Curier Județean
Fetiţa din Pianu de Sus, accidentată de tatăl său, nu a supravieţuit
În data de 1 iunie, un accident teribil s-a petrecut pe strada Bisericii din comuna Pianu de Sus, în urma căruia o fetiţă de un an şi 7 luni din localitate a fost grav accidentată de către o maşină condusă chiar de tatăl ei.
Chiar dacă părintele copilului, respectiv Ioan N. de 44 ani a reacţionat rapid şi a transportat imediat victima la unitatea de primiri urgenţe din Sebeş, ulterior aceasta fiind transferată cu un elicopter la Spitalul Clinic Judeţean de Urgente Tărgu Mureş, fetiţa nu a mai putut fi salvată, decedând sâmbătă 2 iunie, în timp ce se afla internată la secţia de terapie intensivă.
Acum, pe lângă pierderea dramatică a propriului copil, Ioan N. este cercetat penal de poliţişti, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din cuplă.
foto: arhivă

Curier Județean
Realizarea rețelei de canalizare în Pănade, comuna Sâncel: Undă verde din partea APM Alba
Realizarea rețelei de canalizare în Pănade, comuna Sâncel: Undă verde din partea APM Alba
Proiectul privind realizarea rețelei de canalizare în localitatea Pănade, comuna Sâncel a primir undă verde din partea APM Alba.
Proiectul aduce îmbunătăţiri relevante în starea de sănătate a populaţiei, prin creearea unor condiţii edilitare conforme cu normele de calitate a mediului şi normele de igienă a habitatului.
Avand in vedere faptul ca strazile localitatii au fost modernizate recent, au fost luata in considerare refacerea rigoleleor, podetelor si trotuarelor ce vor fi afectate de construirea retelei de canalizare si a racordurilor individuale, pe o lungime estimata la 1000 ml, rigolele fiind turnate din beton, neputand fi reutilizate. Aceasta este o situatie particulara, pentru refacerile de rigole si podete intocmindu-se un deviz separat de reteaua propriu-zisa.
Toate căminele de vizitare sunt carosabile, construite din elemente prefabricate: tronsoane din beton si rame cu capace carosabile pentru trafic greu de 40 t, clasa D 400. Durata de viata a caminelor si a conductelor este de 50 de ani, daca sint exploatate corect. Durata de dezvoltare care s¬a avut in vedere la proiectarea retelei propuse este de 50 ani.
Prin investiţia propusă se elimină riscurile de îmbolnăvire sau apariţie a unor focare de infecţie nedorite în imobilele de locuit în comun, creind premisele încadrării în normele Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei pentru aprobarea normelor de igienă privind mediul de viaţă al populaţiei, cu modificările şi completările ulterioare.
Investiţia contribuie la eforturile administraţiei de creştere economică a zonei, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi sănătate a locuitorilor şi reducerea poluării mediului.
Curier Județean
Primăria Aiud cumpără autobuze electrice și stații de încărcare: Licitația de peste 22 milioane de lei, lansată în SEAP
Primăria Aiud cumpără autobuze electrice și stații de încărcare: Licitația de peste 22 milioane de lei, lansată în SEAP
Primăria municipiului Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția de autobuze electrice pentru transportul urban și stații de încărcare cu montare și punere în funcțiune, în cadrul proiectului „Transport public ecologic în Municipiul Aiud”.
Valoarea totală estimată a investiției este de 22.111.827,60 de lei, fără TVA. Achiziția vizează furnizarea a 16 autobuze electrice noi pentru transportul urban, respectiv furnizarea, montarea și punere în funcțiune a 16 stații de încărcare lente si 4 statii de incarcare rapide
Autobuzele vor indeplini toate condiţiile tehnice si de siguranţa pentru circulaţia pe drumurile publice din Romania respectiv toate directivele, regulamentele si normele elaborate de Comunitatea Europeana care se refera la autovehicule, iar staţiile de incarcare vor fi compatibile cu modelul de autobuz electric ofertat. Producătorul/ofertantul autobuzelor electrice este responsabil de compatibilitatea acestora cu staţiile de încărcare ce vor fi puse în funcţiune în locaţiile indicate de Beneficiar.
Autobuzele electrice care vor fi achiziţionate vor îndeplini condiţiile legate de fiabilitate, securitate, confort, protecţie ambientală la nivelul normelor europene actuale şi vor asigura un nivel ridicat de fiabilitate, costuri de mentenanţă scăzute, precum şi accesul facil la agregatele importante (motor de tracţiune, baterii, transmisie, punţi, sistem de direcţie, sistem de frânare care, coroborată cu fiabilitatea crescută a echipamentelor şi calitatea materialelor utilizate la fabricarea şi echiparea autobuzelor electrice, va oferi posibilitatea de exploatare curentă fără a fi necesară revizia zilnică. Vor fi admise verificări zilnice pentru integritatea autobuzelor electrice în ansamblu şi verificări ale sistemelor mecanice şi electrice care concură la siguranţa circulaţiei.
Curier Județean
Medicii se vor putea pensiona mai REPEDE: Ce prevede propunerea legislativă
Medicii se vor putea pensiona mai REPEDE: Ce prevede propunerea legislativă
Beniamin Todosiu, deputat USR a anunțat luni, 14 noiembrie, un nou proiect de lege în care se dorește pensionarea anticipată a medicilor.
”Siguranța pacientului depinde direct de starea de sănătate a medicului, dar mai ales de epuizarea fizică sau psihică a acestuia. De aceea, USR a depus în parlament o inițiativă prin care medicii pot solicita pensionarea anticipată.
Propunerea legislativă, depusă de colegul meu, Adrian Wiener, prevede ca „la cerere, medicii se pot pensiunea la vârsta standard de pensionare, privind dreptul comun, diminuată cu maximum numărul de ore prestate în gardă peste gărzile obligatorii, dar nu mai devreme de 57 de ani, fără diminuarea cuantumului pensiei.”
Timpul efectuat suplimentar în serviciul de gardă de către cadrele medicale reprezintă o problemă foarte mare pentru sistemul de sănătate public din România deoarece medicul ajunge de foarte multe ori la o epuizare psihică și fizica. În aceste condiții, riscul ca acel medic să greșească și să pună în pericol sănătatea pacienților este foarte mare.
Din păcate, coaliția de guvernare PNL-PSD nu vrea să înțeleagă situația medicilor din România, astfel încât a votat împotriva acestui proiect în Comisia de Sănătate Publică. În urma dezbaterilor din ședința comisiei, nu s-a identificat o soluție alternativă concretă, deși toți cei prezenți au recunoscut existența acestei problemele in spitalele din România.
USR nu renunță la acest proiect și va căuta o soluție pentru a rezolva aceasta problema a epuizării medicilor prin orele suplimentare muncite, astfel încât pacienții să beneficieze de un act medical sigur și de calitate.” a scris deputatul pe pagina personală de Facebook.
-
Ştirea Taacum 7 ore
FOTO ȘTIREA TA| Mai mulți albaiulieni au rămas fără conturile de Facebook: Cum acționează hackerii
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
„Indiana Jones” de Transilvania – Povestea exploratorului născut într-un oraş din Alba şi aventurile sale în triburile de canibali din Africa
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ
-
Ştirea zileiacum 2 ore
FOTO VIDEO| TRAGEDIE în Alba: O persoană a MURIT într-un incendiu. Pompierii au scos-o carbonizată dintr-o locuință
-
Ştirea zileiacum 8 ore
FOTO| Tânăr vitezoman amendat cu 2.900 de lei după ce a gonit cu 157 km/h într-o zonă cu limită de 50. A rămas și fără permis pentru 120 de zile
-
Ştirea zileiacum 6 ore
Ziua Națională a României 2022, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor de 1 Decembrie, organizate de CJ Alba. Meșteri populari, gastronomie tradițională și spectacole folclorice
-
Ştirea zileiacum 12 ore
Șofer din Alba, împlicat într-un ACCIDENT cu victime, în Sibiu: Bărbatul a părăsit locul faptei
-
Ştirea zileiacum 4 ore
Șef din Poliția Locală Alba Iulia, dat AFARĂ din serviciu, după ce a fost condamnat penal pentru că ar fi condus sub influența alcoolului