Rămâi conectat

Ştirea zilei

Execuția canalizării de preluare a apei pluviale pe un segment al străzii Dorin Pavel, din Muncipiul Sebeș: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Execuția canalizării de preluare a apei pluviale pe un segment al străzii Dorin Pavel, din Muncipiul Sebeș: Licitația, lansată în SEAP

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Execuţie canalizaţie de preluare apă pluvială pe segmentul de strada Dorin Pavel situat între intersecţia cu strada Teilor şi intersecţia cu strada Traian”. Valoarea totală estimată a investiției este de 940.536,19, fără TVA.

În prezent, pe strada Dorin Pavel nu există un sistem centralizat de colectare a apelor pluviale ajunse pe trotuare și partea carosabilă.

Lipsa unui sistem centralizat de canalizare ape pluviale în procedeu separativ, face ca acestea să fie transportate liber pe suprafaţa carosabilă și să stagneze în puncte de cotă minimă pentru un timp îndelungat.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea apele ajung în canalzarea menajeră suprasolicitând reţeaua existentă și mărind mult debitele de ape uzate transportate și epurare.

S-au constatat de asemenea datorită traficului intens, deteriorări ale faţadelor clădirilor de la strada datorită stropirii cu apă a acestora.

Crearea și modernizarea sistemelor de colectare a apelor pluviale în sistem separativ constituie element de bază pentru asigurarea condiţiilor de sănătate, protecţia mediului, accesibilitatea, și în general, condiţii optime de trai. Infrastructura asigura, de asemenea, protejarea construcţiilor din zonă.

Valoarea totală estimată pentru execuţia lucrărilor este de 940.536,19 lei fără TVA, respectiv 1.119.238,07 lei cu TVA, din care organizare de şantier 11.752,21 lei fără TVA, respectiv 13.985,13 lei cu TVA.

Valoarea estimată pentru execuţia lucrărilor este de 928.783,98 lei fără TVA, respectiv 1.105.252,94 lei cu TVA, valoare exclusiv oranizarea de şantier.

Se va realiza un sistem de canalizare ape pluviale in procedeu separativ, de tip ramificat, cu evacuare a apelor colectate in canalul colector ape pluviale existent, printr-un cămin de racord de asemena existent.

Soluţia de deversare si poziţia in teren a căminului existent a fost furnizata de către reprezentanţii beneficiarului, reprezintă tema de proiectare iar analiza instalaţiilor existente nu face obiectul prezentei documentaţii.

Coletarea apelor pluviale de pe bazinele de colectare se va face prin guri de scurgere realizate in conformitate cu STAS 6701-82 in varinata simpla fara sifon si depozit. Legătură intre gura de scurgere si reţeaua de canalizare se va face printrun racord DN 160 in căminele de pe reţeaua principală de colectare.

Materialul tubular folosit este ţeava PVC-KG pentru montaj exterior SN 8 cu imbinare prin inel de cauciuc.

Căminele de vizitare, conf. STAS 2448-89, vor fi executate din beton prefabricat, cu capac carosabil de tip greu.

Executarea lucrării se prevede cu săpătură manuala si mecanica, pozata la adancimea medie de 1,7 m, in umplutura de protecţie din nisip in jurul tuburilor PVC.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Publicat

în

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Natura se abate cu toată forța sa asupra județului Alba. În municipiul Aiud, la Magina, forța vântului a fost mai puternică decât rezistența unui trunchi de copac, situat în centrul satului pe drumul principal.

ANM a emis joi seara o avertizare Cod Roșu de vijelie puternică, grindină, descărcări electrice și averse torențiale valabilă în mai multe localități din județul Alba.

Citește și: Pompierii din Alba Iulia au degajat în cursul după-amiezii de astăzi, 5 august, un copac care a căzut pe strada Cloșca din municipiu, urmare a vremii instabile.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ANM, este vizată zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu, Daia Română, Șpring, Ciugud, Berghin, Gârbova, Roșia de Secaș, Câlnic, Cut, Ohaba, Doștat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de joi, 5 august, în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Din primele informații, Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Electrica Furnizare Discount

Se pare că ar vi vorba despre o anexă, fara pericol de propagare.

În cadrul intervenției au fost alocate doua autospeciale pentru stingere cu apă și spumă.

UPDATE: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la anexă, un grajd, al Mănăstirii.

La momentul de față incendiul este localizat și se lucrează la stingerea acestuia.

Suprafața afectată este de aproximativ 200mp.

Fără victime sau pericol de propagare.

UPDATE 21:37:

Incendiul a fost lichidat.

În interiorul anexei erau depozitați aprox 1600 de baloți de fân, dintre care au fost salvați aprox. 600 baloți.

Fără victime sau alte probleme deosebite.

ISU ALBA

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare