Rămâi conectat

Actualitate

Fără subvenţii pentru toți: Noul ministru al Economiei anunţă măsura care va duce la scumpirea energiei şi a gazelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

„În acest moment, întreaga populație a României este subvenționată. Acest lucru trebuie să se oprească. Oamenii care au nevoie trebuie ajutați. De aceea acest concept al consumatorului vulnerabil trebuie definit. Ministerul Economiei nu poate să-l facă singur, va trebui să-l facă cu Ministerul Muncii și cu Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației”, a afirmat Popescu.

Ministrul a precizat că joi va avea o întâlnire, la ora 09:00, cu președintele Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei pentru a discuta mai multe probeleme, inclusiv despre OUG 114.

Virgil Popescu a explicat că, deși stocurile de gaze naturale sunt la nivel maxim, Romgaz nu poate extrage necesarul pentru perioada de iarnă.

„Vizavi de stocurile de gaze pentru iarnă, o să avem un comandament de iarnă să verificăm stocurile. Stocurile de gaze sunt la nivelul maxim, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece pentru că nivelul maxim de gaze care se pot extrage din depozitele din România este de maxim 28 de milioane de metri cubi care nu ar asigura pe vârf de frig în iarnă necesarul suplimentar pentru asigurarea căldurii și energiei electrice. Acest lucru se datorează faptului că Romgaz nu și-a făcut investiţiile în depozite și nu a crescut capacitatea de injecție și de extragere din depozit a gazelor. Avem aproape 3 miliarde de metri cubi în depozit dar nu putem scoate la nivelul cerințelor de vârf. O să mă asigur în discuțiile cu Romgaz că în planul de investiție își va pune acest lucru, astfel încât prin compania care administrează depozitele de gaz acest lucru să se întâmple”, a declarat oficialul din Guvern.

De asemenea, Popescu a precizat că stocurile de cărbune sunt asigurate în grafic, dar va merge și pe teren în perioada următoare pentru a se asigura că sunt disponibile toate stocurile de cărbune și gaze naturale.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea