Rămâi conectat

Ştirea zilei

EXCLUSIVITATE: Dezvăluirile, intențiile și recomandările lui Cornel Comșa, președintele PP-DD Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Cornel Comșa este cunoscut opiniei publice pentru activitatea diplomatică desfășurată în calitate de consilier al prințului Radu Duda, activitatea de consilier al candidatului de atunci la primăria capitalei, Sorin Oprescu, și de curând ca președinte al Partidului Poporului Dan Diaconescu filiala Alba, cu care a câștigat la nivelul județului numeroși consilieri locali.

La alegerile din 10 iunie a.c., Comșa a candidat și a fost ales consilier local al primăriei capitalei.

Ieri, 11 iulie în cadrul ședinței de constituire a Consiliului General al municipiului București acesta a fost ales membru în două comisii importante. Cu această ocazie albaiulianul a răspuns la câteva întrebări pentru ziarulunirea.ro.

De ce ți-ai dorit să faci parte din Comisia Economică Buget Finanţe a CGMB și nu din alta?

Am candidat pentru doua comisii – Comisia Economica si cea de Relaţii Internaţionale si am fost votat de colegi cu 40 de voturi pentru si 3 împotrivă in amândoua comisiile. Deci sunt membru in ambele. Mi-am ales Comisia Economica Buget Finanţe pentru ca este poate cea mai importanta dintre cele 15, întrucât in momente cheie, chestiuni esenţiale pentru Capitala României depind de votul celor 5 membri ai comisiei. Mi-am ales Comisia de Relaţii Internaţionale pentru ca am un Master in Relaţii Internaţionale si o experienta diplomatica extinsa.

Se poate conduce o organizație județeană de partid de la București?

In martie am preluat preşedinţia organizaţiei judeţene pentru a obţine un scor bun si a conta in ecuaţia post-electorală. Avem 83 de aleşi locali in Judeţul Alba si contam mai mult decât ma aşteptam. Veţi vedea. De condus organizaţia se poate si chiar bine, ma gândesc insa sa îmi depun mandatul de preşedinte al organizaţiei judeţene, pentru a fi preluat de un coleg care locuieşte permanent in Alba Iulia.

Cum comentezi faptul că deși au convocat o ședință extraordinară de consiliu local, pentru schimbarea viceprimarului PDL, consilierii locali ai PSD Alba nu s-au prezentat la această ședință, la fel de altfel ca și consilierii PNL și PPDD?

Aici aveţi o mostra a importantei PP-DD in Consiliul Local Alba Iulia. Nu comentez mai mult.

Pe cine veți susține în acest sens, când şedinţa de consiliu amânată din cauza neprezentării va fi reluată?

Vom susţine interesele celor care ne-au votat si care nu se simt inca reprezentaţi, datorita perioadei iniţiale tulburi, pana la constituirea unei majorităţi solide.

Ce funcții a reușit să obțină până acum PPDD la nivel de conducere în administrația locală din Alba?

Nu am alergat după funcţii. Puteţi sa îmi puneţi întrebarea aceasta in septembrie, când totul va fi aşezat in judeţ, in toate instituţiile, si reprezentarea PP-DD se va fi cristalizat.

Sunteți dezamăgit de jocurile politice sau de anumiți lideri politici de la nivelul județului Alba, după ce la constituirea CL și CJ ați fost “seduși și abandonați”?

Nu am fost seduşi de nimeni si nici abandonaţi. Suntem cei care vom hotărî majorităţile in cele doua instituţii si acest lucru nu a putut fi schimbat de o alianţă inițială pripită. Daca va uitaţi pe pozele de la constituirea CL, puteţi vedea ca zâmbesc (chiar dvs mi-aţi făcut o poza). In curând veţi afla si de ce zâmbesc. Si dvs, si cei care nu au avut încredere in experienta mea politica.

Ce recomandă PPDD electoratului său din Alba cu privirea la referendumul de suspendare a președintelui Băsescu?

Recomand electoratului sa se prezinte la urne, pentru a valida referendumul. Mai departe e alegerea fiecăruia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea