Familii și persoane singure din Alba vor primi ajutoare de urgență: Peste 1.600.000 de lei pentru 470 familii nevoiașe din țară

Familii și persoane singure din Alba vor primi ajutoare de urgență: Peste 1.600.000 de lei pentru 470 familii nevoiașe din țară

Ajutoare de urgenţă în valoare de 1.647.800 lei vor fi primite de un număr de 470 de familii şi persoane singure aflate în situaţii critice, din toată ţara, dar şi din judeţul Alba. Guvernul a luat această decizie în urma anchetelor sociale efectuate de agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială.

Executivul a decis că suma de 344.500 lei va fi distribuită unui număr de 59 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuinţele, anexele gospodăreşti, cât şi bunurile de folosinţă îndelungată, potrivit unui comunicat emis de Elena Hărătău, deputat de Bacău.

Aceşti oameni se confruntă cu diverse probleme socio-materiale şi de locuit, inclusiv cu probleme grave de sănătate, motiv pentru care se află în imposibilitate ca din veniturile proprii să-şi poată repara locuinţele.

INFORMARE COVID-19

De asemenea, se va acorda suma de 1.283.500 lei pentru 407 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, cu grave probleme de sănătate sau în situaţii deosebite care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Între persoanele care vor primi sume de bani de la Guvern se află şi persoane care fie nu au loc de muncă, fie au capacitatea de muncă redusă, iar veniturile lor provin din ajutoare sociale, pensii, alocaţii de stat pentru copii, indemnizaţii pentru persoane cu handicap, alocaţii pentru susţinerea familiei. Familiile pentru care s-a propus acordarea ajutoarelor de urgenţă au membri cu grave afecţiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată şi intervenţii chirurgicale costisitoare, nedecontate în totalitate de casele judeţene de asigurări de sănătate.

sursa: botosani.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...