Rămâi conectat

Ştirea zilei

Exproprierea pentru cauză de utilitate publică a pasajului subteran spre Bulevardul Transilvaniei va fi votată miercuri, în ședința CL Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administrația locală va expropria pentru cauză de utilitate publică imobilul Pasaj subteran B-dul 1 Decembrie 1918 de la intersecţia B-dul Transilvaniei cu B-dul 1 Decembrie 1918, situat pe amplasamentul obiectivului ’’Realizarea Ansamblului Memorial al Marii Uniri Alba lulia 1918-2018”. Decizia va fi supusă spre aprobare consiliului local în ședința de miercuri, 3 octombrie, după care proprietarul va primi suma stabilită de evaluator – 641.110 lei (aproximativ 137.710 euro).

”Prin Hotărârea nr. 316/2018 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia s-a aprobat declanşarea procedurii de exproprierea a imobilului Pasaj subteran B-dul 1 Decembrie 1918 situat în municipiul Alba Iulia, la intersecţia B-dul Transilvaniei cu B-dul 1 Decembrie 1918 situat pe amplasamentul obiectivului ’’Realizarea Ansamblului Memorial al Marii Uniri Alba Iulia 1918-2018”.

Declanşarea procedurii de expropriere s-a realizat în baza Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, precum şi ale HGR nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local.

Prin notificarea nr. 86/07.09,2018 proprietarul, S.C. Comimpex Montana S.R.L., a fost înştiinţat asupra declanşării procedurii de expropriere a imobilului proprietate privată.

Având în vedere prevederile art. 9 alin. 1 din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, cu modificările şi completările ulterioare, propunem spre analiză şi aprobare proiectul de hotărâre privind exproprierea imobilului Pasaj subteran B-dul 1 Decembrie 1918 situat în municipiul Alba Iulia, la intersecţia B-dul Transilvaniei cu B-dul 1 Decembrie 1918 situat pe amplasamentul obiectivului ’’Realizarea Ansamblului Memorial al Marii Uniri Alba Iulia 1918-2018”, se arată în raportul de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre.

Exproprierea pasajului face parte din proiectul privind reabilitarea parcului Unirii, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Se vor reface în totalitate finisajele pasajului, atât cele interioare și exterioare, se propune ca nivelul de iluminare să fie ridicat pentru a spori siguranța și atractivitatea și vor fi amenajate două WC-uri publice, pentru femei și bărbați.

Reamintim că intenția de a reda pasajul circulației pietonale a fost anunțată, de primarul Mircea Hava, la începutul acestui an, într-o conferință de presă.

”O să răscumpărăm pasajul din Cetate. Dacă nu o să ne înțelegem la preț, vom expropria. Legea ne dă voie, este o cale de acces, ca să deschiem această circulație pe acolo pentru că pe acolo trebuia să fie făcută. Ce s-a întâmplat imediat după 1990 sunt alte lucruri. Vom răscumpăra, există un preț cu care s-a vândut acum 20 de ani, dar nu asta este marea problemă. Vom face o cale de acces, știți că acolo erau grupuri sociale, le vom repara și le facem așa cum trebuie să arate”, a declarat edilul la acea dată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea