Rămâi conectat

Ştirea zilei

EXCLUSIV| Cum a ”bătut PSD la poarta USR Alba”. Din culisele negocierilor politice

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a ”bătut PSD la poarta USR Alba”. Din culisele negocierilor politice!

În ultimele zile s-au rostogolit în presa locală mai multe informații legate de existența unui ”blat” la nivel local între PSD și USR. PSD Alba a anunțat cu o întârziere inexplicabilă candidatul la Primăria Alba Iulia. Asta, după încercarea ratată a PSD Alba de a scăpa de o candidatură la Primăria Alba Iulia, mai precis după negocierile eșuate cu ALDE, Bogdan Lazăr refuzând o alianță cu social democrații din județ. Pe ultima sută de metri, PSD Alba a anunțat candidatura unui ilustru necunoscut la Primăria Alba Iulia.

Potrivit ziarulului adevărul: ”Analiştii cred că propunerea unui candidat necunoscut ar face jocurile USR-PLUS, care merge în alegeri cu fostul viceprimar PNL Gabriel Pleşa, aflat la circa 6-7% procente în urma candidatului PNL, Voicu Paul. Cu alte cuvinte, PSD ştie că nu are nicio şansă, dar vrea să contribuie la schimbarea actualei administraţii liberale, care conduce Alba Iulia de peste 20 de ani.”

Contactat telefonic de ziarulunirea.ro, Cristi Câmpean, fost vicepreședinte USR Alba, unul din artizanii celui mai spectaculos transfer politic din județul Alba, cel al lui Gabriel Pleșa, confirmă existența unor discuții informale cu persoane din PSD Alba, fără a da (încă) amănunte despre discuțiile cu Pleșa, susținând că blatul dintre USR și PSD Alba s-ar fi copt după îndepărtarea lui din partid:

”PSD a „bătut” la porțile USR-ului încă din luna august 2019 prin domnul Beleiu. Am avut o discuție privată în care mi-a spus că ar vrea să candideze din partea USR la primărie și era dispus să mai aducă și alți disidenți PSD-iști în USR. Întâlnirea cu domnia sa am accepta-o doar pentru a trata invitația dansului cu politețe. PSD – iști nu sunt parteneri compatibili cu USR și oricum „palma” cu Pleșa era deja bătută. Iată că după îndepărtarea mea din partid „blatul” cu PSD s-a copt în USR”, a declarat pentru ziarulunirea.ro fostul vicepreședinte USR Alba, Cristi Campean.

Gheorghe Beleiu, actualul candidat ala PRO România la Primăria Alba Iulia, confirmă existența unei întâlniri cu fostul vicepreședinte USR Alba, dar afirmă că discuțiile au privit cu totul alte aspecte: ”Am avut o întâlnire informală, în urmă cu un an, într-un local din oraș, la o cafea, cu domnul Cristi Câmpean, cu privire la existența unei dorințe a USR de a face sau nu, o  schimbare în administrația locală din Alba Iulia. I-am întrebat daca vor o schimbare reală sau vor să facă jocurile PNL. Nici nu s-a pus în discuție o eventuală candidatura a mea din partea USR Alba. Ei erau deja în discuții cu Gabriel Pleșa!

Având în vedere că la referendumul pentru familie, eu m-am luptat cu manipulările USR de a determina cetățenii să nu se prezinte la vot și ținând cont de poziția USR împotriva valorilor creștine și ale familiei normale, nu puteam accepta sub nicio formă o candidatură din partea acestui partid”, mai spune avocatul Beleiu.

Contactat telefonic, Bogdan Medrea, președintele organizației PSD Alba Iulia, ne-a precizat că o să revină mai târziu cu un comunicat în care va aduce lămuriri legate de ”așa-zisul blat PSD-USR”.

Dincolo de orice speculații, e clar că au avut discuții între persoane din PSD și USR, lucru oarecum firesc, care demonstrează, înca o dată, că politica e o artă, arta compromisului și a negocierilor!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea