Rămâi conectat

Ştirea zilei

Exploatatorii de păduri din Alba vor rămâne cu buza umflată! Direcţia Silvică nu va relua licitaţia pentru exploatarea masei lemnoase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Saptămâna trecută au inceput licitațiile de toamnă la direcțiile silvice din țară. O situație fără precedent s-a petrecut la licitația organizată de Direcția Silvică Alba. Cei aproape 70 de agenți  economici inscriși la procedura de vânzare publică a producției de masă lemnoasă pentru anul 2015  au boicotat practic licitația, nedepunând nicio ofertă de cumpărare.

padure lemnÎn numele agenților economici a vorbit domnul Felicianu Jiboteanu, patronul Coninvest SRL din Lancrăm, care, în sala  de licitatie, a motivat gestul comun al exploatatorilor de material lemnos din județ, prin faptul că Romsilva nu respecta HG  85/2004, impune clauze abuzive prin noua formă a contractului  iar prețurile de pornire la licitație sunt “rupte de realitate”,alimentând o spirală a prețurilor  care trebuie oprită.

Dacă în urma acestui gest în solidar solidar al agenților economici din Alba care desfășoară activități în domniul exploatării lemnului, se aștepta o reprogramare a licitației cu  preturi de pornire mai mici, rezultatul este cu totul altul.

Dan Boariu, directorul Direcţiei Silvice Alba, a declarat pentru ziarul “Unirea” că nu intenționează să organizeze o nouă licitație. În plus, acesta a subliniat faptul că, prin sprijinul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, intenționează să exploateze toată masa lemnoasă în regie proprie, nu cu prestari servicii, fiind astfel scoși din joc agenții economici locali, care au boicotat licitația.

De asemenea, Boariu susține că ce s-a întâmblat la ședința de licitație săptămâna trecută a fost o manevră a ASFOR-ului (n.a. Asociația forestierilor din România), condusă de Felicianu Jiboteanu, patronul Coninvest SRL din Lancrăm. Asta în condițiile în care doar trei firme din Alba, din cele aproape 70 care au participat la licitație, sunt membre ASFOR.

Intentionam cu sprijinul Regiei Naționale a Pădurilor sa expăloatam toată masa lemnoasă în regie proprie, nu cu prestari servicii. Am facut oferta la prețurile pieței.

Totul a fost o manevra al ASFOR-ului (n.a. Asociația forestierilor din România). Dintre cei 65 de agenți economici care se ocupă cu exploatarea forestieră, doar 3 fac parte din ASFOR.

Jiboteanu, patronul Coninvest SRL din Lancrăm este cel care a organizat puciul!”, a declarat Dan Boariu pentru ziarul „Unirea”.

Dan Boariu este directorul Direcţiei Silvice Alba din 15 februarie 2013. Acesta a mai condus instituția în perioada 2001 – 2004.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea