Fenomenul „A.N.A.”: O stare de spirit, născută din dorința albaiulienilor de a fi reprezentați la nivel administrativ

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Fenomenul „A.N.A.”: O stare de spirit, născută din dorința albaiulienilor de a fi reprezentați la nivel administrativ

Da, pot spune cu certitudine că Acțiunea Națională Alba (A.N.A.) este un fenomen și mai ales o stare de spirit, născută din dorința albaiulienilor de a fi reprezentați la nivel administrativ. După 30 de ani, în care s-au perindat prin consiliile locale ale municipiului Alba Iulia diferiți politicieni, oamenii au văzut că practic aceștia au prestat o activitate chiar pe post de marionete, executând ordinele partidelor politice.

ELIT

Majoritatea dintre aceștia au rămas total anonimi din cauza inactivității lor, în ultimii 20 ani fiind aproape inexistente proiectele de H.C.L. inițiate de consilieri locali. În ultimii 4 ani am reușit să aducem o pată de culoare și, dacă celebrei legende a păsării Phoenix i-aș schimba paradigma, aș spune că printre lujerii dictaturii neocomuniste, din consiliul local al municipiului Alba Iulia, a răsărit această primăvară a democrației, iar numele ei este A.N.A.

De ce este nevoie la Alba Iulia de un partid local?

– Eu cred că tocmai pentru că albaiulienii nu au fost reprezentați niciodată în consiliul local, acolo au fost reprezentate doar partidele politice, cu excepția ultimilor 3 ani și jumătate. În fond, obiectivele Acțiunii Naționale Alba (A.N.A.) sunt tocmai neîmplinirile celei mai catastrofale administrații din Ardeal.

Noi ne dorim ca Alba Iulia să aibă:

– Arenă sportivă modernă

 – Sală de sport cu minimum 1500 de locuri pentru spectatori

– Pădurea Mamut să fie transformată în „Pădure Parc”

– Albiile Mureșului și Ampoiului să fie amenajate și protejate video

– Alba Iulia să aibă teatru

– În zona de centură a orașului să fie întocmit un plan urbanistic serios, cu străzi de minimum 12 metri, să fie aduse toate utilitățile în zonă de către primărie, care să ducă la dinamizarea unei zone de dezvoltare economică. Ne-am săturat să ne uităm rușinați cum dl. Damian transformă o comună în oraș la Ciugud și albaiulienii fac naveta acolo să muncească

– Rețelele de utilități, apă, curent și canalizare să fie dezvoltate de primărie în toate zonele nemodernizate, să nu mai fie obligați oamenii să le facă pe banii lor

– Transportul în comun pentru elevi să fie gratuit

– Vrem parcări supraetajate în fața fostei Policlinici, în locul fostei centrale termice de pe str. Mircea cel Bătrân (fostă Vulturului)

– Reglementarea numărului de parcări la două pentru apartamentele noi construite, așa cum prevede Normativul P132/ 9111. Reglementarea lățimii minime a străzilor noi aprobate la 12 metri

– Achiziția unui teren de minimum un hectar între Alba Iulia și Micești cu scopul de a realiza un grup școlar modern cu infrastructură sportivă

Pe scurt, acestea sunt prioritățile A.N.A. pentru Alba Iulia, priorități stabilite împreună cu albaiulienii alături de care am fost în ultimii ani indiferent de ce problemă au avut.

Am speranța că în această toamnă, la alegerile locale, albaiulienii vor da o lecție politicienilor. A.N.A. nu este lupta mea, este a albaiulienilor.

Mircea TRIFU, consilier local A.N.A.

Facebook Twitter Google+ YouTube