Rămâi conectat

Sport

Experimentatul Mircea Oprea a jucat… fundaş stânga!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Una dintre găselniţele lui Adorian Himcinschi pentru întâlnirea de la Arad a fost mutarea lui Mircea Oprea ca fundaş stânga, o poziţionare inedită pentru jucătorul în vârstă de 30 de ani! În consecinţă, juniorul Alexandru Giurgiu, titularul obişnuit al postului, a evoluat în linia mediană, dar această inovaţie i-a afectat în mod evident randamentul şi a fost înlocuit la pauză, când a intrat Fabian Himcinschi, fiul „principalului” unirist, iar vizitatorii au mizat pe două vârfuri de atac, schimbând sistemul iniţial. „La cum s-a jucat şi câte ocazii şi-a creat, UTA a meritat victoria. Nu s-a pus niciun moment problema învingătoarei. Nu suntem resemnaţi, dar trebuie ţinut cont de faptul că avem numai cinci jucători peste 22 de ani şi 14 juniori, din care trei au fost titulari. Am ajuns să joc şi fundaş stânga, cred că în premieră pentru mine. Dar joc unde este nevoie de mine, jucam şi fundaş central, nu era nicio problemă, pentru că am avut o echipă improvizată. Cu UTA nu am nimic, sunt bucuros că mai pot să fiu la o echipă la care oamenii iubesc fotbalul şi ştiu ce înseamnă acest sport. Dacă am evoluat la Timişoara nu însemnă că urăsc UTA sau pe arădeni. Pentru frumuseţea fotbalului românesc ar fi bine să avem din nou parte de derby-uri UTA – Poli în Liga 1, dar nu cred că acest lucru se va întâmpla prea curând. După părerea mea UTA dispune de o echipă ce nu are destulă experienţă. Nouă nu rămâne decât să sperăm că ne vom salva de la retrogradare şi să formăm o echipă tânără şi bună”, a declarat Mircea Oprea.
lBancă de rezerve exclusiv din juniori
Confruntată cu mari probleme financiare şi de lot, FC Unirea a avut la Arad numai 17 jucători în efectivul deplasat (comparativ cu jocul de la Iaşi a absentat Oniga, care a acuzat probleme medicale, la fel ca şi S. Mureşan). Din acest motiv, pe banca de rezerve au luat loc numai juniori, iar dacă în Copou a cunoscut botezul ligii secunde fundaşul Eduard Schuller, pe Mureş a fost rândul atacantului Gabriel Croitoru (17 ani, fiul magazinerului Trandafir „Joe” Croitoru) să debuteze în „alb-negru”.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Prometey Dnipro 2-3, în Liga Campionilor | Surpriză neplăcută și dezamăgire pentru campioana României!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a trăit o dezamăgire în grupele Ligii Campionilor în fața fanilor, după ce a pierdut o confruntare dramatică. scor 2-3 (23-25, 25-22, 25-18, 18-25, 8-15), cu Prometey Dnipro, un eșec total nescontat, o supriză neplăcută!!!

O nouă confruntare pe muchie de cuțit în „Alba Blaj” Arena, în care s-a trecut din nou prin toate stările posibile, de la 2-1, la 2-1 și 2-2 la seturi, fiind nevoie de tie-break, la fel ca în precedenta confruntare, cu Volero Le Cannet. A fost al 3-lea meci de 5 seturi din ultimele 5 dispute pentru reprezentanta României, care a suferit mult și a pierdut o confruntare în care era cotată cu prima șansă. Un meci maraton care a durat mai bine de două ore și jumătate și încheiat cu o surpriză neplăcută. Datele probleme se complică pentru Volei Alba Blaj în privința calificării, adunând două eșecuri la rând acasă, cu acelașu scor.

În setul decisiv, o sinteză a  întregii dispute, evoluția scorului: 0-2, 3-2, 3-4, 4-4, 4-7, 5-12 (6 puncte consecutive ale vizitatoarelor cu Bojana Milenkovic la serviciu). Prometey a ajuns la un punct de adjudecarea disputei (14-7)

La a doua partidă consecutivă în fața fanilor în competiția stelară, campioana României, clasată pe poziția secundă, a fost favorită în confruntarea cu reprezentanta Ucrainei, grupare care pierduse ambele întâlniri disputate în minimum de seturi,.

O sală aproape plină, aproximativ 1800 de spectatori, a fost alături de reprezentanta României, care a avut-o printre titulare pe Lora Kitipova, coordonatoarea transferată recent.

Contrar așteptărilor, întâlnirea a fost echilibrată, iar primul set a fost adjudecat de vizitatoare. În primul parțial s-a mers cap la cap, cu avantaje minime, de unul-două puncte de fiecare parte, până la 23-23, iar Prometey a fructificat prima minge de set, cucerind primul set în grupă.

Prometey a început mai bine și al doilea set, având ascendentul moral, conducând cu 12-9 și 15-13, gazdele egalând la „16”. Stevan Ljubičic a mizat, inspirat, pe Axinte și Ter Brugge, iar Blajul a trecut în față, distanțându-se la 20-17 și 22-19 și restabilind egalitatea.

Iarăși roluri schimbate, cu Prometey în prim-plan, 8-1 în favoarea vizitatoarelor, o diferență neverosimilă, moment în care Ljubičic a apelat, deja, la al doilea time out.  S-a făcut 7-8, diferența s-a redus, însă Prometey cu a cedat, conducând cu 12-8, 15-12. Blajul a egalat însă la „16” și a preluat conducerea după 4 puncte consecutive, distanțându-se la 23-17, după o altă serie de 6 puncte adjudecate!

La fel de echilibrat a fost și al 4-lea set în prima sa parte, cu egalități până la 11-11. Costa ratează două atacuri și se face 11-13 și 12-15. Se restabilește iar egalitatea, la „15”, se merge din nou cap la cap până la 18-18, dar Prometey a făcut 6 puncte la rând și a ajuns la 24-18!!!

Următoarea confruntare din Liga Campionilor va fi în 5 decembrie, în Franța, iar în Divizia A1 este sâmbătă, 2 decembrie, întâlnirea cu Știința Bacău, tot pe teren propriu, de la ora 18.00.

Volei Alba Blaj: Bogumila Biarda – puncte, Lora Kitipova, Nneka Onyejekwe – , Jovana Kocić – , Drussyla Costa – , Isidora Kockarević – , Britt Rampelberg (l), au mai intrat Katarina Jović – Iarina Axinte –, Anneclaire Ter Brugge, Raisa Ioan, Paula Partnoi; Andra Cojocaru (l), Lea Deak, . Antrenor Stevan Ljubičic


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare