Ziarul Unirea
 

Eurostat: România, pe ultimele locuri în UE la ponderea tinerilor care lucrează în agricultură

Datele publicate joi de Eurostat arată că România se situează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană când vine vorba de ponderea tinerilor care lucrează în agricultură.

În anul 2016, în UE erau 10,3 milioane persoane care lucrau ca manageri de fermă. Aproximativ o treime dintre aceștia aveau o vârstă de peste 65 de ani și doar 11% erau fermieri tineri cu vârsta de sub 40 de ani.

Tinerii fermieri sunt puțini în special în Cipru (3,3% din managerii de fermă), Portugalia (4,2%), Marea Britanie (5,3%), Danemarca, Malta și România, toate sub 10%. Statele membre UE unde fermierii tineri au o pondere mai mare sunt Austria (22,2%), Polonia (20,3%) și Slovacia (19%).

De asemenea, profesia de fermier este dominată de bărbați, doar o treime (29%) dintre managerii de fermă din UE fiind femei. În cazul tinerilor fermieri, proporția femeilor este și mai mică (23%).

Datele publicate anterior de Eurostat arătau că o treime din toate fermele din UE sunt în România, dar acestea reprezintă doar 3, 4% din producția blocului comunitar. Explicația o constituie faptul că nouă din zece ferme din România (92% sau 3,1 milioane) au o suprafață mai mică de cinci hectare.

Sursa: business24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...