Rămâi conectat

Actualitate

Evaluarea veterinară a dozatoarelor de lapte

Publicat

în

    Autorităţile veterinare au demarat în această săptămână acţiunea de evaluare a automatelor de lapte proaspăt, ne-a declarat dr. Ioan Tătucu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba. El a precizat că inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba vor verifica dacă laptele introdus în dozatoare provine direct de la producători, dar şi dacă aceştia sunt sau nu proprietari ai cotei de lapte. În judeţul Alba funcţionează 15 automate de lapte, toate fiind înregistrate oficial la DSVSA Alba, conform ordinelor preşedintelui ANSVSA nr. 111/2008 şi 55/2010. (R.G.)

Publicitate

Actualitate

Dăruiește de Crăciun: Acțiunea „Shoebox” din acest an ajunge la Mănăstirea Dumbrava, județul Alba, pentru copilașii din centrul de plasament

Publicat

în

Dăruiește de Crăciun: Acțiunea „Shoebox” din acest an ajunge la Mănăstirea Dumbrava, județul Alba, pentru copilașii din centrul de plasament

Asociația CERT Transilvania desfășoară o acțiune umanitară „Shoebox”, prin care donatorii pregătesc cadouri personalizate pentru copiii de la munte din Apuseni, din județele vecine, cât și în județul Alba, în comuna Unirea, sau pentru cei aflați în centre de plasament, de Crăciun.

Iarna este o perioadă dificilă pentru copiii de la munte, iar CERT Transilvania consideră că este necesar un stimulent pentru aceștia să continue să meargă la școală.

Astfel, la a 3 a ediție a campaniei „Shoebox”, voluntarii CERT Transilvania au ajuns să pună un zâmbet pe fața a aproximativ 850 de copiii, față de 400 cât au fost în primul an. Aceștia au comunicat, pentru ziarulunirea.ro, că vor ajunge și în județul Alba, la Dumbrava, comuna Unirea, la copilașii din centrul de plasament de la Mănăstirea Dumbrava.

Electrica Furnizare Discount

Asociația CERT Transilvania mai are nevoie de aproximativ 200 de donatori care să pregătească cadouri. Donatorii vor primi un copil de le listă pentru care pot pregăti cadouri, iar conținutul trebuie să fie personalizat în funcție de vârstă și gen.

În cadrul campaniei se acceptă jucării, haine, rechizite sau dulciuri, cu precizarea ca acestea să fie noi.

Cei interesați pot trimite un mesaj pe pagina oficială de Facebook CERT Transilvania sau pe adresa de e-mail: [email protected]!

Citește mai mult

Actualitate

Majorare a prețului energiei electrice, începând cu 1 ianuarie 2022: Tariful de transport ar crește cu 15%

Publicat

în

Majorare a prețului energiei electrice, începând cu 1 ianuarie 2022: Tariful de transport ar crește cu 15%

Începând cu 1 ianuarie 2022, tariful de transport al energiei electrice perceput de Transelectrica va crește cu 15%, conform unui proiect de ordin inițiat de către Autoritatea Națională de Reglementare în Energie. Astfel, tariful mediu pentru serviciul de transport al energiei electrice va crește de la 20,55 de lei pe MWh, la 23,69 de lei pe MWh.

„Urmare a analizei datelor transmise de Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’ SA, ANRE a efectuat, conform prevederilor Metodologiilor I şi II, calculele prin care s-au stabilit tarifele de transport al energiei electrice pentru anul 2022, corecţiile aferente anului 2020, cu luarea în considerare a veniturilor ţintă iniţiale (calculate pe baza costurilor prognozate reglementate ale serviciului de transport al energiei electrice) şi a corecţiilor anuale aferente anului 2020, precum şi a ajustărilor venitului reglementat aferent anului 2022 corespunzătoare costurilor suplimentare estimate pe care operatorul de transport şi sistem le vor înregistra în anul 2022”, se arată în nota de fundamentare, potrivit Agerpres.

Electrica Furnizare Discount

Totodată, o contribuţie importantă în venitul reglementat aferent anului 2022 o reprezintă costul cu achiziţia energiei electrice pentru acoperirea consumului propriu tehnologic (CPT), care a înregistrat începând cu luna iulie 2021 o creştere semnificativă cauzată de creşterile abrupte de preţ din piaţa de energie electrică.

Noile tarife urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

„Precizăm că datele avute în vedere la stabilirea tarifelor pentru anul 2022 mai pot suferi modificări ca urmare a verificărilor şi analizelor consolidate ce urmează a fi efectuate până la aprobarea tarifelor de transport al energiei electrice şi a tarifelor aferente serviciului de sistem”, mai spun reprezentanţii ANRE.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Varianta Omicron: Europa, în alertă MAXIMĂ, după depistarea unui caz și în Germania

Publicat

în

Varianta Omicron: Europa, în alertă MAXIMĂ, după depistarea unui caz și în Germania

Într-un raport de evaluare a riscurilor, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) notează că există „o incertitudine considerabilă privind contagiozitatea, eficienţa vaccinurilor, riscul de reinfectare şi alte caracteristici ale variantei Omicron”, potrivit AFP, citat de news.ro.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a aprobat sâmbătă hotărârea numărul 107. Prin această decizie se actualizează lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat în sensul introducerii statelor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe în zona roșie.

De asemenea, decizia instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele cetățeni români, cetățeni din țările Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, care sosesc în România din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe.

Electrica Furnizare Discount

Un prim caz suspect de contaminare cu noua variantă SARS-CoV-2 omicron a fost depistat în Germania, la o persoană care s-a întors recent din Africa de Sud, au anunţat sâmbătă autorităţile regionale din landul Hesse (vest), relatează AFP.

”Varanta omicron este, din câte se pare, deja prezintă în Germania”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul regioal însărcinat cu Afaceri Sociale Kai Klose.

Teste realizate vineri seara unui pasager care a sosit din Africa de Sud pe aeoportul din Frankfurt au relevat ”mai multe mutaţii tipice (variantei SARS-CoV-2) omicron”, precizează el.

Știrea inițială

„Nivelul general de risc pentru UE şi statele EEE (Spaţiul Economic European) din care fac parte Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, asociat variantei Omicron a SARS-CoV-2 este considerat la foarte „ridicat”, potrivit ECDC. Având în vedere posibilitatea ca vaccinurile actuale să nu protejeze împotriva acestei variante şi a faptului că ar putea fi mai contagioasă, „considerăm ridicată posibilitatea de noi contaminări (cu Omicron) în UE şi EEE”, a indicat agenţia cu sediul la Stockholm.

„Într-o situaţie în care varianta Delta revine în UE şi EEE, impactul introducerii şi posibila răspândire a Omicron ar putea fi foarte ridicate”, a adăugat aceasta. În afară de Africa de Sud, Omicron a fost depistată în Malawi, în Israel la o persoană venită din Malawi, în Botswana, la Hong Kong şi în Belgia, ţară membră a UE.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare