Rămâi conectat

Actualitate

Farmaciștii din România intră în grevă japoneză pe termen nedeterminat! Ce se întâmplă cu medicamentele compensate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Farmaciștii din România intră în grevă japoneză pe termen nedeterminat! Ce se întâmplă cu medicamentele compensate

Asociația Farmaciilor Independente Ethica a făcut public miercuri un anunț cu privire la declanșarea unui protest de durată, ce vizează farmaciile membre și alte unități farmaceutice din întreaga țară.

Motivul acestei greve japoneze nedeterminate este nemulțumirea profundă față de nealocarea resurselor financiare esențiale pentru achitarea datoriilor către farmacii, în legătură cu medicamentele prescrise asiguraților.

Cu un angajament ferm față de binele și sănătatea pacienților, farmaciile continuă să furnizeze medicamente compensate și gratuite, atât cât vor reuși să le obțină de la furnizori, conform declarației oficiale a asociației.

Deși au avut loc discuții și întâlniri cu reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și ai Guvernului, sumele care ar fi trebuit să fie rambursate farmaciilor pentru medicamentele eliberate în luna iunie nu au fost încă transferate către acestea, așa cum se menționează în comunicatul emis.

Demersul farmaciștilor se rezumă la un decalog de revendicări cuprinzătoare:

1. Plata promptă a facturilor emise de farmaciile comunitare în relație cu casele de asigurări de sănătate, pentru medicamentele deja distribuite asiguraților, fie în sistem compensat, fie gratuit.

2. Stabilirea unor termene de plată mai scurte pentru farmacii, conforme cu cele deja prevăzute pentru ceilalți furnizori de servicii medicale, în legătură cu asigurările de sănătate.

3. Asigurarea unei previziuni clare privind rambursarea medicamentelor eliberate de farmacii în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, pentru a menține o stabilitate financiară minimă, inclusiv pentru susținerea remunerației personalului farmaceutic.

4. Transparența în alocarea fondurilor de către casele de asigurări de sănătate, pentru toate domeniile asistenței medicale, în funcție de fiecare județ în parte.

5. Abandonarea practicilor de rambursare parțială a facturilor emise de farmacii pentru medicamentele compensate și gratuite eliberate pacienților.

6. Creșterea cotelor de adaos pentru medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală, care nu au fost modificate de peste 15 ani și care se situează printre cele mai mici din Uniunea Europeană.

7. Recunoașterea, remunerarea și rambursarea serviciilor farmaceutice în cadrul sistemului de asigurări de sănătate.

8. Alocarea de fonduri pentru medicamente în funcție de nevoile reale ale populației, eliminând astfel întârzierile în procesul de rambursare.

9. Implementarea unor măsuri concrete pentru sprijinirea asistenței farmaceutice a populației, inclusiv în zonele rurale, și corectarea dezechilibrelor din sector.

10. Protejarea profesiei de farmacist, recunoscându-i rolul crucial în sistemul de sănătate, ca o profesie liberală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Direcția Generală Anticorupție lansează campania națională ” E timpul să NU mai dăm și noi ceva”: Practicile de dare și luare de mită, descurajate

Cezar Lancrajan

Publicat

în

VIDEO | Direcția Generală Anticorupție lansează campania națională ” E timpul să NU mai dăm și noi ceva”: Practicile de dare și luare de mită, descurajate Direcția Generală Anticorupție (DGA), în parteneriat cu platforma Stop Contrabanda inițiată de BAT România, lansează pe 13 decembrie 2024 campania națională de prevenire a corupției „E TIMPUL SĂ NU […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea