Rămâi conectat

Actualitate

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT): Schimbările preconizate la nivelul conducerii ASF pun la grea încercare protecția legii RCA în vigoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisia Europeană a încercat, influențată de poziția asiguratorilor, să elimine funcționarea tarifului de referință din actuala lege RCA, însă actuala conducere a ASF s-a poziționat corect, protejând unul din elementele cheie care au adus piața asigurării obligatorii auto în starea actuală de echilibru.

Echipa formată la nivelul ASF de președintele Leonardo Badea și vicepreședintele Cornel Coca Constantinescu, a funcționat eficient în ultimele luni, aducând stabilitatea și predictibilitatea necesară astfel încât tarifele RCA să se situeze în marjele corecte.

Federația Operatorilor Români de Transport își exprimă profunda îngrijorare față de schimbările preconizate la nivelul conducerii ASF și consideră că politizarea excesivă pe acest subiect trebuie evitată, în interesul asiguraților persoane fizice și juridice.

La un an și jumătate de la intrarea în vigoare a noii legi RCA, orice schimbare la nivelul structurii de conducere a ASF, este cel puțin nepotrivită, cu atât mai mult cu cât, Comisia Europeană încearcă prin orice mijloace să determine revenirea la situația din 2016, situație ce a generat explozia tarifelor RCA pe segmentele transporturilor comerciale, dar și profituri uriașe pentru asiguratori.

F.O.R.T. consideră că este nevoie de continuitate în mandatul conducerii ASF, care, împreună cu patronatele din domeniul transporturilor, service-uri auto, brokeraj și asigurări, și-au propus să continue colaborarea, în perioada următoare, pentru eliminarea unor derapaje în ceea ce privește contravaloarea prestației în service precum și pentru creșterea gradului de acoperire până la peste 90%.

Totodata F.O.R.T. așteaptă cu interes decizia oficială a Consiliului Concurenței generată de finalizarea anchetei cu privire la existenţa de practici nesănătoase şi înţelegeri între vânzătorii de RCA pe zona tarifelor de primă – cunoscută sub numele de “Ancheta Media Xprimm UNSAR”.

Atât președintele Leonardo Badea cât și vicepreședintele Cornel Coca Constantinescu, au dovedit profesionalism și transparență în raport cu funcționarea și supravegherea pieței RCA și este imperios necesar să continue mandatul pentru atingerea tuturor obiectivelor stabilite, departe de orice fel de jocuri politice.

Biroul de presă al Federației Operatorilor Români de Transport (F.O.R.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea