de 250 de elevi din mediul liceal.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea