Facturi la energie electrică mai mari, începând de luna aceasta: Taxa de cogenerare, majorată cu 40%

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Autoritătea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis creșterea taxei de cogenerare, începând de luna aceasta, de la data de 1 noiembrie. Taxa este plătită de toţi consumatorii casnici sau industriali.

Taxa de cogenerare a fost majorată cu peste 40%, de la aproximativ 3,5 euro/MWh la circa 5 euro/MWh, începând cu data de 1 noiembrie, potrivit ZF.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ce reprezintă contribuția taxa de cogenerare

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență reprezintă o sumă datorată lunar de fiecare consumator de energie electrică, pentru promovarea și dezvoltarea producerii de energie în sistem de cogenerare de înaltă eficiență, în scopul creșterii eficienței energetice și al îmbunătățirii securității alimentării cu energie, pe piața de energie din România.

Valoarea taxei de cogenerare se determină de către ANRE, în baza Metodologiei de determinare și monitorizare a contribuției pentru cogenerarea de înaltă eficiență aprobate prin Ordin ANRE.

Se poate ajusta la începutul semestrului I și II al fiecărui an, precum și pentru perioada noiembrie-decembrie a fiecărui an.

România dispune, oficial, de capacităţi de producere a energiei electrice cu o putere instalată totală de 20.579 MW, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), însă instituţia este într-un proces de analiză pentru a stabili care dintre centrale mai funcţionează cu adevărat.

Sursa: StirilePROTV

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419