Festivalul ,,Toamna Cugireană” 2019: Au început pregătirile pentru cel mai mare eveniment din orașul de la poalele Drăganei

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Festivalul ,,Toamna Cugireană” 2019: Au început pregătirile pentru cel mai mare eveniment din orașul de la poalele Drăganei

Cugirul se află în febra  pregătirilor pentru cea de-a  XXII-a editie a festivalului ,,Toamna Cugireană”, eveniment ce va avea loc și anul acesta tot în luna septembrie, al treilea week-end, respectiv în zilele de 21-22 a XI-a.

Conform tradiției ultimilor ani, ca un preambul al evenimentului, vineri, 13 septembrie, va avea loc a VII-a ediție a Conferinței naționale multidisciplinare ,,Profesorul Ion D. Lăzărescu, fondatorul Școlii Românești de Teoria Așchierii”.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În săptămâna următoare se vor desfășura atât competiții sportive cât și alte activități culturale, lansări de carte, concerte, etc. care vor fi făcute publice în curând. Ca în fiecare an Toamna Cugireană va oferi publicului o serie variată de activități cultural-educative care se adresează diferitelor categoriile de vârstă.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

,,Ne orientăm, ca de fiecare dată spre diferite genuri muzicale, urmărind ca întotdeauna calitatea și spectacolul pe care muzica live îl poate oferi publicului. Avem confirmată prezența la festival a mai multor nume mari printre care: Iris, Virgil Ianțu, Sebastian Burneci, Bucharest Jazz Orchestra, Blue Noise, Blue Spirits & Mike Godoroja. În cadrul spectacolului folcloric vor fi prezente ansambluri folclorice profesioniste și mari interpreți ai cântecului popular românesc”, ne-a declarat directorul general al Centrului Cultural Cugir, Diane Dobrean.

După cum am aflat, în cele două zile ale evenimentului publicul se va putea bucura și de spectacole de lasere și focuri de artificii, de expozițiile organizate în cadrul Centrului Cultural Cugir și de parada portului popular, dar nu vor lipsi nici momentele dedicate copiilor.

,,La ediția din acest an vor fi prezenți prietenii din Germania ai Cugirului, reprezentanții orașului Wasserburg am Inn, oraș înfrățit cu orașul nostru. Astfel, în spectacolul festivalului vom reîntâlni fanfara din Wasserburg, Stadtt Kapelle Wasserburg dar și pe membrii grupului de dansuri bavareze. În zilele următoare vom defintiva tratativele și negocierile cu mai multe trupe și soliști pentru aceste două zile de sărbătoare ale Cugirului iar curând vom putea da publicității un program amplu și detaliat al evenimentului. Până atunci invităm publicul să urmărească în presă și în mediul on-line programul evenimentului precum și întreaga desfășurare a evenimentului”, a conchis Diane Dobrean

    Constantin PREDESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

sever 27 august 2019 at 21:36

vai si-amar de el festival.. Mai degraba este un bâlci…

Comentariile sunt oprite