Federația Operatorilor Români de Transport (FORT): Schimbările preconizate la nivelul conducerii ASF pun la grea încercare protecția legii RCA în vigoare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Comisia Europeană a încercat, influențată de poziția asiguratorilor, să elimine funcționarea tarifului de referință din actuala lege RCA, însă actuala conducere a ASF s-a poziționat corect, protejând unul din elementele cheie care au adus piața asigurării obligatorii auto în starea actuală de echilibru.

Echipa formată la nivelul ASF de președintele Leonardo Badea și vicepreședintele Cornel Coca Constantinescu, a funcționat eficient în ultimele luni, aducând stabilitatea și predictibilitatea necesară astfel încât tarifele RCA să se situeze în marjele corecte.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Federația Operatorilor Români de Transport își exprimă profunda îngrijorare față de schimbările preconizate la nivelul conducerii ASF și consideră că politizarea excesivă pe acest subiect trebuie evitată, în interesul asiguraților persoane fizice și juridice.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

La un an și jumătate de la intrarea în vigoare a noii legi RCA, orice schimbare la nivelul structurii de conducere a ASF, este cel puțin nepotrivită, cu atât mai mult cu cât, Comisia Europeană încearcă prin orice mijloace să determine revenirea la situația din 2016, situație ce a generat explozia tarifelor RCA pe segmentele transporturilor comerciale, dar și profituri uriașe pentru asiguratori.

F.O.R.T. consideră că este nevoie de continuitate în mandatul conducerii ASF, care, împreună cu patronatele din domeniul transporturilor, service-uri auto, brokeraj și asigurări, și-au propus să continue colaborarea, în perioada următoare, pentru eliminarea unor derapaje în ceea ce privește contravaloarea prestației în service precum și pentru creșterea gradului de acoperire până la peste 90%.

Totodata F.O.R.T. așteaptă cu interes decizia oficială a Consiliului Concurenței generată de finalizarea anchetei cu privire la existenţa de practici nesănătoase şi înţelegeri între vânzătorii de RCA pe zona tarifelor de primă – cunoscută sub numele de “Ancheta Media Xprimm UNSAR”.

Atât președintele Leonardo Badea cât și vicepreședintele Cornel Coca Constantinescu, au dovedit profesionalism și transparență în raport cu funcționarea și supravegherea pieței RCA și este imperios necesar să continue mandatul pentru atingerea tuturor obiectivelor stabilite, departe de orice fel de jocuri politice.

Biroul de presă al Federației Operatorilor Români de Transport (F.O.R.T.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419