Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

Festivalul „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, fără MOȚI: ”Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Nici un specialist în folclor din zonă nu a fost invitat în juriu!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, fără MOȚI: ”Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Nici un specialist în folclor din zonă nu a fost invitat în juriu!”

Festivalul Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, ediția a XXXVI-a, se va desfășura în data de 1 octombrie 2023, de la ora 18:00, în piața „Avram Iancu” din Câmpeni. Deși chiar denumirea spune că evenimentul are loc în țara moților, se pare că nici un specialist în folclor din zonă nu va face parte din juriul concursului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Maestrul Liviu Burz, tenor al Operei de Stat din Viena, originar din Câmpeni și cetățean de onoare al acestui oraș, a semnalat într-o postare pe pagina de socializare Facebook, faptul că nici un reprezentant al moților, specialist în folclor, nu va face parte din cei aleși să jurizeze concursul care se va desfășura duminică, 1 octombrie.

”Am văzut că pe data de întâi octombrie va avea loc la Câmpeni festivalul ”Sus, sus, sus, la moți, la munte”. Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Din câte am înțeles, nici un specialist în folclor din zona noastră nu a fost invitat în juriu! Trist! Foarte trist!

Este festivalul orașului Câmpeni! (Totuși). Am văzut că o să vină cineva din Alba Iulia să organizeze acest eveniment! Foarte ciudat!”, a scris Liviu Burz.

Postarea maestrului din Câmpeni nu a rămas fără ecou, zeci de locuitori din zonă  susținându-i punctul de vedere.

21 de concurenți din peste 10 județe ale țării vor concura pentru obținerea Marelui Premiu al Concursului național de interpretare ,,Sus, sus, sus, la moți, la munte”. Concursul va fi jurizat de personalități marcante ale României, care, prin activitatea susținută din ultimele decenii, au contribuit și contribuie substanțial la promovarea, valorificarea și conservarea elementelor de patrimoniu cultural imaterial:

ELISE STAN, etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului ,,Vedeta populară” – TVR1.

ROXANA GIBESCU, doctor în muzică, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, etnomuzicolog, reprezentant al Casei de Discuri Electrecord.

În recital, Grupul tradițional de tulnicărese MOAȚELE DIN CÂMPENI, ANSAMBLUL FOLCLORIC AL JUDEȚULUI ALBA, dirijor Alexandru Pal, alături de soliștii vocali ROXANA RECHE, FLORICICA MOGA, DORINA NARIȚA, NICOLAE PLUTĂ, IOANA CIOREA, MIRELA MĂNESCU-FELEA și LEONTINA FĂRCAȘ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Alarmă de incendiu în Carolina Mall din Alba Iulia. Zeci de oameni au fost evacuați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alarmă de incendiu în Carolina Mall din Alba Iulia. Zeci de oameni au fost evacuați Clienţii din centrul comercial Carolina Mall din Alba Iulia au fost evacuaţi, joi seara, după ce alarmele de incendiu s-au declanşat. Citește și: UPDATE FOTO INCENDIU în Alba Iulia: O mașină a luat foc pe Bulevardul Transilvaniei Imaginile au fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea