Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

EXCLUSIVITATE: Dezvăluirile, intențiile și recomandările lui Cornel Comșa, președintele PP-DD Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Albaiulianul Cornel Comșa este cunoscut opiniei publice pentru activitatea diplomatică desfășurată în calitate de consilier al prințului Radu Duda, activitatea de consilier al candidatului de atunci la primăria capitalei, Sorin Oprescu, și de curând ca președinte al Partidului Poporului Dan Diaconescu filiala Alba, cu care a câștigat la nivelul județului numeroși consilieri locali.

La alegerile din 10 iunie a.c., Comșa a candidat și a fost ales consilier local al primăriei capitalei.

Ieri, 11 iulie în cadrul ședinței de constituire a Consiliului General al municipiului București acesta a fost ales membru în două comisii importante. Cu această ocazie albaiulianul a răspuns la câteva întrebări pentru ziarulunirea.ro.

Elit - Gustul Desăvârșit

De ce ți-ai dorit să faci parte din Comisia Economică Buget Finanţe a CGMB și nu din alta?

Am candidat pentru doua comisii – Comisia Economica si cea de Relaţii Internaţionale si am fost votat de colegi cu 40 de voturi pentru si 3 împotrivă in amândoua comisiile. Deci sunt membru in ambele. Mi-am ales Comisia Economica Buget Finanţe pentru ca este poate cea mai importanta dintre cele 15, întrucât in momente cheie, chestiuni esenţiale pentru Capitala României depind de votul celor 5 membri ai comisiei. Mi-am ales Comisia de Relaţii Internaţionale pentru ca am un Master in Relaţii Internaţionale si o experienta diplomatica extinsa.

Se poate conduce o organizație județeană de partid de la București?

In martie am preluat preşedinţia organizaţiei judeţene pentru a obţine un scor bun si a conta in ecuaţia post-electorală. Avem 83 de aleşi locali in Judeţul Alba si contam mai mult decât ma aşteptam. Veţi vedea. De condus organizaţia se poate si chiar bine, ma gândesc insa sa îmi depun mandatul de preşedinte al organizaţiei judeţene, pentru a fi preluat de un coleg care locuieşte permanent in Alba Iulia.

Cum comentezi faptul că deși au convocat o ședință extraordinară de consiliu local, pentru schimbarea viceprimarului PDL, consilierii locali ai PSD Alba nu s-au prezentat la această ședință, la fel de altfel ca și consilierii PNL și PPDD?

Aici aveţi o mostra a importantei PP-DD in Consiliul Local Alba Iulia. Nu comentez mai mult.

Pe cine veți susține în acest sens, când şedinţa de consiliu amânată din cauza neprezentării va fi reluată?

Vom susţine interesele celor care ne-au votat si care nu se simt inca reprezentaţi, datorita perioadei iniţiale tulburi, pana la constituirea unei majorităţi solide.

Ce funcții a reușit să obțină până acum PPDD la nivel de conducere în administrația locală din Alba?

Nu am alergat după funcţii. Puteţi sa îmi puneţi întrebarea aceasta in septembrie, când totul va fi aşezat in judeţ, in toate instituţiile, si reprezentarea PP-DD se va fi cristalizat.

Sunteți dezamăgit de jocurile politice sau de anumiți lideri politici de la nivelul județului Alba, după ce la constituirea CL și CJ ați fost “seduși și abandonați”?

Nu am fost seduşi de nimeni si nici abandonaţi. Suntem cei care vom hotărî majorităţile in cele doua instituţii si acest lucru nu a putut fi schimbat de o alianţă inițială pripită. Daca va uitaţi pe pozele de la constituirea CL, puteţi vedea ca zâmbesc (chiar dvs mi-aţi făcut o poza). In curând veţi afla si de ce zâmbesc. Si dvs, si cei care nu au avut încredere in experienta mea politica.

Ce recomandă PPDD electoratului său din Alba cu privirea la referendumul de suspendare a președintelui Băsescu?

Recomand electoratului sa se prezinte la urne, pentru a valida referendumul. Mai departe e alegerea fiecăruia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Primăria comunei Întregalde va fi modernizată și extinsă: Investiție de peste 419.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Primăria comunei Întregalde va fi modernizată și extinsă: Investiție de peste 419.000 lei

Primăria comunei Întregalde a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru execuția unor lucrări pentru obiectivul de investiții „Modernizare și extindere clădirea Primăriei, comuna Întregalde”. Valoarea totală estimată a investiției este de 419.169,16 lei, fără TVA.

Scaderea continua a numarului de locuitori al comunei este un factor care semnalizeaza necesitatea unor investitii imediate in cresterea calitatii vietii locuitorilor, respectiv atragerea turistilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

O astfel de investitie este si modernizarea si extinderea cladirii primariei comunei Intregalde, loc care poate servi intalnirilor locuitorilor, in special al celor mai tineri, dar si un loc de primire a turistilor, fie ca au sosit cu masinile sau cu bicicletele care le pot lasa in siguranta in parcarea propusa pentru a descoperi pe jos cadrul natural si construit al comunei.

Se propun urmatoarele lucrari:

– se propune un pachet de trepte pentru accesul principal în clădire, acoperite de o copertină propusă, cu structură alcătuită din elemnente de lemn; acestea sunt poziţionate între axele F-H/7-9;

– se propune o rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi între axele D-E/7-12;

– se propune o terasă de legătură între axele C-E/5-9, zona care va fi acoperită de o copertină cu structură din stâlpi şi grinzi de lemn;

– se propune amenajarea unor grupuri sanitare în încăperea existentă (fost Birou), între axele A-B/3-5. Grupurile sanitare vor fi pe sexe. Unul dintre grupurile sanitare va fi destinat pentru femei, iar celălalt grup sanitar va fi pentru persoane cu dizabilităţi, însă va putea fi folosit şi de către bărbaţi;

– se va propune o pardoseală nouă, în interiorul umătoarelor încăperi: Grupuri Sanitare; Hol; Secretariat; Contabilitate; Registru Agricol; Casierie; Arhivă; Bibliotecă

– se propune înlocuirea parţială a tâmplăriei;

– diafragma de zidărie fisurată poziţionată în axul 4/E-F, se va cămăşui pe o fâşie de 0.50 m de o parte şi alta a fisuri, pe ambele feţe ale peretelui şi se va retencui cu mortar M100T;

La accesul principal se vor amenaja următoarele: pachetul de trepte propus şi va fi acoperit de o copertină nou propusă, cu structură din lemn. La terasa acoperită se vor amenaja un pachet de trepte şi o copertină cu structură din lemn. Se va crea o rampă pentru persoanele cu dizabilităţi. Se va cămăşui zidul din axul 4/E-F.

Se va realiza demontarea usii exterioare din hol si a usii interioare de acces in grupurile sanitare si inlocuirea acestora cu usi noi. Se vor demonta ferestrele si glafurile din grupurile sanitare, biblioteca, arhiva si inlocuirea lor cu altele noi cu tamplarie din PVC.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Alertă în Alba: Tânără de 17 ani din Sântimbru, dată DISPĂRUTĂ. A plecat de acasă și nu a mai revenit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Alertă în Alba: Tânără de 17 ani din Sântimbru, dată DISPĂRUTĂ. A plecat de acasă și nu a mai revenit

Polițiștii din Alba caută o minoră care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 14 august 2022, în jurul orei 16,30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de către o femeie din comuna Sântimbru, cu privire la faptul că, în noaptea de 12/13 august, fiica sa, MIRCEA MĂDĂLINA DENISA, de 17 ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Minora are următoarele semnalmente:

Elit - Gustul Desăvârșit

-160 cm înălțime;
-54 kg;
-brunetă
-Ochi căprui;
-Față ovală;

La data plecării purta tricou alb, colanți negri, șlapi alb cu roșu;

Polițiștii desfășoară cercetări, în vederea identificării minorei, iar aceasta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică imediată: COD GALBEN de INUDAȚII în Alba și alte județe. Zonele vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

ALERTĂ hidrologică imediată: COD GALBEN de INUDAȚII în Alba și alte județe. Zonele vizate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis duminică seara o avertizare imediată de Cod Galben pentru județul Alba valabilă până la ora 24:00.

COD GALBEN perioada 14.08.2022 ora 18:20 – 14.08.2022 ora 24:00

Elit - Gustul Desăvârșit

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieș – bazin amonte S.H. Scărișoara și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Scărișoara – amonte S.H. Turda, județele Alba și Cluj.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

COD GALBEN perioada 14.08.2022 ora 17:10 – 14.08.2022 ora 24:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureș – bazin amonte S.H. Luduș; Târnava Mica – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele Harghita, Mureș, Bistrița – Năsaud, Alba.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea