Rămâi conectat

Curier Județean

Femeie din Alba Iulia, reținută de polițiști pentru înșelăciune: Tun de peste 30.000 lei dat unei case de ajutor reciproc prin adeverințe false

Ziarul Unirea

Publicat

în

O femeie din Alba Iulia a fost reținută de polițiștii de investigare a criminalității economice, fiind bănuită că a înșelat o casă de ajutor reciproc, cu 32.000 de lei. Aceasta s-ar fi folosit de adeverințe false pentru a obține credite pe care nu le-a mai returnat. 

La data de 7 noiembrie 2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de o femeie de 51 de ani, din Alba Iulia, care este bănuită de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

În sarcina femeii s-a reținut faptul că, în cursul lumii august 2016 ar fi obținut un împrumut, în valoare de 12.000 de lei, de la o casă de ajutor reciproc cu punct de lucru în municipiul Sebeș, folosindu-se de o adeverință care atesta, în fals, faptul că era angajata unei societăți comerciale.

Din cercetări a rezultat că, femeia ar fi întocmit acea adeverință, folosindu-se de ștampila societății respective, pe care ar fi obținut-o, în virtutea unei relații de prietenie, de la contabila firmei.

Ulterior, bănuita ar mai fi întocmit alte astfel de adeverințe false, pe numele a 7 persoane din municipiul Alba Iulia, pe care le-ar fi determinat, contra unor sume modice de bani, să solicite credite, aceleiași case de ajutor reciproc, banii obținuți, în sumă totală de 20.000 de lei, însușindu-și-i.

Ancheta polițiștilor le vizează, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la înșelăciune respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată și pe cele 7 persoane care au intermediat obținerea sumelor de bani cât și pe contabila societății comerciale care i-a pus la dispoziție femeii reținute, ștampila societății.

În cursul zilei de azi, 8 noiembrie, reținuta va fi prezentată în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Joi și sâmbătă: Acțiuni de ecologizare la Cugir, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi și sâmbătă: Acțiuni de ecologizare la Cugir, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024 Primăria Cugir organizează joi și sâmbătă două acțiuni de ecologizare în oraș, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024. Citește și: Primăria Cugir va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea